Hur kan du sluta röka för gott


Alla har goda avsikter att sluta röka, men aldrig verkligen följa dessa avsikter. Försök läsa dessa tips för att försöka sluta röka tidigare istället för senare. Du måste då tillämpa allt du lär dig i ditt dagliga liv för att sluta för livet.

Om du är uppriktig i din strävan att sluta, hitta en supportgrupp och håll fast vid dem. Det kan hjälpa till med nätverk med andra som förstår dina fysiska och känslomässiga symptom, eftersom de upplever samma sak. Du hittar inte bara stöd, utan råd och vägledning som leder dig till stor framgång. För att hitta en supportgrupp i närheten av dig, kolla ditt lokala communitycenter eller gemenskapskollegium eller i din kyrka.

Tips! Hitta den enklaste metoden att sluta röka. Försök aldrig att sluta med kall kalkon.

Om du röker en cigarett är något du inte kan undvika, försök åtminstone att stanna i tid innan du tänder upp. För att hjälpa dig att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt, överväga att ta en promenad eller njuta av lite vatten innan du röker. Ibland är en enkel distraktion allt som krävs för att hjälpa dig att väva ett starkt begär. Om du slutar ge dig i alla fall, var det lite längre att du kunde vara rökfri.

Berätta för dina kära att du slutar röka idag. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem. Detta kan vara den lilla knuff du behöver för att hålla dig på rak och smal.

Om du tycker att det är för skrämmande att sluta röka kallkalkon, överväg att hjälpa processen med att försöka byta ut nikotinplåster eller tuggummi. Dessa receptfria läkemedel levererar din kropp med nikotin medan du arbetar för att bryta vanan, vilket kan hjälpa dig att avvärja det värsta av de fysiska abstinenssymptomen.

Tips! När du är nära att ge in dina begär för en cigarett, tänka på en fördröjning innan du får njuta av. Ta en lång promenad, ta disken eller ta bort tvätten innan du tillåter dig att röka.

Om du funderar på att sluta, ha en öppen diskussion med en läkare. Din läkare kan ha ytterligare resurser eller metoder för att sluta röka som du inte visste existerade. Din läkare är också den enda som kan skriva en recept för en nikotinersättningsmedicin.

För att undvika att uppleva begär som är relaterade till nikotin, leta efter hälsosammare metoder för att hantera stress. Du kan försöka gå till gymmet under ett begär eller starta en ny hobby. Om du vet att du kommer ha lite tid, fyll det med roliga distraktioner som en ny bok eller ett spel eller kaffe med en vän.

Sluta röka

Tips! Om du försöker sluta röka, var säker på att få gott om vila. De flesta har mer intensiv cigarettbehov sent på kvällen.

När du slutar röka, börja med att byta varumärken. Att byta ett varumärke till en smak du ogillar kan helt och hållet släcka cigaretter. Klipp tillbaka på antalet cigaretter du röker på en dag eller andas in dem på olika sätt. Detta kommer att komma igång på din väg för att sluta röka.

Det första steget att sluta röka är bara att helt enkelt sluta. Avsluta omedelbart kommer att ge bästa möjliga chans till optimal hälsa i framtiden. Du kan lägga ner packet, tricket ser aldrig tillbaka. På det här sättet kan det vara svårt först. Det har dock visat sig vara mycket effektivt.

Du kommer att känna dig mer optimistisk om resten av ditt liv, eftersom du förstår att du kan sluta röka och leva en hälsosam livsstil genom de kommande åren. Du behöver inte känna ånger om du går för det och slutar idag.Source link