Hur man slutar röka på det sunda sättet


Nästan alla som röker inser att de borde sluta. Det är inte vanligt förekommande att röka på hur mycket de förbättrar sin hälsa genom att röka. En nonsmoker vet inte vad slutar innebära. Folk som brukade röka vet dock hur svårt det är. Följande artikel kommer att ge dig några av sina beprövade tips.

Sluta röka gradvis. Under inga omständigheter bör du försöka sluta kall kalkon. Denna metod har bara en framgångsgrad på 5 procent. Nikotin är extremt beroendeframkallande, så använd en patch, terapi eller medicinering. Det här ökar sannolikheten för att du slutar för gott.

TIPS! När du känner en uppmaning att röka och inte kan motstå, sätt åtminstone av det till senare. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, till och med bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te.

Fördröjning taktiken är ett bra verktyg att använda när längtan efter en cigarett verkar överväldigande. Om du gör något annat och sedan omvärderar dina känslor efter några minuter kommer du att upptäcka att det värsta av begäret är borta. Om inte, upprepa detta steg så ofta som behövs.

Sluta röka

Ha personer som du vet att du kan lita på för att hjälpa dig att sluta röka. Var tydlig att du behöver deras oöverträffade stöd och uppmuntran, och att något mindre kan negativt påverka dina ansträngningar. Se till att du säger till dig att du kanske är lite cranky, särskilt under de första dagarna efter din sista cigarett. Det är inte lätt att sluta röka, och du måste ha stöd från dina nära och kära under denna process.

TIPS! Stanna i nuet och sluta en dag i taget. Detta är en process som kan ta månader innan resultaten är uppenbara.

Om du slutar röka kall kalkon inte är ett alternativ, komplettera dina försök med nikotinersättningsprodukter som nikotingummi eller fläckar. Att använda dessa nikotinavgivande OTC-produkter i samband med din egen personliga viljestyrka kommer att bekämpa de grova symtomen på uttag.

Försök med terapi som innebär nikotinutbyte. Uttag från nikotin kan orsaka känslor av frustration, irritabilitet, depression och rastlöshet. Dessutom kan cravings orsaka extremt obehag under dagen. Terapier som nikotinbytebehandling kan vara till hjälp. Forskning har visat att personer som använder sig av nikotingummi, pastiller eller fläckar kan ha dubbelt så många chanser att sluta röka framgångsrikt. Det är väldigt farligt att röka vid användning av dessa produkter. För att skydda dig ska du undvika att röka om du använder nikotinbytebehandlingar.

Om du vill sluta röka, besök din läkare. Din läkare kommer sannolikt att ha tillgång till resurser som du inte känner till för att hjälpa dig att sluta. Dessutom kan din läkare känna att du skulle dra nytta av att använda en receptbelagd läkemedelsbehandling för att hjälpa dig att sluta.

TIPS! När du bestämmer dig för att sluta röka, var noga med att berätta för din familj och vänner. När du förmedlar människorna runt dig med denna information kan de göra saker som hjälper dig att hålla motivationen och behålla frestelsen.

Få hjälp från andra. Dina vänner och din familj kommer att stödja dig om du låter dem veta om dina planer. Du kan också få lite av att gå med i en supportgrupp. Att bara tala med andra människor som har gått igenom samma kamp ger dig extra incitament att förlora vanan.

Klipp inte under stress eller tryck: hitta ett annat sätt att hantera din stress. Du kan träna en gång om dagen, hitta nya hobbies eller kanske få massage. När du har stillestånd, omger dig med trevliga distraktioner, som bra böcker, schemalagda chattar med vänner eller nya spel.

Berätta för dina nära och kära om du funderar på att sluta röka. De kan sedan stödja dig i dina ansträngningar. Att bygga ett supportteam är ett optimalt sätt att lyckas sluta. Detta kan hjälpa dig att uppnå din guls.

Tips! Få en god natts sömn varje natt om du försöker sluta röka. De flesta har mer intensiv cigarettbehov sent på kvällen.

Sluta kallt kalkon – det blir svårt, men värt det. För att börja din resa måste du helt enkelt sluta röka först. När du slutar, låt inte dig själv börja om igen. På det här sättet kan det vara svårt först. Det har visat sig vara effektivt, när tiden går.

Om du har rökt inuti ditt hus, ge det en komplett skrubba, när du har slutat. Shampoo din klädsel och mattor, tvättar dina gardiner och draperier och tvättar dina väggar. Hela huset kommer att bli uppfriskat, och den inaktuella röklukten kommer inte att dröja kvar för att påminna dig om att röka.

Sätt upp ett belöningssystem för dig själv när du når en viss milstolpe. Skriv ner de belöningar du kommer att bevilja dig när du når en dag, en vecka, en månad och ett år som en icke-rökare. Stick din lista på kylskåpet eller en annan plats där du kommer att märka det ofta. Det kommer att ge en liten ökning till din lösning när du börjar försvaga.

TIPS! Be dina familjemedlemmar att gå ombord med ditt beslut att sluta röka. Det är viktigt att du låter dem veta att du behöver sitt stöd och att du inte behöver dem att vara dömande.

Nonsmokers kan helt enkelt inte förstå varför någon skulle tända när de vet att rökning orsakar hälsofrågor. Personer som inte röker är också clueless om det hårda arbetet som krävs när du slutar. Denna artikel drar från de tekniker som har fungerat för andra rökare. Använd sina idéer och erfarenheter för att göra din dröm att sluta en verklighet.Source link