Hur man slutar röka på det sunda sättet


Även de med stark viljestyrka har ibland en svår tid att sluta röka vanan. Verkligheten är att även personer som vill sluta känna sig som om de får något från att röka. Om du hoppas kunna kasta dina cigaretter permanent, kan följande artikel hjälpa dig att göra just det.

Du bör försöka lindra smärtan att sluta så enkelt som möjligt. Att sluta kall kalkon är definitivt inte framgångsrik. Det handlar om en stor chans att det här kommer att misslyckas för dig. Nikotin är en extremt beroendeframkallande substans, så använd en patch, terapi eller medicinering. Detta kommer att underlätta dig genom de svåra tidiga tillbakadragningsstadierna och göra slut på mindre svårigheter.

Genom att berätta för dig själv att vänta i 10 minuter, kommer du vanligtvis att undvika begäret. Om det inte gör det, fortsätt att fördröja dig själv tills dess att det har gått.

Tips! Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. När du är omkring människor som går igenom samma saker som du är kan de hjälpa dig med de fysiska och emotionella utmaningar som är förknippade med att sluta.

Försök ändra din kostvanor genom att äta mer grönsaker i frukter för att undvika att få viktökning från att sluta röka. Detta kan hjälpa till att balansera din vikt vid denna avgörande tid.

Det första steget i något program för att sluta röka är att göra ansträngningen innan du räknar ut hur du ska gå om att göra det. De flesta människor som slutar gör det för att de ger upp eller håller sig i en negativ tankeprocess. Du kan förbli engagerad genom att påminna dig ständigt av orsakerna som gör det viktigt för dig att sluta.

Prata med din läkare om att sluta röka. En läkare har tillgång till resurser som du inte är medveten om.

TIPS! När du känner trängsel för en cigarett, sätt en viss tid att du får vänta dig. Vad du än kan göra för att försena rökning hjälper dig, så ta en promenad, drick lite vatten eller lägg dig ner.

Du kommer bli mer framgångsrik om du inte försöker sluta röka. Du kan också få lite av att gå med i en supportgrupp.

För att förhindra att du lämnar dina nikotinavtagningssymtom, leta efter hälsosammare metoder för att hantera stress. Du kan prova nya hobbyer, lära dig en ny skicklighet eller hobby, eller boka massage på ett regelbundet schema. När du har lite tid, omger dig med trevliga distraktioner, som bra böcker eller spelar ett spel som är nytt för dig.

Secondhand Smoke

Om du försöker sluta röka, ta saker en dag i taget. Fokusera inte på att röka någonsin igen.

Secondhand rök kan påverka hälsokomplikationerna. När du slutat för din egen hälsa kommer dina nära och kära inte längre att utsättas för farorna. Avsluta kommer att göra både dig och alla omkring dig friskare.

Minska mängden cigaretter som du röker. Det här är en bra utgångspunkt för din strävan att sluta röka. Försök en fördröjning om en timme efter att ha vaknat innan du röker din första cigarett för dagen. Du kan också försöka röka hälften av en cigarett helt och hållet för att skära ner på din rökning.

Om du rökning hemma, rengör din plats noggrant, när du bestämmer dig för att sluta. Tvätta och tvätta allt i ditt hus, inklusive: mattor, och tvätta dina fönsterbehandlingar också. Ditt hem kommer att lukta friskt och rent, och du kommer inte att påminnas om önskan att röka varje gång du går genom din dörr.

Några bra sätt att komma i form, vara aktiv och distrahera dig från att röka är att delta i ett träningsprogram och anmäla dig till lokalt gym. Övning kan gå långt för att minska stressen som orsakas av nikotinuttag.

Du måste hitta sätt att ha hög motivation i sikte hela tiden. Detta kan uppnås genom att posta motiverande ord på ditt kontor eller donera ett armband för att indikera dina avsikter.

För att hålla dig motiverad, vet att din familj måste gå med och hjälpa och att de vet om det fortsätter att du kan bli väldigt sjuk. Statistik visar att en av fem dödsfall i Amerika ensam är relaterad till rökning. Bli inte ett nummer!

De första dagarna kommer att vara det absolut svåraste. De första 48 timmarna är när kroppen rysar sig helt av all nikotin som den har hållit på. Efter denna punkt kommer dina begär att vara mest psykologiska. Medan din erfarenhet sannolikt kommer att vara svår att arbeta igenom blir det lättare att motstå uppmaningen att hämta en cigarett.

TIPS! Nikotinbytesprodukter är ett bra verktyg för att sluta röka. Många känner sig deprimerad, frustrerad eller rastlös när de drar sig ur nikotin.

Du har kanske tidigare använt rökning när du känner dig stressad. Om du har använt rökning för att lindra stress, måste du ersätta det med någon annan form av avkoppling.

Träning ger en hälsosam, som kan förbättra ditt humör och hjälpa dig att fokusera på något annat än dina begär. Övning är också fördelaktig på annat sätt; det kan minimera effekterna av metabolismförändringar som händer när du slutar röka, vilket hjälper dig att minimera den viktökning du upplever.

Om du har problem med att motstå uppmaningen att röka, kontakta någon för support. Det är inte bara att prata ett bra sätt att distrahera dig från dina begär, det är trevligt att veta att någon bryr sig och kan hjälpa dig att ta itu med problemet med någon annans hjälp.

TIPS! Gör en undersökning av vad som triggar din rökning och hitta sedan sätt att undvika dina triggers. Du kan associera rökning med körning eller läsning.

Om du befinner dig kämpar för att hålla dig på rätt spår, kan du få ut din lista och använda den för att motivera dig själv.

Många har många människor slutat röka. Du kan också. Om du använder det du har lärt dig här, ger du dig en mycket bättre chans att lyckas. Du kommer att bli förvånad att lära dig allt du kan göra när beslutsamhet sätter in.

Låt inte Array överväldiga eller skrämma dig. Det finns många extra resurser för dig att använda för att hitta användbar information om. Denna artikel borde ha hjälpt dig att räkna ut hur du börjar din resa. Sätt sedan det på jobbet för dig så att du lyckas.Source link