Hur man slutar röka utan att köra sig galen


Att sluta röka är inte lätt, även för de som är starkvilja. Även människor som är desperata att sluta tror fortfarande att rökning ger något åt ​​dem. Dessa förslag hjälper dig att bestämma det bästa sättet att bryta förbindelserna med cigarettberoende.

När du har fattat beslutet att rökning inte längre är för dig, leta efter en supportgrupp för hjälp. Det kan hjälpa till med nätverk med andra som förstår dina fysiska och känslomässiga symptom, eftersom de upplever samma sak. Den här supportgruppen kan ge dig nytta av deras erfarenhet, vad som är bra att sluta göra. Kontakta lokala samhällsorganisationer som gemenskapsskolor, fritidscenter och religiösa organisationer för att fråga om stödgrupper för ex-rökare.

TIPS! Du kan hitta en supportgrupp i ditt område för det stöd du behöver för att kunna sluta röka. Det kan hjälpa till med nätverk med andra som förstår dina fysiska och känslomässiga symptom, eftersom de upplever samma sak.

Ta din resa en dag i taget. Att sluta är inte en binär sak; det utvecklas under en lång tid. Ta saker steg för steg för att maximera din chans till framgång. Bara fokusera på idag, när du avslutar nu kommer du att hjälpa dig i framtiden.

Låt din familj och vänner komma in i hemligheten att du vill sluta röka. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem. Detta stöd kan vara det extra tryck som du behöver för att vara starkt när du slutar.

Få en god natts sömn varje natt om du försöker sluta röka. För många individer leder uppe på sent på natten till ökade cigarettbehov. Detta är också en lättare tid att smyga i en cigarett. Om du får minst åtta timmars sömn varje natt, kommer du att fokusera och kunna stoppa alla begär.

TIPS! Om du inte kan göra bort med ett begär helt och hållet, försök åtminstone hålla ut mot det så länge som möjligt. Gör dig själv göra en annan aktivitet först, bara ta en promenad runt huset eller dricka en kopp te.

Att stanna positivt hjälper dig att sluta röka för gott. Föreställ dig ditt liv efter att du röker, där du är friskare, lyckligare och kan hålla fast vid din månadsbudget med lite vänster. Tänderna kommer att se vitare ut, dina kläder kommer inte längre att lukta som rök, och din andedräkt gör dig mycket mer kissbar. Det kan vara fördelaktigt att tänka på de positiva och negativa förändringar som följer av att sluta, för att inte skrämma bort människor.

Överväg att belöna dig själv för viktiga milstolpar och planera dessa belöningar i förväg. Skriv ner de belöningar du kommer att bevilja dig när du når en dag, en vecka, en månad och ett år som en icke-rökare. Håll listan på skärmen så att du måste titta på den varje dag. Detta kan ge dig hjälp att hålla dig motiverad när du känner dig svag.

Planera framåt så att du är beredd att hantera stress utan att tillgripa rökning. Många rökare brukar upplysa när något stressigt händer. När du har en konkret plan är det mycket lättare att undvika att röka. Det är klokt att ha mer än bara en idé om din första idé inte verkar vara tillräcklig.

Tips! När du slutar röka är det en daglig händelse. Att sluta är en process.

Om du hoppas sluta röka, försök undvika situationer som skulle utlösa behovet av en cigarett. Om du är van att lysa upp medan du har din första kopp kaffe på morgonen, eller ha en rök medan du är ute på happy hour med vänner, ändra sedan rutinen. Drick inte i baren en stund, eller drick ditt kaffe någonstans nytt för att stoppa cravingen från att inträffa.

Gör inga undantag för din nya, rökfria regel. Medan det kan tyckas bra att röka en tillfällig cigarett, kan bara en enda puffa ångra allt ditt hårda arbete helt. Kom ihåg vad du redan har varit och bara säg nej.

Den första veckan efter att du slutat sluta röker är det svåraste. Faktum är att de första två dagarna, ungefär 48 timmar, är den värsta delen av att sluta, för att du avgiftar från nikotin. Efter det skedet är de längtan du känner mestadels psykologiska. Medan de fortfarande är mycket riktiga och kan vara intensiva blir det lättare att motstå uppmaningen att hämta en cigarett.

TIPS! Om du är intresserad av att döma din ohälsosamma vana är det avgörande att du är engagerad i att ser det igenom. De flesta misslyckas eftersom de ger upp eller håller sig i en negativ tankeprocess.

Försök att maximera träning och lyft under dagen. Träning kan göra att du slutar röka mycket mer attraktiv när du märker den omedelbara förbättringen av lungkapaciteten. Regelbunden träning kommer också att se till att du avvärjer eventuell viktökning. Endorfiner från motion kan till och med hjälpa till med nikotinuttag.

Rådfråga din läkare om mediciner som du kan använda för att hjälpa dig att sluta. Massor av medicinska framsteg har gjorts när man slutar röka. Det finns många alternativ tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka, och dessa sträcker sig från vissa läkemedel som hjälper till att dra tillbaka till nikotinbytebehandlingar. Ha en chatt med din läkare om din rökvanor och se vilka tekniker de rekommenderar för att sluta.

Som du har sett måste sluta röka inte vara skrämmande och omöjligt att göra. Genom att använda råd från denna artikel och hålla fokus, är det möjligt att effektivt sluta röka. Du kommer bli förvånad över ett år när du ser hur framgångsrik du har varit!Source link