Hur kan du sluta röka för gott


Din familj vill inte att du ska röka. Din läkare skulle säkert hålla med. Alla, även försäkringsbolag, vill hjälpa människor att sparka den dödliga vanan eftersom inget gott kan komma ifrån det. Det beror på varför du inte har slutat än? Det finns ingen bättre tid än nu att sluta röka, så fortsätt läsa för några väldigt användbara råd om hur du kan sluta, en gång för alla.

Hitta metoden att sluta som är enklaste för dig. Att försöka sluta med att gå kallt kalkon är aldrig en bra idé. Om du försöker sluta med kall kalkon kanske du hamnar i återfall. Om du misslyckas, prata med din läkare om att du använder en nikotinplåster eller receptbehandling. Detta ökar din sannolikhet att sluta för gott.

När du slutar röka, ta varje dag som den kommer. Ta din resa dag för dag, med fokus på ögonblicket istället för framtiden. Att fokusera på en dag i taget är lättare än att fokusera på den långsiktiga. Kom ihåg att du kan ställa in långsiktiga mål som ditt engagemang för att sluta vinstmarken.

TIPS! Om du är redo att sluta röka, försök hypnos. Många har hittat framgång med professionella hypnotisörer.

Börja träna. Det kommer inte bara att hjälpa dig att komma i form, det kan hjälpa dig att hålla dig upptagen och undvika cigaretter. Dessutom kommer träning att hjälpa dig att sänka stressen. Gå en lång promenad varje dag, eller spela en sport. Fråga din läkare i förväg om att du börjar någon träningsrutin.

10 minuter

Om du plötsligt blir uppmanad att röka, försök att fördröja din rökning. Berätta för dig själv att du väntar ca 10 minuter och sedan bedöma hur du känner. Under den tiden, distrahera dig själv och chansen är, efter 10 minuter är upp, kommer begäret att vara borta. Om det inte fungerar första gången, upprepa det här steget tills det gör det.

TIPS! Låt dina nära och kära vänner veta att du vill sluta röka. Genom att förmedla människorna nära dig med din plan ger du dem kraften att hjälpa dig att lyckas.

Gör en tid med din läkare om du har problem med att sluta röka. Olika mediciner, inklusive antidepressiva medel, kan göra det lättare att sluta. Din läkare kan också introducera dig till ett nätverk av support, inklusive hotlines och grupper, som gör det mer troligt att du kommer att sluta.

Många människor vänder sig till mat när de slutar röka, så det är viktigt att du fyller på Hälsosamma snacks. Detta kan hjälpa till att balansera ditt system och undvika onödig viktökning. Förstå att du kommer att ha matbehov efter att du har slutat, och det bästa sättet att mätta dessa begär är att skapa en hälsosam sinnesstämning genom hälsosam kost.

Om du funderar på att sluta, ha en öppen diskussion med en läkare . Din läkare kan ha resurser tillgängliga för att hjälpa dig att sluta att du inte har tillgång till. Om situationen kräver det, kan din läkare ordinera dig medicinering för att sluta röka.

Tips! Börja med träningsrutiner eller gå med i ett gym, inte bara för hälsofördelarna, utan för att hålla dig upptagen och borta från cigaretter . Övning är en beprövad stressavlastare, och personer som slutar röka behöver stressavlastningar! Du bör börja långsamt om du inte har utövat någon tid.

Ha en plan för effektiv stresshantering för att motverka effekterna av nikotinuttag. Försök gå till gymmet, ta upp en helt ny hobby, eller få regelbundna massage när du blir hungrig. Du bör göra ditt bästa för att fylla någon ledig tid med roliga och uppfyllande aktiviteter. Du kan ta den här tiden för att komma ikapp med gamla vänner eller läsa också.

Om du verkligen bryr dig om dina nära och kära, bör du sluta röka så fort du kan. Secondhand rök kan orsaka olika farliga hälsoförhållanden och sjukdomar som cancer. Att sluta innebär att du sparar hela din familj från en livstid av sjukdomar. Det betyder att hela din familj kommer att dra nytta av att du slutar.

Sluta röka

TIPS! Be din läkare om hjälp att sluta röka. Din läkare kan kanske föreslå att du slutar använda resurser som du tidigare inte kände till.

Berätta för dina nära och kära om du funderar på att sluta röka. De är där för dig och de kommer att hjälpa påminna dig om att du måste sluta. Ett stödsystem kan vara oerhört värdefullt. Det här hjälper dig att öka risken för att du slutar röka.

Nu när du har denna information kan du sluta röka för gott. Att avsluta kommer att göra dig friskare, lyckligare och förlänga ditt liv med många år. Tillbringa pengar du sparar genom att inte betala för cigaretter och ge din familj en belöning för att ge dig stöd genom de hårda tiderna.Source link