Hur man slutar röka på det sunda sättet


Rökning är ohälsosam och kan orsaka allvarliga negativa hälsoeffekter för dig som rökare och alla omkring dig. Det kan orsaka lungcancer, såsom hjärtattacker, emfysem och lung- och halscancer. De människor som andas i din handdräkt orsakar lika mycket av en hälsorisk som första hand. Det är en stor anledning till att det är så viktigt att sluta röka. Följande artikel kommer att ge dig flera tips som kan vara till hjälp när du slutar röka.

Gör en lista över vilka metoder du ska använda för att hjälpa dig att sluta röka. Varje person gör saker och uppnå mål. Det är viktigt att hitta något som kommer att fungera för dig. Att göra din egen lista kan hjälpa dig att uppnå detta.

Övning är också en lång väg att minska stressavlastaren. Om du inte övar normalt, börja långsamt genom att gå på varannan dag. Tala med en läkare innan du börjar träna.

TIPS! För att öka dina chanser att lyckas sluta röka, tänk på att lägga ner på papper alla möjliga fördelar och konsekvenser av att sluta. När du går igenom den taktila upplevelsen och fysiska handlingar skrivs ditt psykologiska perspektiv ofta i processen.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta när alla andra strategier misslyckas. Det finns receptbelagda läkemedel, inklusive, vilket kommer att bidra till att sluta mycket lättare.

Älskade

Be dina vänner och kära att vara stödjande om ditt beslut att sluta röka. Du måste prata med människor och låta dem veta vad du går igenom, inte deras dom. Låt dem veta att du kanske är lite grouchy först och att du kanske inte har ett tydligt sinne. Avsluta är svårt, så du borde få hjälp av dina nära och kära för att hjälpa dig genom processen.

Tips! Om du känner att du absolut måste röka, försök försöksmetoden först. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du tar en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär.

Du bör inte försöka att ta på sig hela bördan av rökstopp. Du kan också överväga att gå med i en supportgrupp för personer som försöker sluta röka.

För att förhindra att du tar in dina nikotinuttagningssymtom, leta efter hälsosammare metoder för att hantera stress. Du kan upptäcka att några effektiva alternativ inkluderar att träna, massage eller behandla dig själv till ett spa-besök när dina önskemål är i topp. När du har stillestånd, omger dig med trevliga distraktioner, böcker och spel, så du tänker inte på att röka.

Secondhand Smoke

Tips! Berätta för dina kära att du slutar röka idag. Genom att förmedla människorna nära dig med din plan ger du dem kraften att hjälpa dig att lyckas.

Secondhand rök kan orsaka cancer och annan stor hälsa hos alla som är i närheten av dig som kommer i konstant kontakt med det. När du slutat för din egen hälsa kommer dina nära och kära inte längre att utsättas för farorna. Avsluta kommer att göra dig och alla omkring dig friskare.

Motivation och positiv inställning är viktiga punkter när du slutar röka. Försök att tänka på hur uppfyllt ditt liv kommer att vara när du har slutat. Din andedräkt blir mycket bättre, dina kläder kommer inte längre att lukta som rök, och din andedräkt gör dig mycket mer kissbar. Medan den negativa inverkan av rökning aldrig ska ignoreras kan det vara en enorm fördel att överväga fördelarna med att sluta.

Klipp tillbaka innan du röker. Detta kan vara ett effektivt sätt att börja tanken att sluta helt och hållet. Prova en fördröjning på en timme innan du har din första cigarett för dagen. Du kan röka bara hälften av en cigarett snarare än en tid för att minska rökning.

TIPS! Rökning är en stegvis process som bör göras dag för dag. Det finns inget behov av att bo på att stanna för alltid; helt enkelt besluta att sluta röka för den dag du är i just nu.

Om du har rökt inuti ditt hus, rengör allt grundligt, ge det en fullständig rengöring när du har slutat. Tvätta och måla dina väggar, inklusive: mattor, och tvätta dina fönsterbehandlingar, väggar och andra typer av ytbeläggningar. Detta kommer att hjälpa ditt hem att känna sig ren och frisk, ditt nya luktande hus kommer inte påminna dig om att röka.

Den första veckan efter att du slutat sluta röka är det svåraste när du slutar röka. De första två dagarna utan rökning är när kroppen försöker bli av med allt nikotin som det har hållit på. Efter det att de fysiska begären har gått, kommer du att uppleva huvudsakligen psykologiska begär. Medan det fortfarande är svårt blir det lättare att motstå uppmaningen att hämta en cigarett.

Totalt sett är rökning en extremt ohälsosam sak att göra, och det kan också vara farligt för dem runt dig, att du utsätter röken för. Några av de negativa effekterna det kan ha på din hälsa är lungcancer, emfysem och höra attacker. Du måste inse att begagnad rök är lika farlig, om inte mer farlig för människorna runt om dig, och du sätter din hälsa i fare också. Sätt de råd du har hittat här i praktiken, och du kanske kan sparka den dåliga vanan för alltid.

TIPS! Dina älskade kommer nästan säkert att stödja din önskan att sparka en dålig vana och gå vidare med en friskare livsstil. Du måste prata med människor och låta dem veta vad du går igenom, det här är det enda sättet du kan få hjälp.

Det kan vara svårt att lära dig om Array om du inte vet hur du ska börja. Var säker på att du har en solid förståelse innan du fortsätter. Använd de råd du har läst här för att få ut det mesta av din upplevelse.Source link