Hur kan du sluta röka för gott


Massor av människor upptäcker att det är mycket svårt att sluta röka. Ingen metod är effektiv för alla och medicinsk vetenskap har verkligen inte gjort ett botemedel mot cigarettbehov. Du kanske måste undersöka och leta efter metoder som passar dina behov. Genom att ta de tips som anges nedan kan du göra lite lättare på dig själv.

Om du är redo att sluta röka, prova hypnos. En licensierad hypnotisör ger dig verktyg som inte finns någon annanstans. De kommer att placera dig i ett hypnotisk undermedvetet tillstånd som gör att de kan fylla ditt sinne med positivitet och motivation. Det kan få cigaretter att verka mindre aptitretande, vilket leder till att du aldrig vill röka igen.

10 Minuter

Om du plötsligt vill få röka, försök att fördröja din rökning. Berätta för dig själv hur du kommer att känna på omkring 10 minuter och distrahera dig själv. Du borde se längdpasset inom 10 minuter. Om så inte är fallet, upprepa det steget så många gånger som nödvändigt.

Om du vill sluta röka, måste du vara okej när du slutar mer än en gång. Många individer som lyckats sluta lyckades inte första gången de försökte. Sluta bara, och se hur långt du kan gå utan att starta tillbaka. Om du startar igen, välj omedelbart ett nytt "avsluta" datum. Fortsätt bara sluta och försök att stanna längre varje gång och fortsätt att lära dig längs din resa. Förhoppningsvis kommer du så småningom att komma till ett ställe som du kommer att sluta och det kommer att vara för evigt.

TIPS! Gör ditt avslutningsförsök så enkelt på dig själv som du kan. Avsluta kall kalkon rekommenderas definitivt inte.

Rengör ditt hus så noggrant som möjligt när du slutat röka. Rengör ditt hus och tvätta dina möbler, så det luktar inte som rök. Inte bara kommer ditt hus att se och lukta rent och uppfriskande, men du kommer inte att bli frestad av den långvariga lukten av cigaretter när du kommer hem.

Planera i förväg hur du ska reagera på stress utan att vända sig till cigaretter. När de står inför stress, tänds många rökare som på autopilot. Därför är det viktigt att du utvecklar en strategi för vad man ska göra när stress uppstår. Förbered dig på flera strategier, så du är beredd om den första inte fungerar.

Nu är det lika bra som att sluta röka. Ställ inte in ett slutdatum för någon gång i framtiden, gör bara dagen din dag att sluta. Om du slutar idag sänker du omedelbart din risk för cancer eller andra potentiellt dödliga sjukdomar. Du kommer också att förhindra att din familj eller rumskamrater utsätts för begagnad rök, vilket gör det ännu viktigare att du slutar.

TIPS! Att gå med i en bra stödgrupp kan hjälpa dig att sluta röka. Det kan vara till hjälp för dig att tala med människor som vet vad du går igenom, som också kan identifiera med den fysiska och emotionella belastningen du kan uppleva.

Prova och träna när du kan. När du har slutat röka, börjar din lungkapacitet att förbättras och du börjar börja träna lättare. Regelbunden träning kommer också att förhindra viktökning. De endorfiner som släppts under träning är inte på något sätt en ersättning för nikotinberoende, men kan verkligen hjälpa till att minska några av begären.

Om du misslyckas med att du avslutar första gången, försök att inte bli avskräckt. Alla har samma möjlighet att ge sig upp i rösten, även de som är mycket välorganiserad och intensivt motiverad. Identifiera var din svaghet gick fel och lär dig av denna incident innan du försöker sluta igen. Med förtanke kan du så småningom triumfera över att röka!

Övervaka dina rökvanor. Om du vet när din frestelse att röka blir störst, kan du göra en mer informerad plan för att sluta. Om du vet när du är mest utsatt för dessa begär, blir det lättare att förbereda dig för att undvika dem.

Belöna dig själv

Ha en plan att belöna dig själv när du försöker sluta röka. Att sluta röka innebär att du får en massa extra pengar att spendera på ett par extra saker. Sätt dessa pengar åt sidan och sporadiskt belöna dig själv med det. Få saker talar lika högt som ekonomisk frihet, vilket gör denna metod särskilt effektiv som ett motivationsverktyg.

Många som slutar kan göra det om de ändrar sin mentala uppfattning. När du kan internalisera processen att sluta bara en dag, eller ett steg i taget, får du mycket mer kraft och kan sluta mycket lättare. Att göra betydande förändringar i ditt dagliga beteende och använda någon kognitiv beteendeterapi kan eliminera det mentala sambandet med cigaretter.

TIPS! Stanna i nuet och sluta en dag i taget. Att sluta röka är en lång process.

När du slutar röka kan du uppleva många olika känslomässiga förändringar längs din resa. Det är extremt lätt att ge in i begäret. Du har trots allt en missbruk. Försök hålla en dagbok om din nikotin uppmuntrar och begär. Observera typiska tider och situationer som gör att du längtar efter en cigarett. Genom att göra dessa saker kan du kanske bättre hitta dina triggers och hur man undviker dem.

Det som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Ändå har alla möjligheter att lyckas. Använda de tips du har lärt dig från den här artikeln hjälper dig att sluta röka. Prova dem och du kan bli glatt överraskad.Source link