Hur man slutar röka på det hälsosamma sättet


Forskning har visat att nikotin i cigaretter kan vara extremt beroendeframkallande. Att leva utan rökning kan vara svårt på grund av den uttag du utgår. Se till att du lär dig allt du kan för att hitta de bästa sätten att gå vidare för att nå dina mål.

En av de bästa sakerna du kan göra när du slutar röka är att leva dag-till-dag. I stället för att fokusera på att sluta för alltid, fokusera bara på att sluta för idag. En kortare tidslinje kan hjälpa till att göra saker mycket enklare på dig både fysiskt och mentalt. Det finns inget fel med att fastställa långsiktiga mål, men bli bekväma med det dagliga engagemanget om att röka upphörande.

TIPS! Det är viktigt att närma sig din resa genom att fokusera på en enda dag i taget. Avsluta kan vara en lång process.

Om du försöker sluta röka, få mycket vila. För många människor, om du är sen, kommer det att göra att du vill röka. Sitter ensam på en sen natt får du också känna att du kan smyga en cigarett utan att göra någon besvikelse. Att ha åtta timmar att vila varje natt kommer att hålla dig fokuserad och det blir lättare för dig att kontrollera dina begär.

10 minuter

Fördröjning taktiken är ett bra verktyg att använda när längtan efter en cigarett verkar överväldigande. Genom att berätta för dig själv att du kommer att se hur du känner på 10 minuter och sedan distraherar ditt sinne och kropp under den tiden, kommer du normalt att hitta 10 minuter senare, kommer begäret att gått. Om begäret fortfarande finns kvar, upprepa processen så ofta du behöver.

TIPS! När du försöker sluta röka, borde du göra vänner och familj medvetna om dina planerade förändringar. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och slåss frestelser.

Överväg att använda en nikotinbyte-typ av terapi. Många känner sig deprimerad, frustrerad eller rastlös när de drar sig från nikotin. Cravings som dessa är distraherande och överväldigande. Nikotinutbytesbehandling hjälper till att minska dessa känslor. Studier har visat att personer som använder någon form av nikotinbytesprodukt dubbelt så sannolikt lyckats sluta röka. Det är viktigt att undvika att använda dessa om du fortfarande röker.

Be din läkare om hjälp att sluta röka. Din läkare kan ha resurser tillgängliga för att hjälpa dig att sluta att du inte har tillgång till. Dessutom, om läkaren anser att det är i ditt bästa intresse, kan de förskriva läkemedel som hjälper dig i ditt arbete.

Att tänka på ett positivt sätt och motiveras är viktiga delar när man slutar röka. Identifiera alla sätt på vilka ditt liv kommer att dra nytta av att vara en icke-rökare. Vrid ditt fokus till ditt renare andetag, renare tänder och ett fräschare luktande hem. Även om du vet att de negativa aspekterna av rökning kan skrämma några människor till att sluta, kan det vara bra att tänka på positiva förändringar.

TIPS! Be dina vänner och kära att vara stödjande för ditt beslut att sluta röka. Gör klart att du behöver stöd, men att det inte kommer att hjälpa till om dom är dömande.

Håll motivet så ofta som möjligt, eftersom detta kan höja dina chanser att sluta röka. Det här kan innebära att du håller ett inspirerande citat eller en bild på jobbet eller i din plånbok för att komma ihåg varför du slutar. Oavsett vilken metod du använder kan de visuella påminnelserna vara till hjälp för att bekämpa begäret vid en senare tidpunkt.

Ät massor av grönsaker, frön, nötter och frukter när du slutar röka. Att uppmärksamma din kost och inklusive lågt kaloriinnehåll, hälsosam mat kommer att ge dig ett steg i ditt slut på olika sätt. Till exempel kommer din mun och händer alltid att vara upptagen, så du behöver inte repeterande rörelser av rökning. Att äta dessa livsmedel regelbundet kan bidra till att minska viktökning. Dessutom kommer du, under återkallandet, att känna dig bättre och mer uppmärksam.

Nikotin är beroendeframkallande; det är ett vetenskapligt bevisat faktum. Att sluta är svårt för din kropp och ditt sinne. Om du använder tipsen i den här artikeln kommer du att få en mycket enklare tid att sluta. Med dessa användbara tips och ditt långsiktiga engagemang och engagemang kan du äntligen sluta röka, för gott.Source link