Hur du kan sluta röka för gott


Med vårt nuvarande samhälle är det ibland svårt att hitta vägen till att vara en icke-rökare eftersom det finns olika tryck och influenser som gör att en person fortsätter att röka . Du behöver inte fortsätta röka. Läs den här artikeln för några bra tips.

Stanna i nuet och sluta en dag i taget. Det är en långsam process som tar tålamod och beslutsamhet. Tänk på nutiden utan att fråga dig om framtiden. Ta en dag i taget. Fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att du kan bygga en framtid som är rökfri.

TIPS! Rökning är en steg-för-steg-process som bör göras dag för dag. Istället för att tänka på att stanna för alltid, tänk på att ta det en dag i taget.

Om du vill sluta röka, gör en lista över metoder som kommer att fungera för dig. Ta dig tid att anpassa din lista som ett sätt att sluta röka mer effektivt. Vad som fungerar för någon annan kanske inte fungerar för dig. Det är viktigt att ta reda på vilken strategi som passar bäst för dig. Det här är lätt att bestämma genom att skriva en egen lista.

En av de bästa sakerna du kan göra när du slutar röka är att leva dag-till-dag. Ta din resa dag för dag, med fokus på ögonblicket istället för framtiden. En kortare tidslinje kan hjälpa till att göra saker mycket enklare på dig både fysiskt och mentalt. Kom ihåg att du kan ställa dig själv långsiktiga mål som ditt engagemang för att sluta vinstmarken.

Försök snacka på frukt och grönsaker istället för söta snacks när du slutar röka. En förnuftig diet hjälper till att förhindra eventuell viktökning du annars skulle kunna uppleva. Att äta en hälsosam kost ger dig den styrka och uthållighet du behöver för att hålla fokus på ditt mål.

TIPS! Prata med dina nära och kära för att få sitt stöd när du slutar röka. Det är viktigt att de förstår att du behöver deras odödliga stöd.

När du slutar röka, undvik alla triggers som är kopplade till din vana. Om du gillar att ha en cigarett med kaffe kan du byta till te, till exempel. Du måste hitta andra saker att tänka på eller göra, för att tänka dig att röka under dessa tider.

Belöna alla dina milstolpar när du försöker sluta röka. Till exempel, gå till en film efter en vecka som du inte röker. På en månadspunkt kan du äta ute på en restaurang som du har varit intresserad av att kolla. Detta kommer att bidra till att öka motivationen för din belöning i ett försök att eliminera rökning från dina tankar.

Älskade Ones

Tips! Om du inte kan sluta kall kalkon, använd nikotinplåster eller tuggummi. Du ger din kropp den nikotin som det är van vid att ha så att din kropp inte går i utslag genom att inte ha ett ämne som det brukar bli regelbundet.

Sluta röka nu, inte bara för dig själv, utan för alla kära som du har. Secondhand rök kan påverka hälsan för någon som finns omkring dig som kommer i konstant kontakt med det. När du slutar sänker du exponeringen för secondhand rök. Genom att sluta röka, skyddar du inte bara dig, utan du skyddar också dina nära och kära.

Förhoppningsvis känns möjligheten att sluta röka permanent nu mer tillgänglig. Om du känner till en annan person som försöker sluta röka, dela den här informationen med dem!Source link