Hur du kan sluta röka för gott


Att nikotin är beroendeframkallande är ett välkänt, vetenskapligt faktum. Det är faktiskt en av de svåraste ämnena att sluta med framgång. Så gör din forskning och få den information du behöver och du får bättre chans att lyckas. Här är några tips för att komma igång.

Kallt Turkiet

TIPS! Bryt fördelarna med att sluta röka genom att skapa en lista med specifika fördelar och nackdelar. När du skriver något skriftligt har det ofta en inverkan på hela din mentala uppfattning.

Du bör försöka lindra smärtan att sluta så mycket som möjligt. Kallkalkon är kanske inte det mest effektiva tillvägagångssättet för dig. Avsluta kall kalkon är endast effektiv om 5% av tiden. Kämpa med nikotinbehov med produkter som fläckar eller piller. Att använda dessa hjälpmedel kommer att göra dina ansträngningar för att sparka vanan mycket enklare än det kommer att bli utan dem.

Förstå att sluta röka kommer att ta lång tid att materialisera. Att sluta röka är en lång process. Oroa dig inte för imorgon, nästa månad eller till och med nästa år. Gör dagliga ansträngningar och fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att de nya vanorna blir en del av din livsstil.

Berätta för dina kära att du slutar röka idag. Genom att låta dem veta, kan de ge dig den motivation du behöver. Detta kan bara vara det extra tryck som du behöver hålla dig på spår med din avslutande plan.

TIPS! När du bestämmer dig för att sluta röka, hitta en supportgrupp för att hjälpa. Det är fördelaktigt att ha ett nätverk av andra som är var du är och kan förstå vad du går igenom.

Vila är viktigt när du slutar röka. Vissa tycker att de längtar efter cigaretter mer när de stannar uppe sent. Det finns inte folk runt sent på kvällen, det gör det enkelt för dig att smyga en rök. Om du får åtta timmars sömn varje natt, kommer du att kunna fokusera bättre, vilket innebär att du kan styra begäret bättre.

Diskutera din önskan att sluta röka med din läkare. Det finns ett antal receptbelagda läkemedel som kommer att sluta, bland annat några anti-depressiva läkemedel. Inte bara kommer din läkare att kunna erbjuda dig medicin, de kan ge information om supportgrupper och hjälpa till med hotlines som kan förbättra din förmåga att lyckas sluta.

Om du inte kan sluta kall kalkon, byt ut dina cigaretter med nikotinplåster eller tandkött. Du kan köpa dessa produkter i disken. De låter dig få din dagliga dos av nikotin och arbeta för att bli av med denna vana utan att drabbas av abstinenssymptom.

Nikotinutbyte

Nikotinersättningsprodukter är ett bra verktyg för att sluta röka. Nikotinuttaget är mycket kraftfullt och kan leda till depression, rastlöshet och bli frustrerad eller irritabel. De konstanta begären kan överväldiga dig. Nikotin-ersättningssystem hjälper dig att hantera begären. Sådan behandling kan effektivt dubbla dina chanser att sluta. Det är väldigt farligt att röka vid användning av dessa produkter. För att skydda dig ska du undvika att röka om du använder nikotinbytebehandlingar.

När du förbinder dig att sluta röka, planera ut lämpliga belöningar för varje milstolpe du uppnår. Om du kan gå en hel vecka utan att röka en enda cigarett, belöna dig själv med en ny skjorta eller en filmbiljett. Kanske efter en månad kan du gå till en trevlig restaurang du har velat gå till. Därefter förlänger tiden mellan belöningar tills du inte längre vill röka.

TIPS! Om du skapar en avslutningsplan, var noga med att skriva en lista över alla sätt du kan ge upp för vana. Listupptagning i din avslutande ansträngning kommer att hjälpa mycket när du skapar en källa till riktning.

Ge ditt hem en ny start också genom att städa bort rökig lukt. Dammsug eller schampo din matta och möbler, skrubba väggarna och tvätta dina gardiner och draperier. Ditt hem kommer att lukta friskt och rent, och du kommer inte att påminnas om att röka varje gång du går i dörren.

Kom på ett sätt att behålla din motivation genom att hålla det i åtanke och i sikte hela tiden. Detta kan uppnås genom att posta motiverande ord på ditt kontor, eller genom att bära armband för att symbolisera dina avsikter. Oavsett din metod är en visuell påminnelse ofta en övertygande motivator för att fortsätta.

När du slutar röka, kom ihåg att processen blir svåra under den första veckan. Under de första två dagarna efter att du slutat kollar din kropp av den mycket beroendeframkallande nikotinen, vilket leder till fysisk avstängning. När det är borta kommer dina känslor av begär att bero på psykologiska orsaker. Även om det fortfarande är svårt att uthärda, är psykologiska begär mycket mindre traumatiska jämfört med fysiska begär.Source link