Hur kan du sluta röka för gott


Många människor kommer att nämna hur svårt det är att sluta röka, men många av dem förstår inte hur man gör det. Att avsluta blir lättare om du har en bra förståelse för ämnet. Dessa tips kan hjälpa alla att sluta röka.

Om du måste röka en cigarett, försök att fördröja dig själv först. Berätta själv att du måste gå en promenad först, eller kanske måste du först ha ett glas vatten. Du kan upptäcka att försena din nästa cigarett lite kommer att minska dina begär. Även om du slutligen röker, kan det försena det totala antalet cigaretter du har på en dag.

Om du vill sluta röka, berätta för dina nära och kära om dina planer. Genom att låta dem veta, kan de ge dig den motivation du behöver.

TIPS! Om du önskar att röka smälter din lösning, försök åtminstone att sätta av det så länge som möjligt. Berätta för dig själv att du måste gå en promenad först, eller kanske du behöver dricka ett glas vatten först.

Tala med din läkare om du har svårigheter att sparka din rökvanor på egen hand. Vissa mediciner kan göra det lättare att sluta röka. Han kan också ge dig information om lokala supportgrupper, onlinematerial eller medicinsk personal som kan hjälpa dig genom det.

En bra anledning att sluta är för människorna nära dig. Secondhand rök kan leda till många stora hälsofrågor. Så genom att välja att sluta röka, minskar du inte bara risken för att du får en typ av sjukdom eller någon annan typ av sjukdom, men du minskar också chansen att en älskad vilja också. Det betyder att hela din familj kommer att dra nytta av att du slutar.

En strategi för att hjälpa dig sluta röka är att göra en varumärkesbyte. Välj menthol eller ett varumärke som du finner obehagligt. Vissa tycker att detta är till hjälp. Det här är en metod som underlättar dig att sluta röka.

Tips! Om du skapar en avslutningsplan, var noga med att skriva en lista över alla sätt du kan ge upp för vana. Att skapa en personlig, slutgiltig rökningslista hjälper till att öka sannolikheten för att du kommer att kunna slutföra med framgång.

Försök att minska rökning till varje pris för att förbättra hälsan. Om du vill sluta röka helt, kan det leda till att du pekar i rätt riktning. Vid vakning vänta en timme innan du har din första dagliga rök. När du försöker sparka vanan kan det vara bra att låta dig skära ned genom att bara röka hälften av varje cigarett.

När du planerar att sluta röka, se till att inte låta rädslan för misslyckande påverka processen. Många som inte röker mer troligt lyckades inte lyckas första gången de försökte. Istället för att förvänta sig perfektion från dig själv, sluta bara så länge som möjligt. Om du röker igen, försök bara att ställa in ett nytt slutdatum. Se till att du förlänger perioden mellan cigaretter ytterligare en vecka. Så småningom kommer du att få bra på att göra det här, och du kommer att sluta och inte gå tillbaka.

Sluta röka

TIPS! För att förhindra att du går upp i vikt efter att du slutat röka, snacka på färska frukter och grönsaker istället för sötsaker eller karbbelastade livsmedel. Vanan att äta dessa saker kan verkligen hjälpa till med att kontrollera den viktökning som är associerad med att sluta.

Varje gång du träffar ett landmärke i din behandling för att sluta röka, belöna dig själv. Observera några godsaker som du kommer att låta dig ha när du har slutat röka för en månad, en vecka eller bara en dag. Lägg upp listan på en märkbar plats där du kommer att kunna se den varje dag. Detta kommer att ge dig den motivation du behöver när du känner för att ge dig frestelse.

När du försöker bryta din rökning, bör du undvika eventuella situationer som kan få dig att röka. Om du hade morgonkaffe och en cigarett eller gick till happy hour och rökt, ändra din rutin. Du kan få ditt kaffe medan du kör på jobbet eller undviker baren helt och hållet så att du undviker rökningstryck du är van vid.

Efter att ha läst den här artikeln borde du nu bättre förstå hur man ska gå om att sluta röka i en hälsosam och informativt sätt. När du väl vet vad som är effektivt och vad som inte är, kommer du att upptäcka att det egentligen inte är så svårt att sluta röka. Informationen från den här artikeln bör vara till hjälp för dig, så att du kan lyckas med ditt slut.

TIPS! Det första steget i något program för att sluta röka gör det åtagande att se det igenom. Genom att ha en positiv utsikt är du mer sannolikt att lyckas.Source link