Hur man slutar röka på det sunda sättet


Många människor vill sluta röka, men känner att det kommer att vara för svårt eller att de inte har den viljestyrka som krävs för att framgångsrikt sluta. Dessa tips kan hjälpa dig att börja sluta röka.

Var lätt när du slutar röka. Undvik att gå kallt kalkon. Genom att göra detta är du nästan säker på att misslyckas. Nikotin är extremt beroendeframkallande, så använd en patch, terapi eller medicinering. Detta kommer att underlätta dig genom de svåra, tidiga tillbakadragningsstadierna och sluta sluta.

Skriv ner de olika sätten du vill försöka sluta röka. Ta dig tid att skapa en lista med idéer som passar din egen livsstil och vanor. Alla använder olika metoder för att göra saker. Det är viktigt att ta reda på vilken strategi som passar bäst för dig. Gör en lista för dig själv.

Tips! Sömn är en nödvändighet om du ska försöka sluta röka. Ju längre du stannar upp, desto fler begär kommer du att möta.

Om du slutar röka kall kalkon inte är ett alternativ, komplettera dina försök med nikotinersättningsprodukter som nikotingummi eller fläckar. Dessa produkter kommer att underlätta några av de abstinenssymptom du kan gå igenom. Nikotin är ett mycket beroendeframkallande läkemedel och de fysiska begären kan vara mycket svåra att övervinna.

När du slutar röka, undvik alla triggers som är kopplade till din vana. Om du gillar att ha en cigarett med kaffe kan du byta till te, till exempel. Hitta något annat att distrahera dig under dessa tider.

Om du funderar på att sluta, ha en öppen diskussion med en läkare. Din läkare har tillgång till sluta rökning resurser som du inte gör. Dessutom, om läkaren anser att det är i ditt bästa intresse, kan de ordinera mediciner som hjälper dig i ditt arbete.

Tips! Om du helt enkelt inte kan sluta röka rakt ut, använd nikotintum eller hudfläckar. Dessa produkter kommer att underlätta några av de abstinenssymptom du kan gå igenom.

En viktig del av att ge upp cigaretter, försöker inte göra det helt själv. Få stöd från din familj och vänner och berätta för dem att du försöker sluta röka och att du skulle vilja om det hjälper dem att uppnå det målet. Du kan också vara intresserad av att gå med i en supportgrupp. Ibland genom att prata med andra som hanterar samma uttag och problem som du är kommer att hjälpa dig att luta sig på varandra och slutligen sluta vana.

Älskade Ones

Kick rökning vana för din hälsa älskade. Secondhand rök kan negativt påverka sin övergripande hälsa och skada lungorna. När du slutar kommer dina nära och kära inte längre att utsättas för farorna. Inte bara kommer du att bli friskare när du slutar röka, men dina nära och kära kommer också att vara friskare.

TIPS! Det första steget mot att sluta röka är förmågan att begå dig själv till orsaken. Genom att ha en positiv utsiktsbild är du mer sannolikt att lyckas.

Om du inte kan sluta just nu byt cigarett märken. Överväg att byta till ett märke av cigaretter som du inte bryr dig om. Rök dem som du skulle ditt vanliga varumärke och andas in dem samma. Du kommer att njuta av att röka mindre. Detta är ett effektivt sätt att försäkra dig om att du slutar helt.

Håll dig så optimistisk som möjligt när du utvecklar en behandling för att sluta röka. Tänk bara på hur många sätt ditt liv kan förbättras om du kan sparka vanan. Påminn dig om hur mycket bättre dina andetag, kläder och hem kommer att lukta, och hur mycket lättare blir det att hålla tänderna vita. För vissa människor är skrämma taktik inte ett effektivt stödmedel; istället är en positiv outlook och support system mycket effektivare.

Kom ihåg att den första veckan utan cigaretter blir det svåraste. När du slutar röka, sjunker nikotinhalterna i kroppen snabbt och leder till abstinenssymptom. När det är borta kommer dina känslor av begär att bero på psykologiska orsaker. Medan din erfarenhet sannolikt kommer att bli svårt att fungera, kan det vara lättare att ha denna kunskap bakom dig själv.

TIPS! Gör inte det själv. Samla en stödgrupp av icke-rökning vänner och familj för att hjälpa dig när du kämpar.

Du bör eliminera allt som hör samman med att röka från ditt hem, medan du slutar röka. Kasta dina tändare, cigarettväska och askkoppar. För att bli av med rök lukt i ditt hem, städa ditt hus och tvätta dina kläder. Rengöring av alla dessa föremål kommer att bidra till att hålla saker som utlöser din önskan om en rök i sjön.

Beslutet att sluta röka kan vara en av de svåraste sakerna du gör i ditt liv. Att lyckas med att sluta vana att röka kan tyckas omöjligt, det behöver inte vara. Om du har viljestyrka, tålamod och tid, då är det genomförbart. Det kommer också att vara till hjälp att lära dig allt du kan om det och använda det rådet för att hjälpa dig. Genom att använda informationen i den här artikeln tillsammans med egen forskning kan du kanske sparka vanan mycket snabbare och lättare.Source link