Hur kan du sluta röka för gott


Alla har goda avsikter att sluta röka, men aldrig verkligen följa dessa avsikter. Ta råd i denna artikel till hjärtat och begå att förbättra ditt liv genom att sluta. Applicera vad du vet så att du kan sluta röka för gott.

Låt dina nära och vän veta att du vill sluta röka. När du delar informationen med dem som är närmast dig kan de hjälpa dig att fortsätta fokusera på att sluta.

Tips! När du känner viljan att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Berätta själv att du måste gå en promenad först, eller kanske du behöver dricka ett glas vatten först.

Diskutera din önskan att sluta röka med din läkare. Din läkare kan ha resurser för att sluta att du kanske inte har. Om du är kandidat kan din läkare också ge dig receptbelagd medicin som kan hjälpa dig att sluta röka.

För att sluta röka för gott, sluta så många gånger som det tar. Fråga någon tidigare rökare du vet han eller hon lyckades inte lyckas efter bara ett försök. När du en gång har förbundit dig att lämna din rökning vana bakom, måste du göra allt som står i din makt för att du inte ska bli offer för vanan igen. Om du återkommer, ange ett nytt datum för att sluta igen. Bara recommit varje gång du slutar, lära av dina misslyckanden när du går. Så småningom kommer du att sluta för gott.

Om du rökt, inne i ditt hus, ge det en fullständig rengöring när du har slutat. Shampoo dina mattor och klädsel, tvätta dina väggar och tvätta dina gardiner eller gardiner. Den fria rena lukten av ditt hem kommer inte påminna dig om att röka när du kommer hem.

TIPS! När du försöker sluta röka, borde du göra vänner och familj medvetna om dina planerade förändringar. Att informera dina älskade av dina planer kommer att ge dem möjlighet att hjälpa dig med din resa.

Du kan hitta stöd i form av onlineforum. Massor av webbplatser finns enbart för att hjälpa sina medlemmar att sparka vanan. Prata med andra människor och dela dina tips med dem. Även andra quitters bredvid dig kan hjälpa dig att se allas kampar genom denna resa.

Skapa idéer för hur man hanterar stunder som är stressiga. Undvik frestelsen att lysa upp när du är stressad. Detta är ett vanligt svar hos dem som regelbundet röker. Planering i förväg för dessa stunder hjälper dig att undvika att ge stress och ta tag i en rök. Har många idéer, om din första idé inte hjälper.

"Inte en puff någonsin" eller "Nope" ska vara din mantra. Det är lätt att återfalla när du är i ögonblicket, men ångra dig inte allt arbete och engagemang du lägger på. Kom ihåg vad du redan har genomgått och säg nej.

TIPS! Om du är överväldigad av trängsel att röka, försök använda fördröjningstaktiken. Berätta själv att du ska vänta i 10 minuter och sedan bedöma hur du känner.

Om du håller på med att sluta röka, måste du vara medveten om att de första sju dagarna efter att du avslutat kommer att vara det tuffaste. De första två dagarna utan rökning är när kroppen rysar sig helt av all nikotin du har konsumerat. Efter denna punkt kommer nikotinbehov att vara primärt psykologiskt i naturen. Medan de fortfarande är mycket riktiga och kan vara intensiva blir det lättare att motstå uppmaningen att hämta en cigarett.

Tänk på att sluta köpa fler år på denna planet istället för att ge upp något. Att hålla en positiv attityd om att sluta kan hjälpa dig att hålla dig engagerad, så att du kan släppa vanan snabbare. Tänk på hur ditt liv ska förbättra, och hur misslyckande att sluta kommer att påverka din hälsa på lång sikt. Detta kommer att hålla din motivation uppe samtidigt som det ger verklig anledning att sluta nu.

Få hjälp av dina vänner och familj när du fattar beslutet att sluta röka. Informera alla som är nära om din plan att sluta cigaretter för gott. Deras extra stöd kan vara nyckeln till din framgång. Du kan också tänka dig att gå med i en supportgrupp och även kolla in beteendeterapi för att hjälpa dig att sluta.

TIPS! Diskutera din önskan att sluta röka med din läkare. Det finns ett antal receptbelagda läkemedel som kommer att sluta, bland annat några anti-depressiva läkemedel.

Håll reda på dina rökvanor. När är det mest sannolikt att du vill röka? Om du tar lite tid att förbereda i förväg, kommer dessa tobaksbehov inte att hålla dig från att ge upp denna farliga vana.

Var realistisk om varför sluta röka kommer vara svårt för dig först. De flesta som går tillbaka till rökning, återvänder till vana inom några månader från att börja försöka sluta. När du är stressad eller trött kan det ibland vara mäktigt frestande att röka en cigarett. Se till att du förstår de saker som utlöser din önskan att röka.

Från och med nu bör du känna sig mer optimistisk, eftersom du har lärt dig att du inte behöver röka och du kan njuta av en hälsosammare livsstil under åren ett huvud. Applicera dessa förslag till ditt liv och leva det utan ånger.Source link