Hur man slutar röka på det hälsosamma sättet


Även människor med stark viljestyrka har ibland en svår tid att sluta röka vanan. Det kan vara väldigt svårt att motstå dessa begär för en cigarett, oavsett hur mycket du vill sluta. Om du äntligen vill sparka vanan för bra, läs vidare för tips och förslag som kommer att göra allt för dig.

Försök att fördröja din nästa cigarett. Berätta för dig själv att du måste ta en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker. Ibland kan fördröjning av rökning hjälpa dig att motstå rökning. Även om du tar den cigaretten, kan du fortfarande minska ditt totala antal för dagen med en.

Oavsett vad, du måste titta på din sluta en dag åt gången. Att sluta röka är en uppgift som måste hanteras metodiskt. Slösa inte bort din tid på att tänka på nästa år, nästa månad eller till och med nästa vecka. Håll ditt fokus på att göra det genom en dag i taget, med tanken att de vanor du skapar eller bryter idag kommer följa dig in i framtiden.

Om du bestämmer dig för att sluta röka, försök hypnos. Många rökare har haft en bra framgång med hjälp av en licensierad hypnotisör. En hypnotisör har förmåga att plantera starka och permanenta förslag i ditt undermedvetna. Cigaretter är mindre tilltalande när du vaknar, vilket gör dig så mycket närmare att sluta.

Om du vill sluta röka, gör en lista över metoder som kommer att fungera för dig. Att anpassa och anpassa listan gör det mer effektivt. Alla använder olika metoder för att göra saker. Det är viktigt att du hittar något som kommer att fungera för dig. Det är syftet att göra en personlig lista.

Om du bara inte kan ge upp cigaretter utan att kräva överväldigande dig, försök några av de nikotinbytesprodukter som tandkött eller fläckar. När du använder dessa mediciner ersätter du nikotin från cigaretter med nikotin från produkterna. Detta hjälper dig att undvika nikotinavtagningssymtom.

Du kanske vill tänka på att pröva nikotinbyten. Nikotinuttag kan få dig att känna dig deprimerad, rastlös, frustrerad eller irritabel. Cravings kan vara svårt att ignorera. Nikotin-ersättningssystem hjälper dig att hantera begäret. Du får dubbelt så mycket chans att sluta röka om du använder tillförlitliga nikotinplåster, pastiller eller tuggummi. Använd inte dessa produkter om du för närvarande rökning.

Se till att du kommer ihåg att sluta ett steg i taget. Att bryta vanan är en process; det händer inte över natten. Tänk inte ens på framtiden. Gör dagliga ansträngningar och fokusera på att komma igenom varje dag utan att röka så att de nya vanorna blir en del av din livsstil.

Innan du avslutar ett datum eller på annat sätt planerar din avslutande process måste du vara förpliktigad att lyckas. Du kan vara mer framgångsrik att sluta om du har det bästa tänket. Du kan ge dig motivation genom att tänka på de skäl du ville sluta börja med.

Om du vill sluta röka, tala med din läkare. Din läkare kommer att kunna ge dig användbara tips och råd för att göra det lättare att sluta. Din läkare kanske vill ha dig på receptbelagt läkemedel för att hjälpa dig att sluta.

Du ska inte försöka sluta röka ensam. Informera din familj och vänner om att du försöker sluta och be dem att inspirera dig att släppa denna vana. En utomstående stödgrupp av tidigare rökare kan också hjälpa till. Att prata med dem som delar samma erfarenhet kan hjälpa dig genom processen.

Om du vill sluta röka för alltid, sluta tänka på för alltid. Istället för att tänka på att stanna för alltid, tänk på att ta det en dag i taget. En kortare tidslinje kan göra din resa mer hanterbar, både fysiskt och mentalt. Du kan alltid ha fler mål som går bra in i framtiden så fort du blir bekväm med åtagandet att sluta.

Sluta röka

En fördel med att sluta röka är så att du kan förbättra hälsan hos alla som är nära dig. Secondhand rök är mycket farlig och orsakar olika typer av cancer, liksom många andra hälsotillstånd. När du slutar röka, minskar du den tid som dina nära och kära utsätts för den farliga sekundärrökningen. Att sluta röka kommer inte bara att minska risken för din egen hälsa utan också risken för dem som finns omkring dig.

Gör din familj och vänner medvetna om din avsikt att sluta röka. De kommer att stödja dig och hålla påminna om att du måste sluta. Om du omger dig med ett starkt stödsystem, blir det en stor hjälp i din kamp att sluta. Detta kommer att göra det mycket lättare att lyckas med att sluta röka mål.

När du har en rökning, försök försökstaktiken. Vänta 10 minuter medan du distraherar dig själv under tiden, och du kommer vanligtvis att hitta begäret har gått. Om så inte är fallet, upprepa det steget så många gånger som nödvändigt.

Motivation och positiv utsikter är nyckeln till att sluta. Tänk på de många sätt som ditt liv kommer att förbättra när du avslutat. Tänk på allt som kommer att förbättra, från din hud, till ditt hår, till din andedräkt, till lukten av din bil. Det kan vara fördelaktigt att tänka på de positiva och negativa förändringar som följer av att sluta, för att inte skrämma människor bort.

Stopp beroende på en cigarett som hjälper dig att klara av stress, men det kan vara en lång tid vana. Om så är fallet måste du hitta en annan teknik som du kan använda för att koppla av när du är stressad. Försök med yoga eller meditation för att underlätta din stress på ett hälsosamt sätt.

Försök kontakta en läkare och ta reda på om det finns något du kan ta för att sluta röka. Nya innovationer för att sluta röka förekommer regelbundet. Från nikotinbytebehandlingar, till läkemedel som hjälper din kropp att övervinna uttag, finns det en mängd tillgängliga alternativ. Ha en chatt med din läkare om din rökvanor och se vilka tekniker de rekommenderar för att sluta.

När ett begär kommer på att äta när du slutat röka, räcker för grönsaker och frukt. Detta kommer att hjälpa till att kontrollera din vikt vid denna avgörande tid. Kom ihåg att din kropp kommer att kräva mat när du slutar och det bästa är att ge det hälsosam mat för att hålla dig i en hälsosam sinnestillstånd.

Följ en förnuftig diet. Nu är det inte dags att kosta! Istället behåll dina matvanor på samma sätt och se till att du inte äter mer än du var tidigare. Det har varit studier som har visat att att äta lättmjölkade mejeriprodukter, grönsaker och frukter kommer faktiskt att lämna dig dålig smak om du är rökare. Genom att välja dessa hälsosammare livsmedel kan du också förlora smaken på cigaretter.

För att skära ner på abstinenssymptom, ge en nikotinersättningsterapi ett försök. Gummi och fläckar finns tillgängliga vid de flesta apotek och till och med avdelningar och livsmedelsbutiker, vilket gör dem lätt tillgängliga för att hjälpa dig när du behöver dem mest. När du väl har gett cigaretterna för gott kan du börja avta dig själv från nikotin helt och hållet.

Att sluta röka kan vara utmanande, men förhoppningsvis har den här artikeln visat hur mycket det är möjligt. Genom att tillämpa förslag från den här artikeln kan du göra din rökning vana en sak från det förflutna. Vad du kan göra när det är motiverat kan chocka dig.

Undvik dina triggers att sluta röka med mer framgång. Om du alltid brukade röka medan du läser en bok kanske du måste tillfälligt lägga din bok ned tills du har brutit din rökvanor. Försök hitta någon typ av distraktion som kommer att fungera som en ersättare.Source link