Hur man slutar röka på det sunda sättet


Att sluta röka ses ofta som en fråga om att kyla kalkon och kasta dina cigaretter i papperskorgen. Det här kan hjälpa dig att sluta, men det behöver inte vara så grovt. Följande artikel kommer att presentera några väldigt hjälpsamma tekniker och de olika hjälpmedel som finns tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka för gott.

Gör dina försök så hanterbara som möjligt. Att sluta kall kalkon kanske inte lyckas. Tyvärr finns det en 95% felprocent bland de som försöker sluta utan hjälp. Prova strategier som medicinering, terapi eller en patch. Dessa saker kommer att minska svårighetsgraden av dina initiala abstinenssymptom, vilket gör det lättare för dig att sluta röka.

TIPS! Hitta metoden att sluta som är enklaste för dig. Välj aldrig att sluta röka genom att gå kallt kalkon.

Om traditionella metoder inte har fungerat, överväga hypnos. Många individer har slutat röka med hjälp av en licensierad hypnotisör. Hypnotisten sätter dig i trance och ger dig positiva bekräftelser som håller med dig. När du klämmer ut ur den djupa transen kan du konstatera att din kärlek till cigaretter har minskat, vilket gör att de blir enklare.

Låt människorna omkring dig veta att du slutar nikotinvanan. Genom att låta dem veta, kan de ge dig den motivation du behöver.

TIPS! TIPS! När du har fattat beslutet att rökning inte längre är för dig, leta efter en supportgrupp för hjälp . Det kan hjälpa till att nätverka med andra som förstår dina fysiska och känslomässiga symptom, eftersom de upplever samma sak.

Som med andra missbruk, närma sig varje dag utan en cigarett som en liten seger. Snarare än att fokusera på att aldrig ha en cigarett någonsin igen, koncentrera dig bara på att inte lysa upp idag. Att nå ditt mål en dag i taget är lättare att hantera mentalt och fysiskt. När du lyckas med kortsiktiga mål kan du gå vidare till långsiktiga mål. Detta kommer att hända lätt eftersom ditt engagemang blir starkare.

Fördröjning taktiken är ett effektivt sätt att hantera överväldigande begär. Berätta för dig själv att vänta fem eller tio minuter när du känner uppmaningen att röka. Det är möjligt att när fem till tio minuter rullar runt, kommer dröjan att ha gått. Om du inte ser de resultat du letar efter direkt bör du fortsätta att försöka.

När du jobbar med att sluta, ta bort de saker som du mentalt kopplar till rökning. Till exempel, om du tenderar att röka under körning eller när du dricker, är det viktigt att justera hur du gör sådana saker, så att du inte automatiskt uppmanar dig att röka. Leta efter konstruktiva aktiviteter och distraheringar, för att uppta ditt sinne under dessa perioder.

TIPS! Hypnos kan vara något du bör försöka om du vill sluta röka. En licensierad hypnotisör ger dig verktyg som inte finns någon annanstans.

Försök inte sluta ensam. Sök uppmuntran från vänner och familj – låt dem veta att du försöker sluta och låta dem hjälpa dig. Att ha en supportgrupp är det enda bästa du kan göra för dig själv. Enkla diskussioner med andra personer som går igenom de saker du går igenom hjälper dig att stoppa denna oönskade vana.

Varje gång du träffar ett landmärke i din behandling för att sluta röka, belöna dig själv. Utveckla en lista över olika typer av belöningar beroende på vilken milstolpe du träffar för extra motivation. Sätt listan i din telefon eller på ditt kylskåp så att du påminns om belöningen varje dag. Detta kommer att hålla dig motiverad när det är svårt att vara på rätt spår.

Det är i ditt intresse att hålla sig borta från saker du gillar att göra där du vanligtvis skulle ha en cigarett om du vill sluta röka. Ändra din rutin kommer att bidra till att bota dina begär om du associerar rökning med saker som en cigarett vid busshållplatsen eller med dina vänner i en bar. Att ha kaffe i din bil eller stanna kvar i rökiga barer kan ersätta ditt begär.

Tips! Låt dina nära och kära vänner veta att du vill sluta röka. Om du låter de omkring dig veta om din avsikt att sluta, kommer de att kunna motivera dig och hålla dig borta från någon frestelse.

Nu när du har tagit dig tid att läsa detta råd borde du nu vara i en bättre ställning att formulera en plan för att sluta röka. Även om det kanske inte är realistiskt att tro att du aldrig kommer att bli frestad igen, är det mer troligt att du slutar på ett sätt som inte är svårt om du tillämpar tipsen i den här artikeln i ditt liv.Source link