Hur man slutar röka utan att köra sig galen


De som älskar dig vill helst att du ska sluta. Din läkare kommer att driva dig för att hjälpa dig att sluta röka också. Även försäkringsbolag kommer att minska din självrisk när du slutar. Vilka skäl har du för att fortsätta att röka? Även om du har misslyckats tidigare kan du göra det den här gången. Använd följande tips för att sluta röka för gott.

Du måste göra din rökningstopp så enkelt som möjligt. Försök inte sluta utan att ha en planerad hantering på plats. Det finns en mycket stor chans att du börjar röka igen om du gör det. Prova strategier som medicinering, terapi eller en patch. Detta kommer att hjälpa dig att komma igenom de tidiga stadierna av tillbakadragande, och det kommer att göra det lättare att sluta röka.

För att öka sannolikheten för att du lyckas sluta röka, försök att sammanställa en lista på papper om de positiva och negativa konsekvenserna Att sluta När något är skrivet, kan det ha en inverkan på hur du tänker på saker.

Att komma i form hjälper dig att sparka habi, t ​​genom att distrahera dig från begär och återställa din hälsa. Du kan också sänka dina stressnivåer genom att träna. Om träning inte redan var en vanlig del av ditt liv, börja med en gång och gå. Innan du börjar en träningsplan, diskutera det här med din läkare.

Se till att du får gott om vila när du arbetar för att sluta röka. För många ökar cigarettbehov under sena nätter. Du kan bli frestad att smyga en rök eftersom ingen är omkring för att fånga dig under dessa timmar. Att ha åtta timmar att vila varje natt kommer att hålla dig fokuserad och det blir lättare för dig att kontrollera dina begär.

Hälsosam kost

När du äntligen valt att sluta röka, tänk på att gå med i en supportgrupp. Det kan vara fördelaktigt att prata med ex-rökare som har upplevt samma saker som du går igenom och förstår de fysiska och känslomässiga utmaningarna som du går igenom.

För att undvika att uppleva viktökning efter att du slutat röka, äta en hälsosam kost fylld med frukt och grönsaker. Detta kan hjälpa till att balansera ditt system och undvika onödig viktökning. Att äta en hälsosam kost kommer att hålla ditt sinne fokuserat och minska dina ohälsosamma begär som du anpassar till ditt liv utan cigaretter.

Om du inte kan sluta kall kalkon, använd nikotinplåster eller tuggummi. Dessa över-the-counter produkter kommer att leverera nikotin till din kropp under din avslutande ansträngning. De kan avvärja de grymma fysiska abstinenssymptomen.

Gör inte allt här själv. Att ha älskling stödjer du kommer att hjälpa enormt. Tänk på att gå med i en supportgrupp i ditt område. Ibland kan man prata med någon som upplever samma situationer som du är, kommer att hjälpa dig att fortsätta.

TIPS! Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. För de flesta människor stannar de sent om natten och ökar cigarettbehovet.

En fördel med att sluta röka är så att du kan förbättra hälsan hos alla som är nära dig. Rökning är skadligt för dig och alla som finns omkring dig som inhalerar begagnad rök, och människor kan även få cancer från det. Så genom att välja att sluta röka, minskar du inte bara risken för att du får en typ av sjukdom eller någon annan typ av sjukdom, men du minskar också chansen att en älskad kommer också. När du slutar kommer du att förbättra inte bara din egen hälsa utan även hälsan för de människor som bor med dig.

Klipp tillbaka på rökning. Detta kan hjälpa dig att börja sluta röka. Vänta en timme åtminstone innan du får den första röken på den dagen. Du kan röka bara en halv cigarett snarare än en hel en för att skära ner på din rökning.

Det bästa sättet att sluta röka är att bara sluta just nu. Avsluta omedelbart kommer att ge bästa möjliga chans till optimal hälsa i framtiden. Det här är en enkel lösning att sluta, men det är inte alltid lätt. Det kan verka ganska svårt. Med tiden är det den mest effektiva metoden.

Försök ändra din kostvanor genom att äta mer grönsaker i frukter för att undvika att få den vikt som resulterar i att du slutar röka. Detta kommer att hjälpa till med att hålla viktökning bort.