Hur kan du sluta röka för gott


Varje rökare vet att de borde sluta. Har du någonsin hört en andra rökare glädja sig över hur friska de känner när de röker cigaretter? De som slutat röka någon gång i sitt liv är väl medvetna om vad som är inblandat i att ge upp nikotinvanan. Rådgivning här är från experter – dina kamrater som framgångsrikt har slutat – så läs vidare för bra tips som hjälper dig att sluta.

Rökning är en stegvis process som bör göras dag för dag. Istället för att tänka på att stanna för alltid, tänk på att ta det en dag i taget. Att ha en kortare tidshorisont gör det enklare fysiskt och mentalt. Du kan alltid ställa in mer långsiktiga mål när du känner dig bekväm med din engagemang för att sluta.

Tips! Om du vill lyckas sluta röka, försök att göra en lista över alla fördelar och nackdelar ta med dig När något är skrivet, kan det ha en inverkan på hur du tänker på saker.

När du känner en överväldigande önskan att röka, använd fördröjning taktiken. Genom att berätta för dig själv kommer du att checka tillbaka om tio minuter för att se om du fortfarande vill ha en cigarett, kommer du vanligtvis att undvika begäret. Om du inte ser de resultat du letar efter direkt bör du fortsätta försöka.

Försök att uppmuntra vänner och familj att stödja ditt beslut att sluta röka. Det är viktigt att du berättar för dem du behöver och värderar deras stöd, och du kan göra utan att dom är dömande. Du vill också låta dem veta att du sannolikt kommer att vara i ett olyckligt humör, och du kanske inte precis tänker tydligt vid den tiden. Att sluta röka är en riktig utmaning, och du kommer att behöva stöd för att lyckas.

Rökning har mycket starka föreningar med vissa aktiviteter och undvikande av dessa situationer kan hjälpa dig att sluta röka. Ett par exempel är som om du röker efter att du äter en måltid eller när du kör din bil. Du måste identifiera dessa triggers och ändra hur du svarar på dem så att du inte börjar börja röka automatiskt. Ta en annan distraktion då.

TIPS! För att du slutar röka framgångsrikt måste du utarbeta en lista med dina skäl för att göra det. Se till att matcha din lista med din unika personlighet.

Ett litet steg mot att sluta kan vara att byta cigarettmärken. Detta kan vara särskilt effektivt om du köper ett varumärke du vet är obehagligt i smak eller lukt. Rök dem precis som att du rökt ditt favoritmärke, så att du får den fulla upplevelsen av deras nastiness. Du kan tycka att det här gör cigaretterna obehagliga och hjälper dig i dina ansträngningar att sluta.

Nonsmokers kan helt enkelt inte förstå varför någon skulle tända när de vet att rökning orsakar hälsofrågor. En nonsmoker kommer aldrig att kunna förstå hur svårt att sluta. Vissa individer har lyckats sluta, och deras strategier delades här. Detta råd kan tillämpas på din unika situation för att hjälpa dig att få frihet från ditt kemiska beroende.Source link