Hur man slutar röka på det sunda sättet


Om du försöker sluta röka är det viktigt att ha rätt motivation. Om du slutar röka, är fördelarna myriade. Allt som krävs är några bra skäl att övertyga dig om att dina insatser kommer att vara värda. Det främjar inte bara allmän hälsa och hälsan hos dem runt dig och blir av med ett stort kostnadscenter i ditt liv, men det hjälper dig också att sänka risken för lungcancer. Läs den här artikeln för att hitta tips som hjälper dig att börja ditt försök att sluta röka.

Gör ditt avslutningsförsök så enkelt själv som du kan. Undvik att gå kallt kalkon. Statistiskt sett misslyckas människor som försöker kalla kalkon 95% av tiden. Prova strategier som medicinering, terapi eller en patch. Användning av dessa behandlingar hjälper dig att undvika abstinenssymptom, så att du lättare kan sluta röka för gott.

TIPS! Gör en lista över vilka metoder du kan använda för att avsluta. Sitt ner och gör en lista över saker som kommer att fungera för din personlighet.

Kom bara igenom en dag om du försöker sluta röka. Att sluta röka är en uppgift som måste hanteras metodiskt. Du ska inte förlora sömn över nästa vecka, månad eller till och med nästa år. Att byta idag kan göra din framtid ljusare, så ta ditt avslutande mål ett steg åt gången och försök ditt bästa att vara stark under hela processen.

Om du plötsligt blir uppmanad att röka, försök att fördröja din rökning. Tvinga dig att vänta minst tio minuter innan du ger dig uppmaningen. Vanligtvis kommer du att bli distraherad med något annat och vänta längre än tio minuter. Om så inte är fallet, upprepa det steget så många gånger som nödvändigt.

Att ge upp sötsaker till frukt och grönsaker gör det lättare för dig att hålla din vikt stabil efter avslutat. Detta kan hjälpa till att undvika, eller åtminstone minimera, viktökning som ofta är förknippad med rökningstopp. Du måste påminna dig själv om att din kropp kommer att vilja äta när du slutar, du borde äta frisk.

Tips! Få en god natts sömn varje natt om du försöker sluta röka. För de flesta människor, uppehåller sig de sena på natten, de ökar cigarettbehovet.

Om du når en milstolpe när du avslutar, gratulera eller belöna dig själv för dina prestationer. Till exempel, när du inte har rökt i en vecka, gå ut på bio. När du gör det en månad, ge dig en trevlig middag på en restaurang som du vanligtvis inte går till. Du kan bygga upp dina belöningar och göra varje månad och år utan att röka en ännu sötare framgång.

Om du vill sluta röka kan du överväga att byta från ditt favoritmärke av cigarett. Byta till ett varumärke som du inte tycker om eller en cigarett som du inte gillar smaken av. Försök att röka dem annorlunda och var noga med att inte röka för många av dem. Det kan hända att det här gör cigaretterna obehagliga och hjälper dig i dina ansträngningar att sluta.

Även om du känner dig överväldigad måste du vara flitig i dina ansträngningar för att sluta röka. Du är mer benägna att hålla fast vid dina vapen om du klämmer fast vid din ursprungliga motivation för att sluta. Tänk på att använda de tips som ges till dig i ovanstående artikel. Genom att göra detta är du på rätt väg mot att permanent eliminera denna dåliga vana.Source link