Hur man slutar röka på det hälsosamma sättet


Avsluta är mer än att bara kasta bort dina cigaretter och vara starkare än dina begär. Medan den här metoden kan hjälpa dig att sluta, finns det sätt att göra det enklare. Det finns många alternativ tillgängliga för dem som vill sluta röka.

Ett sätt att öka din framgång när du slutar röka bygger på en lista bra och dåliga föreningar med att sluta. Bara genom att skapa listan förstärker du ditt humör. Dina ansträngningar blir enklare på det här sättet, eftersom du kommer att fokusera på ditt mål.

TIPS! Var öppen och låt folk veta om ditt mål att sluta röka. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem.

Det är viktigt att närma sig din resa genom att fokusera på en enda dag i taget. Att sluta röka är en process. Tänk inte på framtiden. Spendera inte din tid att oroa dig för imorgon fokusera på att undvika cigaretter en dag åt gången.

Fortsätt försiktigt på en dag för dag när du arbetar för att sluta röka. Fokusera på att ge upp cigaretter för dagen istället för resten av ditt liv. Att nå ditt mål en dag i taget är lättare att hantera mentalt och fysiskt. Kom ihåg att du kan ställa in långsiktiga mål som ditt engagemang för att sluta vinstmarken.

När du känner att du behöver röka, prova fördröjning taktiken. När en längtan slår, berätta för dig att hålla på i bara tio minuter. Hitta något produktivt att göra under de tio minuterna, och chansen är att begäret blir mindre intensivt när de är över. Om det inte har det, fortsätt bara fortsätt denna process om och om så ofta som du behöver.

TIPS! Skapa en lista med idéer om hur sluta röka kan uppnås. Att sitta ner för att skapa en lista, anpassad till din livsstil, är ett bra sätt att komma igång.

För att sluta röka framgångsrikt måste du vara upptagen att sluta. Ditt engagemang bör komma innan du bestämmer dig för att avsluta. Om du inte antar en positiv, optimistisk utsikt och en vilja att fortsätta, kommer du att ha en svår tid att döda din vana. Om du börjar förlora din motivation, kom ihåg skälen till att sluta i första hand.

Många har funnit att byte av märken kan hjälpa till med din avslutande resa. Välj ett märke som har en obehaglig smak. Se till att du inte hittar dig själv att röka ett större antal eller inhalera annorlunda för att kompensera. Detta är en metod som underlättar dig för att sluta röka.

Sluta röka

TIPS! Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. För många rökare kan uppehåll i längre timmar leda till ökade begär.

Låt familj och vänner veta att du planerar att sluta röka. De kommer att hålla dig på rätt spår och uppmuntra dig när du känner dig svag. Att ha människor runt om dig som bygger ett stödsystem måste bli ett av de bästa sätten att sluta röka. Det här hjälper dig att öka din chans att lyckas sluta röka.

Försök att minska rökning till varje pris för att förbättra hälsan. Detta kommer att sätta dig på rätt ställe för att sluta röka. Du borde vänta minst en timme innan du har din första rök på dagen. Klipp tillbaka i halvor av cigaretter för att få dig att vana att stoppa.

Få en kalender och markera de milstolpar du vill nå och vilka belöningar du får när du kommer dit. Välj belöningar som kommer att ges när du har slutat för 24 timmar, 7 dagar och sedan 4 veckor. Se till att du kan se den listan varje dag. Detta kommer att hjälpa dig att ge styrka under svaghetstimmar.

TIPS! Om du plötsligt får trängsel att röka, försök att fördröja din rökning. Med fördröjningens taktik berättar du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat.

Hitta en metod för att påminna dig själv om din motivation hela tiden. Du kan lägga motivationsmeddelanden på ditt kontor, eller ha ett smycke som representerar dina mål. Dessa visuella hjälpmedel kommer att hålla din motivationsnivå hög när begären blir dåliga.

Den första veckan efter att du slutat röka kommer säkert att vara det värsta skedet. Under de första två dagarna kommer din kropp att utvisa nikotin inuti den. Efter det kommer du att uppleva huvudsakligen psykologiska begär. Det betyder att du inte kommer att ha något fysiskt trauma från att motstå de begärna.

Coping Mechanisms

Tips! Att sluta röka vana är svårt nog, men att hantera dina rökningstryck kommer att hjälpa dig oerhört. Ändra ditt beteende, så du är inte frestad, till exempel, gå till nya restauranger som inte tillåter att röka.

Det är möjligt att sluta röka. Det är inte lätt, men det finns många sätt att bota begäret. Medan du säkert kan förvänta sig att kräva cigaretter från tid till annan, blir dessa begär lättare att motstå med lämpliga hanteringsmekanismer. Ovanstående råd bör vara till hjälp för dig eftersom du skapar bättre hanteringsmekanismer.