Hur kan du sluta röka för gott


Varje rökare är medveten om att de måste sluta. Har du i hela ditt liv någonsin hört en rökpresent om hur stor rökning är för deras hälsa, eller hur fysiskt bra det får dem att känna? Icke-rökare har ingen aning om vad som slutar ta, men ex-rökare gör. Låt andra hjälpa dig att starta din egen process genom att läsa vad som fungerade för dem.

Ett sätt att öka din framgång när du slutar röka bygger på en lista bra och dåliga föreningar med att sluta. Att skriva något på papper gör det mer kraftfullt och mer riktigt till ditt sinne. Det kan stärka din motivation att sluta, och minska svårigheten att sluta, genom att hålla din uppmärksamhet på din önskan att sluta.

Du bör överväga hypnos om du behöver hjälp med att sluta röka. Många rökare har haft en bra framgång med hjälp av en licensierad hypnotisör. Hypnotisten kommer att inducera en djup trance, och sedan upprepa positiva affirmationer som kommer att inlämna sig i ditt sinne. När du vaknar kan du upptäcka att cigaretter har något förlorat sin överklagande, vilket är ett positivt steg i slutprocessen.

TIPS! Se till att du kommer ihåg att sluta ett steg i taget. Avsluta kan vara en lång process.

Om du försöker sluta röka, låt dina vänner och familj veta. Att ge bekanta personer med denna information kan låta dem motivera dig, tillsammans med att hjälpa dig att slå frestelser. En stödjande grupp av nära och kära kan ge dig det tryck du behöver hålla fast vid dina planer för att sluta.

Skapa en lista med idéer om hur du slutar röka kan uppnås. Att skapa en lista baserad på dina behov och mål är en bra strategi för att hjälpa dig att sluta röka. Varje person gör saker på egen väg. Du måste lära dig de bästa teknikerna för dig. Det är syftet att göra en personlig lista.

Om du försöker sluta röka, var noga med att få gott om vila. Ju längre du stannar upp, ju fler begär du kommer att möta. Det finns inte folk runt sent på kvällen, det gör det enkelt för dig att smyga en rök. Att få gott om sömn kommer inte bara att begränsa den tid du sitter och tänker på cigaretter, det kommer också att hjälpa din kropp att övervinna nikotinuttaget.

TIPS! Vila är nyckeln om du vill sluta röka på allvar. Att stanna upp i sen kan höja trötthet, öka begäret efter en cigarett.

Sluta röka

Byt sötnos med färska råvaror för att förhindra att du går ner i vikt när du slutar röka. Detta är ett sätt att bekämpa den karakteristiska viktökning som kommer med att sluta. Din kropp kommer att kräva mat när du slutar röka och en hälsosam kost kommer att hålla dig fokuserad på en hälsosam livsstil.

Om din kalla turkey-ansträngning för att sluta röka misslyckades, får du lite extra hjälp via produkter som nikotinplåster eller tuggummi. Dessa produkter kommer att underlätta några av de abstinenssymptom du kan gå igenom. Nikotin är ett mycket beroendeframkallande läkemedel och de fysiska begären kan vara mycket svåra att övervinna.

Tips! Det finns underbara kosttillskott i form av nikotinplåster och jämnt tuggummi för att hjälpa dig att sluta röka om du behöver hjälp. Dessa produkter kan köpas i disken och ge din kropp nikotin medan du bryter vanan.

Innan du ens tänker på att börja processen för att sluta röka, måste du vara villig att vara engagerad. De flesta som slutar gör det på grund av brist på viljestyrka. Du måste bygga beslutsamhet. Du kan göra detta genom att hålla din motivation i åtanke och syn hela tiden.

Att upprätthålla en positiv utsikter och ett högt engagemang är viktiga aspekter av att sluta röka. Tänk på de många sätt som ditt liv kommer att förbättra när du avslutat. Tänderna kommer att se vitare ut, dina kläder kommer inte längre att lukta som rök, och din andedräkt gör dig mycket mer kissbar. Medan den negativa inverkan av rökning aldrig bör ignoreras, är den positiva sidan att sluta ofta en utmärkt bit av motivation.

Det absolut bästa rådet som hjälper dig att sluta röka är att bara göra det. För att börja din resa måste du helt enkelt sluta röka först. Bara gör det, sluta röka kall kalkon och börja aldrig igen. Denna metod att sluta cigaretter är inte den enklaste. Det har dock visat sig fungera bäst, över tiden.

TIPS! Kanske kan nikotinersättningsterapi vara till hjälp. Nikotinuttaget är mycket försökt och kan förvärra känslor av stress, depression och ångest.

Använd Internet för att hitta stöd. Delta i online supportgrupper. Internet innehåller en mängd webbplatser som är avsedda för att hjälpa rökare att sluta sin vana. Det kan vara till hjälp att prata med andra rökare om de olika sluttekniker som de har försökt. Dessutom kommer de som slutar med dig att kunna relatera till de känslomässiga utmaningar som följer med att röken upphör.

Håll dig borta från platser eller saker som du normalt associerar med rökning. Ändra din rutin om det alltid är fråga om att ha en rök. Drick inte i baren för ett tag, eller drick ditt kaffe någonstans nytt för att stoppa cravingen från att inträffa.

Istället för att tänka på att du måste "sluta", tänk på att vilja sluta. Om du ser sluta som en prestation, kommer du att vara mer motiverad att fortsätta din kamp. Detta kommer att hjälpa dig att förstå värdet av att sluta för ditt liv, ur ett kort och långsiktigt perspektiv. Du kommer att vara motiverad och vara mer sannolikt att lyckas.

TIPS! Tala med din läkare om att sluta röka. En läkare har tillgång till resurser som du inte gör.

De som inte röker finner det omöjligt att föreställa sig varför rökare någonsin vill fortsätta. Inte heller kommer nonsmokers att få hur svårt det kan vara att sluta röka efter en livstid att göra det. Några personer som har slutat har dock delat sitt råd i den här artikeln. Använd quitters erfarenhet och insikt för att befria dig från denna ohälsosamma vana.Source link