Hur man slutar röka på det sunda sättet


De flesta människor förlorar motivation innan de ens riktigt försöker sluta röka. Med rätt inställning och några användbara råd kan vem som helst finna det möjligt att sluta röka. Sätt dessa tips till handling, och du kommer finna att sluta är lättare än du trodde.

Överväg nikotinersättningsterapi. När du lider av nikotinuttag kan du bli irriterad, irritabel och till och med deprimerad. Cravings kan ibland verka överväldigande. Nikotinersättningsterapi är ett utmärkt sätt att hjälpa till att hantera begär. Forskning har visat de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbelt chansen att framgångsrikt sluta. Använd inte dessa produkter om du fortfarande röker.

Tips! Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chansen att du faktiskt slutar. Bara genom att skapa listan, lägger du upp ditt humör.

När du är redo att sluta röka, gör allt du kan för att göra ditt engagemang starkt och säkert. Underlåtenhet att avsluta med framgång kan ofta hänföras till att inte behålla rätt mental attityd och helt enkelt avgå till att ge upp. Du kan förbli engagerad genom att komma ihåg orsakerna till varför du ville sluta röka i början.

Du vill berätta för din familj och vänner om dina planer att sluta röka. De kommer att stödja dig och hålla påminna om att du måste sluta. Att använda ett bra stödsystem är fördelaktigt när du slutar. Detta kan hjälpa dig att uppnå din guls.

Om du kan tänka positivt och motiveras, kommer de att fungera till din tjänst för att hjälpa dig att sluta röka. Försök att föreställa dig hur uppfyllt ditt liv kommer att bli när du äntligen slutar. Tänk på allt som kommer att förbättra, från din hud, till ditt hår, till din andedräkt, till lukten av din bil. Att tänka på allt gott som kan hända som ett resultat av att sluta kan vara lika motiverande som att tänka på det dåliga.

TIPS! Att sluta kan vara lätt om du vet hur du ska göra det korrekt. Försök inte åka kall kalkon.

Rengör ditt hem från topp till botten när du slutar röka. Rengör dina mattor och inredning, tvätta alla dina gardiner eller draperier och tvätta alla väggarna i ditt hem. Ditt hus kommer att lukta rent och friskt, och du kommer inte att påminnas om önskan att röka varje gång du går genom din dörr.

Håll dig borta från utlösningsaktiviteter eller symptom som du normalt skulle röka. Om du associerar med att röka med att dricka en kopp kaffe på morgonen eller gå på happy hour när arbetsdagen är klar kommer du förmodligen att behöva justera rutinen. Med ditt kaffe i bilen eller undviker baren kan du kortsluta dina begär.

"Inte en puff någonsin" eller "Nope" ska vara din mantra. Medan det kan tyckas bra att röka en tillfällig cigarett, kan bara en enda puffa ångra allt ditt hårda arbete helt. Berätta för dig de faror som tar den ena puffen kan göra. Detta kan stoppa dig i dina spår och göra det möjligt att kämpa för begäret.

Tips! Hypnos är ett effektivt verktyg som du kan använda när du slutar röka. En licensierad hypnotisör ger dig verktyg som inte finns någon annanstans.

Att sluta kan vara lättare om du blir av med saker som påminner dig om att röka. Dumpa alla dina tändare och askkoppar. Tvätta dina kläder och kom ihåg att rengöra ditt hus för att avlägsna rökens lukt. Att göra detta kommer att förhindra saker som påminner dig om att röka från att utlösa ditt begär efter en cigarett.

Stopp beroende på en cigarett som hjälper dig att klara av stress, men det kan vara en lång tid vana. Om det är sant måste du upptäcka någon annan avkopplingsmetod när du känner dig stressad. Meditation, yoga och djupa andningstekniker är alla ett utmärkt sätt att hjälpa till att lindra stress och förbli rökfria.

Om du känner att din viljestyrka svinner och att du är frestad att nå en cigarett, fråga någon om stöd. Det spelar ingen roll om personen är en familjemedlem eller en vän, räcker ut och berättar för dem hur stort ditt begär är att få en rök. Den tid du tar för att ringa kommer att ge dig en distraktion, och det är också en bra motivator att veta att du har någon som du kan tro och lita på.

TIPS! Innan du börjar din plan att sluta röka, skapa En personlig lista över steg du kan ta för att sluta. Att sitta ner för att skapa en lista, anpassad till din livsstil, är ett bra sätt att komma igång.

Nästan varje rök försöker sluta vid någon tidpunkt, men många människor ger upp innan de lyckas. Människor som kan sluta brukar ha en stridsplan och motivation för att hålla dem på rätt spår. Försök med de tips du just läst för att hjälpa dig att skapa en strategi för att framgångsrikt befria dig från behovet av att röka.Source link