Hur man kan sluta röka för gott


Att sluta röksvanen är skrämmande även för de människor som har den starkaste viljan att lyckas. Faktum är att många människor känner att de fortfarande får något av det oavsett om de vill sluta eller inte. Om du är allvarligt engagerad i målet att sluta röka permanent, har följande artikel mycket användbar rådgivning för dig.

Support Group

Leta efter en supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters, och människor som har slutat ett tag. Det är fördelaktigt att ha ett nätverk av andra som är var du är och kan förstå vad du går igenom. Dessa typer av människor kan vara en bra ryggrad som kan hjälpa dig att sluta och få igenom det här. För att hitta en supportgrupp i närheten av dig, kolla kyrkor, fritidscenter eller högskolor i ditt område.

För att sluta röka, försök att skapa en lista över sätt du kan sluta. Att göra en anpassad lista med saker att försöka kan hjälpa dig att lyckas sluta. Det finns typiskt många olika sätt att uppnå ett visst mål, och människorna varierar i vilket av dessa sätt som är mest effektiva för dem. Det är mycket viktigt att du hittar något som fungerar bra för dig. Genom att skapa en lista kan du förbättra dina övergripande chanser till framgång.

Försök att fördröja din nästa cigarett. Berätta för dig själv att du måste ta en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker. Bara lite extra tid innan du tänder upp kan hindra dig från att röka den cigaretten. Även om du slutligen släpper, kan den här metoden hjälpa dig att minska betydligt.

När du försöker sluta röka, ska du göra vänner och familj medvetna om dina planerade förändringar. När du förmedlar människorna runt dig med denna information kan de göra saker som hjälper dig att hålla motivationen och behålla frestelsen borta. Detta kan eventuellt vara det tryck du behöver vara motiverad och faktiskt sluta.

Att ta saker långsamt kan hjälpa dig att sluta röka. Fokusera på att komma igenom bara en dag utan att röka. Att fokusera på en dag i taget är lättare än att fokusera på den långsiktiga. När du känner dig bekvämare kan du börja tänka på långsiktiga mål.

Gör en studie av vad som utlöser din rökning, och hitta sedan sätt att undvika dina triggers. Om du ofta rökt i din bil skapar du en ny drivande vana som att lyssna på en bok på tejp eller göra en motivational körningspellista. Detta hjälper dig att ta bort de föreningar som dessa vanor har med rökning. Leta efter konstruktiva aktiviteter och distraheringar, för att uppta ditt sinne under dessa perioder.

Tala med din läkare om att sluta röka. Din läkare kan ha slutat resurser som du kanske inte har i din besittning. Dessutom kan din läkare ordinera dig en medicin för att sluta om han eller hon tror att du behöver.

När du slutar röka, behöver du ett hälsosamt sätt att klara av stressen i samband med nikotinuttaget. Kanske kan du gå till gymmet under den tid som dina begär är på deras värsta, eller du kan få en ny hobby. Försök att undvika ledig tid, och i stället hitta trevliga distraheringar. Att läsa, skapa eller besöka vänner fungerar bra.

Om du röker i ditt hem, ge det en noggrann rengöring när du slutar. Tvätta gardiner och möbler, skrubba ner väggarna och andra saker i ditt hem som luktar cigaretter. Detta kommer att göra ditt hem lukta rent och frånvaron av lukten av cigaretterna hjälper dig att undvika att bli påminnad om den vana som har plågat ditt liv när som helst du kommer in i ditt hem.

Tala med din läkare för att se om han kan hjälpa dig att sluta. Din läkare kan erbjuda dig råd, information och verktyg som du inte kan komma någon annanstans. Om situationen kräver det kan din läkare ordinera dig medicin för att sluta röka.

Du måste hitta sätt att få din motivation i sikte hela tiden. Kanske kan du ha ett symboliskt armband, eller kanske lämna meddelanden som motiverar din på ditt kylskåp eller kontorsväggen. Att ha visuella ledtrådar som påminner dig om dina mål hjälper dig att bekämpa frestelsen.

Internet är ett bra ställe att ta emot online-support från personer som har behandlat liknande problem. Massor av webbplatser finns enbart för att hjälpa sina medlemmar att sparka vanan. Det kan hjälpa dig att jämföra stoppa strategier och hantera mekanismer med andra. Dessutom kommer människor som slutar med dig att förstå de unika emotionella kamperna som följer med denna resa.

Sluta röka görs inte bara för dig själv utan också för dina nära och kära. De människor som bryr sig om dig vill att du ska ha ett långt, hälsosamt liv. Data tyder på att cirka tjugo procent av dödsfall i USA har något att göra med att röka. Låt inte dig själv bli en statistik.

För att behålla din viljestyrka, trots intensiv begär och abstinenssymptom, leta efter hälsosamma utlopp för din stress. Du kan träna en gång om dagen, hitta nya hobbies eller kanske få massage. Fyll din stilleståndstid med roliga, ljuvliga distraheringar – den senaste romanen, datumnatt eller kulturutflykt.

Tänk inte på att sluta som ett offer Tänk på det som att göra dig själv en tjänst. Om du anser att du slutar optimistiskt har du bättre chans att fortsätta fokusera på ditt mål och uppnå det snabbare. Tänk på proffsen snarare än nackdelarna. Tänk inte på deprivationerna, tänk på de positiva aspekterna av ett nikotinfritt liv. Detta gör att nu verkar det vara mer förnuftigt och genomförbart.

Tala med din läkare om receptbelagda läkemedelslösningar för att hjälpa dig att sparka vanan. Rökningstopptekniken har utvecklats betydligt under de senaste 10 åren. Från orala läkemedel till nikotinplåster finns ett antal behandlingsalternativ som hjälper dig att hantera nikotinuttag. Din läkare är din bästa resurs för att hitta ett läkemedel som hjälper dig att sluta röka.

Många ex-rökare säger att en av de svåraste missbrukarna att övervinna när man slutar röka är den orala fixeringen i samband med cigarettrökning. Vissa individer tycker att tuggummi eller att äta en godis kan hjälpa till. Elektroniska cigaretter kan också ge snabb lindring.

Ett litet steg mot att sluta kan vara att byta cigarettmärken. Genom att byta till ett varumärke du inte gillar smaken av, kanske du inte vill ha en cigarett så ofta som tidigare. Inte på något sätt bör du röka mer av din nya cigarett än vad du gjorde av den sista. Detta är ett utmärkt första steg på vägen för att sluta!

Tänk på dina starkaste motivationer för att sparka din cigarett vana. Notera de viktigaste orsakerna och håll dem i en ficka. När som helst du är frestad att tända en cigarett, ta papperet ur fickan och läs dina skäl för att vilja sluta istället.

Nu har du lärt dig att sluta röka är inte en omöjlig uppgift. Du kan göra det med viljestyrka och hård beslutsamhet, så börja planera ditt program att sluta med de hjälpsamma tipsen från den här artikeln idag. Din snabba framgång kan förvåna dig!Source link