Hur man slutar röka på det sunda sättet


Din familj önskar att du slutar röka. Din läkare pressar dig troligen också att sluta. Försäkringsbolag kommer att erbjuda rabatt för icke-rökare. Varför ringer du fortfarande? Tiden är här, så fortsätt läsa för tips som hjälper dig att sluta röka.

Om du känner att du måste röka en cigarett, försök sedan avstänga din första så länge som möjligt. Tvinga dig själv att slutföra något annat jobb, innan du kan få en cigarett. När du blir klar kan du ha viljestyrka att säga nej. Fördröjning kan bidra till att minska det belopp som du röker, vilket kan göra en stor skillnad under året.

Tips! Sluta röka så fort du kan. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats.

När du bestämmer dig för att sluta röka, var noga med att berätta för din familj och vänner. Att dela dina planer med dem omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när cravings slår. Det här stödet kan vara det extra tryck som du behöver för att vara starkt när du slutar.

Det krävs engagemang för att komma igenom processen att sluta, vilket innebär att du måste fatta beslutet att göra det. Många människor är inte riktigt redo att sluta röka och det är därför de slutligen misslyckas. Kom ihåg orsakerna till att du stannade för att vara motiverad.

När du försöker sluta röka, låt dig själv få en belöning varje gång du når ett mål. Om du kan gå en hel vecka utan att röka en enda cigarett, belöna dig själv med en ny skjorta eller en filmbiljett. När du gör det en hel månad utan att röka, äta ute på en restaurang du verkligen tycker om. Därefter bygga belöningen långsamt tills du har nått den punkt där du inte längre tänker på att röka.

TIPS! Försök att distrahera dig själv när du planerar att röka en cigarett. Tvinga dig att slutföra en annan chore innan du kan få en cigarett.

Byte av cigarettbandet du röker kan hjälpa dig att sluta. Detta kan vara särskilt effektivt om du köper ett varumärke du vet är obehagligt i smak eller lukt. Rök dem som du skulle ditt vanliga varumärke och andas in dem samma. Du kommer att njuta av att röka mindre. Du kommer att ha en bra start med att sparka din vana.

Ändra andra efter eget val att ge upp cigaretter. De är där för dig och de kommer att hjälpa påminna dig om att du måste sluta. Det absolut bästa sättet att hjälpa dig att sluta är att ha ett starkt stödsystem. Din framgångsgrad för att sluta kommer att öka med mycket.

Gör ett försök att minska rökning. Detta hjälper dig att starta din rökuppehållsresa. Du borde vänta minst en timme innan du har din första rök på dagen. Ett bra sätt att minska antalet cigaretter du röker är att bara tillåta dig att kunna röka hälften av cigaretten när som helst.

TIPS! Ge hypnos ett försök om du vill sluta röka. Många rökare har haft en bra framgång med hjälp av en licensierad hypnotisör.

För att sluta röka för gott, sluta så många gånger som det tar. Många ex-rökare tog flera försök innan de lyckades. När du en gång har förbundit dig att lämna din rökning vana bakom, måste du göra allt som står i din makt för att du inte ska bli offer för vanan igen. När du ger in en cigarett, försök att sluta igen omedelbart efter. Fortsätt bara sluta och gå längre varje gång, lär dig på vägen. Med tiden kommer du att gå tillräckligt länge för att du inte känner att du behöver röka igen.

Du har nu all information du behöver för att komma igång med att säga farväl att röka för alltid. Att sluta röka kommer att göra dig lyckligare och friskare, och det kommer att hjälpa till att förlänga ditt liv. Tillbringa pengar du sparar genom att inte betala för cigaretter och ge din familj en belöning för att ge dig stöd genom de hårda tiderna.Source link