Hur slutar röka för bra den här tiden


Många inser att rökning inte är bra, men de fortsätter att göra det. Att sluta vanan kan dock vara ganska svårt, och många människor kan aldrig göra det. Läs vidare om några mycket användbara råd om du är intresserad av att sluta röka och vill veta vad det egentligen kräver.

När det gäller att sluta röka, gör inte saker ännu hårdare än de redan är. Att sluta kall kalkon rekommenderas definitivt inte. Om du försöker detta kommer du utan tvekan att misslyckas! Kämpa med nikotinbehov med produkter som fläckar eller piller. Dessa hjälpmedel hjälper dig genom de första stadierna av tillbakadragande och gör din plan att sluta röka lättare.

TIPS! Sluta röka så enkelt som möjligt. Att sluta kall kalkon kanske inte lyckas.

När du känner lusten att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du tar en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär. Ibland räcker det med att ta den här tiden att tänka på andra saker för att avvärja tankar om att du tar en puff. Om du fortfarande känner att du behöver den cigaretten, kan försena det innebära att du kommer att röka minst en mindre på den aktuella dagen.

Gå in i träningsrutinen genom att gå med i ett gym och uppta din rökningstid med bra träning. Övning kommer också att hjälpa dig att lindra stress. Om du inte tränar, börja långsamt med några promenader. Innan du börjar träna rutin, kontakta din läkare.

Vissa människor tycker inte om tanken på att sluta kall kalkon, så ge nikotinersättningsterapi ett försök. Dessa produkter kan köpas i disken och ge din kropp nikotin medan du bryter vanan. De är mycket hjälpsamma för att minska abstinenssymptomen.

Tips! Om du vill sluta röka, gör en lista över metoder som kommer att fungera för dig. Detta kan vara ditt bästa verktyg för framgång, om det används till din fördel.

Innan du börjar röka, är det viktigt att du är säker på att du kan vara motiverad och engagerad. De flesta som slutar gör det på grund av brist på viljestyrka. Du kan ge dig motivation genom att tänka på de skäl du ville sluta börja med.

Var noga med att belöna dig själv för små milstolpar när du slutar röka resan. Till exempel, efter en vecka utan rökning, behandla dig själv med en film. Efter en tobaksfri månad, reservera en plats på en restaurang som du sällan får njuta av. Fortsätt så här för att gradvis öka belöningen till den punkt du inte tänker på att röka längre.

Bifoga en belöning till varje litet mål du gör. Utveckla en lista över olika typer av belöningar beroende på vilken milstolpe du träffar för extra motivation. Ta dig tid att placera listan på en mycket synlig plats och se den dagligen. Det kan bara vara det som håller dig motiverad när du känner frestelse.

TIPS! Kom ihåg att sluta röka är en dag för dag. Fokusera på att komma igenom bara en dag utan att röka.

Under de första veckorna av ditt avslutande försök, håll dig borta från aktiviteter som du associerar med att röka. Ändra din rutin om det alltid är fråga om att ha en rök. Drick kaffe medan du kör till jobbet och undvik baren för att minska begär, eftersom det kommer att finnas många rökare i detta område.

Du kan sluta idag. Sluta bara just nu. Planera inte en dag för att sluta längre ner i linjen. Du kan minska risken för rökrelaterad död genom att sluta röka, så snart som möjligt. Detta hindrar dig också från att skada andra med begagnad rök, särskilt de som är närmast dig.

Om du inte lyckas med ditt första avslutningsförsök, bli inte nedtonad. Ibland kommer även den perfekta planen att misslyckas på grund av omständigheterna. Försök att vrida dina svagheter i styrkor och lära av dina misstag. Du kanske kommer att lyckas i ett framtida försök.

TIPS! Använd fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en rök. När ett lust slår till, berätta för dig att hålla på i bara tio minuter.

Rökning är ibland den sak som individer vänder sig till i tider av stress. Om du är en person som gör det, hitta en ny teknik för att hantera vardagliga stressnivåer. Se om meditation eller yoga hjälper till att förbättra de stressiga känslorna, eftersom de är långt hälsosammare alternativ än att röka.

Rådfråga din läkare om mediciner som du kan använda för att hjälpa dig att sluta. Nya innovationer för att sluta röka förekommer regelbundet. Det finns strategier som använder nikotinersättning och andra som kan minska uttagsbehovet, liksom många andra alternativ. Fråga din läkare vad de rekommenderar för att hjälpa dig att sluta för gott.

Om allt annat misslyckas, sök rådgivning för att hjälpa till med att sluta. Många gånger spelar känslomässiga problem en stor roll i beslutet att röka. När du har tagit upp problemet är det lättare för dig att sluta. Om du tror att din rökning kan orsakas av denna typ av trigger, ring din läkare för att diskutera dina alternativ för denna typ av behandling.

Om du inte har kunnat sluta röka med viljestyrka, lägg till några nikotinsubstitut och se om det fungerar. Dessa produkter ger din kropps nikotin utan att behöva använda cigaretter, vilket hjälper dig att undvika abstinenssymptom, samtidigt som du bryter den faktiska vanan att röka.

Som det anges i denna artikel är det möjligt att sluta röka. Allt du behöver göra är att tillämpa dig så mycket du kan. Det viktiga är att göra en plan som hjälper dig att hålla dig stark. Gör ett ärligt försök med hjälp av de råd du har läst här, och du kan bara sluta röka för gott.