Hur man slänger de cigaretterna borta för gott


Att sluta röksvanan är skrämmande även för de människor som har den starkaste viljan att lyckas. Verkligheten är att även människor som verkligen är intresserade av att sluta röka känner att de får något från att röka. Om du vill befria dig från den känslomässiga kopplingen av cigaretter och förlora denna vana för alltid, fortsätt med några bra tips som hjälper dig i detta försök.

Att gå med i en bra stödgrupp kan hjälpa dig att sluta röka. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak. Du kan få stöd och vägledning från tidigare rökare som har lyckats sluta, liksom bra tips för att hantera processen. Det är möjligt att hitta supportgrupper på många ställen som kyrkor, högskolor eller recenter.

Tips! Få en god natts sömn varje natt om du försöker sluta röka. Sena nätter kan ge mer tid att begära den nästa cigaretten för vissa individer.

När du väl bestämt dig för att sparka röken vana, berätta för din familj och vänner. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse. Detta kan vara den lilla knuff du behöver för att hålla dig på rak och smal.

Några bra sätt att komma i form, vara aktiv och distrahera dig från att röka är att delta i ett träningsprogram och anmäla dig till det lokala gym. Övning hjälper dig också i stressavlastning. Gå en lång promenad varje dag, eller spela en sport. Utöva inte utan att konsultera din läkare om vad som är säkert och lämpligt övningar för dig.

Se till att du får mycket vila om du slutar röka. Att inte få tillräcklig sömn kan ibland leda till begär. Sena nätter kan också vara frestande gånger att smyga en cigarett, speciellt om resten av ditt hus sover. Att få en full åtta timmars sömn varje natt ger dig möjlighet att behålla din motivation och din förmåga att bekämpa cigarettbehov.

TIPS! Din primärvårdspersonal kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka själv. En läkare kan ordinera mediciner för att underlätta dina ansträngningar.

För att avvärja den viktökning som normalt förknippas med att sluta röka, sätt din diet bort från sötsaker och mot frukt och grönsaker. Detta kommer att hjälpa till att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid. Förvänta sluta att få dig att kräva mat, så ha gott om hälsosam mat redo.

Samla stöd från alla som du älskar. Det är viktigt att du utnyttjar sitt stöd, men berätta för dem att inte döma dig. Se till att du säger till dig att du kanske är lite cranky, särskilt under de första dagarna efter din sista cigarett. Avsluta är en av de svåraste saker som en rökare kan behöva gå igenom i sitt liv och att få stöd från dina nära och kära är avgörande för din framgång.

Som du är medveten är att ge upp cigaretter är en väg som inte behöver vara svårt att resa. Du kan sluta röka med beslutsamhet och självförtroende, så börja din resa genom att tillämpa ovanstående tips på din dagliga rutin idag. Vad du kan göra när motiverad kan chocka dig.