Hur man slutar röka på det sunda sättet


Många tycker att det är svårt, eller att de saknar viljan att sluta röka framgångsrikt. Följande gratis råd kan hjälpa dig att göra en realistisk men effektiv plan för att ge upp nikotin för gott.

Sluta röka så enkelt som möjligt. Försök inte gå kallt kalkon. Det finns en stor chans att du kommer att misslyckas om du använder den här metoden. Eftersom nikotin är mycket beroendeframkallande, bör du använda någon typ av terapi, medicinering eller en plåster. Användning av dessa behandlingar hjälper dig att undvika abstinenssymptom, så att du lättare kan sluta röka för gott.

TIPS! Sluta röka dagligen. Ta en dag i taget när du slutar röka.

Att ta saker långsamt kan hjälpa dig att sluta röka. Istället för att tänka på att stanna för alltid, tänk på att ta det en dag i taget. Du kommer att känna att du har uppnått mer genom att fira varje dag du inte röker. När du är bekväm med nivån på engagemang som du har för att sluta kan du sätta upp långsiktiga mål.

Sena nätter

Vila är nyckeln om du vill sluta röka på allvar. För många ökar cigarettbehov under sena nätter. Sena nätter ger också möjlighet att smyga en cigarett när ingen tittar.

TIPS! Planera att använda motion när du slutar röka, inte bara för de extra hälsoförmånerna, utan att distrahera dig från önskan att röka . Träning är också en utmärkt stressavlastare.

Be din läkare att hjälpa dig att sluta röka. Han kan ordinera dig ett läkemedel för att underlätta din ångest, abstinenssymptom och till och med irritabilitet. En läkare kan också ge dig information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som kan öka sannolikheten för framgång med att sluta.

Om du slutar röka kall kalkon inte är ett alternativ, komplettera dina försök med nikotinersättningsprodukter som nikotingummi eller plåster. Dessa terapier fungerar genom att komplettera din kropp med en liten mängd nikotin för att hjälpa till med abstinenssymptom medan du slutar.

Se till att du är helt engagerad innan du ens börjar sluta röka. Underlåtenhet att avsluta med framgång kan ofta hänföras till att inte behålla rätt mental attityd och helt enkelt avgå till att ge upp. Du kan förbli engagerad genom att komma ihåg orsakerna till varför du ville sluta röka i början.

TIPS! Tänk på att använda nikotinersättning alternativ när du slutar röka. Nikotinuttaget är mycket försökt och kan förvärra känslor av stress, depression och ångest.

När du slutar först, planera ut olika tidsbaserade milstolpar som du kommer att belöna dig själv. Till exempel, gå till en film när du har slutat röka i en vecka. Efter en längre tid kan du göra dig till något dyrare eller elegantare. Gradvis öka belöningarna när du slutar längre och längre perioder utan att röka, tills det inte längre ens går in i ditt sinne.

Det första steget att sluta röka är bara att helt enkelt sluta. Det mest effektiva sättet att börja ett rökfritt liv är att bara sluta vana. Ta beslutet att sluta och låt inte dig själv börja om igen. Medan den här metoden kan verka lite svår. Med tiden är det den mest effektiva metoden.

Att försöka sluta röka kan vara en mycket svår uppgift. Var säker, detta är inte ett omöjligt mål. Det finns många aspekter som berörs när man slutar röka, inklusive tid och tålamod. Naturligtvis kan det vara bra att få information om hur du kan sluta med att vara lättare än vad du kan göra. Om du lägger på vad du har lärt dig här i praktiken kommer du att göra med cigaretter för livet!Source link