Hur du kan sluta röka för gott


Livets stress och tryck gör det svårt att sluta röka, eftersom det alltid förefaller vara en anledning att ta en cigarett. Men du behöver inte fortsätta att gå igenom denna onda cykel av stress, tryck och rökning. Läs vidare för några tips som hjälper dig att sluta röka permanent.

Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem. Detta kan eventuellt vara det tryck du behöver vara motiverad och faktiskt sluta.

Tips! Ett sätt att öka din framgång när du slutar röka bygger på en lista bra och dåliga föreningar med att sluta. När du går igenom den taktila upplevelsen och fysiska handlingar skrivs ditt psykologiska perspektiv ofta i processen.

Om du försöker sluta röka, ta saker en dag i taget. Fokusera på att ge upp cigaretter för dagen istället för resten av ditt liv. Att göra kortare mål gör det lättare för dig att hantera, både mentalt och fysiskt. När dina fysiska behov för nikotin minskar kan du ställa upp långsiktiga mål som matchar ditt engagemang och komfortnivå.

Få mycket sömn varje natt om du slutar röka. För många ökar cigarettbehov under sena nätter. Dessutom kommer du vara ensam sent på kvällen, vilket ökar din frestelse att röka. Få en optimal mängd sömn varje natt för att hjälpa till att hantera dina begär.

Rökningstopp är en av de få gånger då det är bäst att förutse Fördröjning taktik är ofta en effektiv strategi. Genom att berätta för dig själv kommer du att checka tillbaka om tio minuter för att se om du fortfarande vill ha en cigarett, kommer du vanligtvis att undvika begäret. Upprepa detta steg upprepade gånger om du behöver.

För att förbättra din hälsa och förhindra att du tänker på cigaretter, börja en träningsplan eller registrera dig för ett gym. Träning kommer att göra din stress försvunnen.

Många människor vänder sig till mat när de slutar röka, så det är viktigt att du fyller på hälsosamma mellanmål. Detta kommer att hjälpa till att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid. Att äta en hälsosam kost ger dig den styrka och uthållighet du behöver för att hålla fokus på ditt mål.

Stay Motivated

Innan du börjar röka, är det viktigt att du är säker på att du kan vara motiverad och engagerad. Du kommer sannolikt att stöta på olika hinder eller triggers – förbli engagerade i ditt mål! För att vara motiverad är det viktigt att komma ihåg varför du ursprungligen ville sluta.

TIPS! Vila är nyckeln om du vill sluta röka på allvar. Att inte få tillräcklig sömn kan ibland leda till begär.

Få hjälp av andra. Be om stöd och uppmuntran från dina vänner och familj, så att de vet att du vill sluta och låta dem ge dig hjälp. Du kan också vara intresserad av att gå med i en supportgrupp. Ibland kan du prata med någon som upplever samma situationer som du är, kommer att hjälpa dig att fortsätta.

Nu när du har absorberat allt detta råd bör ditt förtroende för en lyckad avsluta vara mycket högre. Om du har andra vänner eller familjemedlemmar som vill sluta, kan du också dela med dig av det här hjälpsamma rådet.Source link