Hur man slutar röka på det sunda sättet


Så många vet att de inte borde röka, men fortsätter att göra det trots denna kunskap. Men det är mycket lättare att säga att du kommer att sluta än att faktiskt göra det. De flesta människor som försöker sluta brukar sluta misslyckas. Om du känner att du är redo att ta det språket och bli en icke-rökare, läs sedan vidare för lite tidigt råd för att hjälpa dig att övervinna din missbruk.

Försök att distrahera dig själv när du planerar att röka en cigarett. Försök att berätta för dig själv att du kan få en rök efter att du har gått, eller när du dricker ett stort glas vatten. Ibland är en enkel distraktion allt som krävs för att hjälpa dig att väva ett starkt begär. Om du fortfarande känner att du behöver den cigaretten, kan försena det innebära att du kommer att röka minst en mindre på den aktuella dagen.

Tips! Ta bara varje dag som det kommer. Att ge upp tobaksvanan är en lång process.

Hypnos är ett effektivt verktyg att använda när du slutar röka. Om du bestämmer dig för att prova hypnos, gör ett avtal med en licensierad hypnotisör. Hypnotisten placerar dig i ett tillstånd där du är särskilt mottaglig för förslag och lägger in positiva idéer i ditt undermedvetna. Denna hypnos kommer att berätta för din hjärna att rökning inte är tilltalande, vilket hjälper dig att undvika trängsel att röka.

Gör en lista och specificera alla metoder du ska använda för att uppnå detta höga mål. Att ta tid att tänka och anpassa din lista utifrån din personlighet är en bra metod att sluta. Alla har en unik stil som hjälper dem att uppnå sina mål. Det är viktigt att du hittar något som kommer att fungera för dig. Att göra en lista kan hjälpa dig att uppnå detta.

Några bra sätt att komma i form, vara aktiv och distrahera dig från att röka är att delta i ett träningsprogram och anmäla dig till det lokala gymet. Övning är också en mycket effektiv stressavlastare. Om du inte är en väldigt aktiv person kan du börja långsamt med att gå på promenader regelbundet. Kontrollera med din läkare innan du faktiskt börjar några omfattande träningsrutiner.

Minutfördröjning

När du känner en överväldigande uppmaning att röka, använd fördröjningstaktiken. Med fördröjning taktik, berätta du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat. Efter de tio minuterna är upp, distrahera dig själv med något annat. Generellt sett kommer en 10 minuters fördröjning att vara allt du behöver för att komma över önskan att röka. Annars tillåter du ytterligare en tio minuters fördröjning.

Tala med din läkare om du har svårigheter att sparka din rökvanor på egen hand. Receptbelagda läkemedel kan göra att sluta röka lättare att hantera. De är inte för alla, så denna diskussion bör också inkludera din detaljerade medicinska historia. En läkare kan också ge dig information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som kan öka sannolikheten för framgång med att sluta.

TIPS! För att du ska sluta röka framgångsrikt måste du utforma en lista över din anledningar till att göra det. Att ta tid att tänka och anpassa din lista utifrån din personlighet är en bra metod att sluta.

Se till att du äter bra. Detta kan hjälpa till att undvika, eller åtminstone minimera, viktökning som ofta är förknippad med rökningstopp. Du kommer naturligtvis att begära vissa livsmedel under rökning, så gör dig redo och ha hälsosamma alternativ till hands.

Som du har lärt dig från den här artikeln kan du sluta röka om du ansöker dig själv. Tricket är beslutsamt att sluta, och att planera en strategi och hålla fast vid det. Gör ett ärligt försök med hjälp av de råd du har läst här, och du kanske slutar röka för gott.Source link