Hur slutar röka för sista gången


Många vill sluta röka, men de slutar innan de börjar. Men om du antar en optimistisk tankegång och en vilja att uthärda, kommer du att öka dina chanser till framgång. Fortsätt läsa och använd dessa tips för att utforma en bra slutstrategi.

Hitta en supportgrupp om du behöver ytterligare support efter att du slutat röka. Du får mycket sympati, råd och stöd genom att bygga relationer med människor som har gått eller går igenom samma sak. Dessa människor kommer att erbjuda dig vägledning, support och råd om hur du slutar. Det är möjligt att hitta supportgrupper på många ställen som kyrkor, högskolor eller recenter.

När du känner trängseln för en cigarett, sätt en viss tid att du får vänta dig. För att hjälpa dig att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt, överväga att ta en promenad eller njuta av lite vatten innan du röker. Genom att fördröja dina handlingar finner du att du verkligen inte vill ha den cigaretten trots allt. Om du, trots försening, fortfarande har en cigarett, kommer du åtminstone att ha tagit lite tid, vilket betyder att du kommer att röka mindre den dagen.

En stödgrupp kan hjälpa dig att följa upp ditt beslut att sluta röka. Det kan hjälpa till med nätverk med andra som förstår dina fysiska och känslomässiga symptom, eftersom de upplever samma sak. Dessa människor kan stödja dig genom de svåraste tiderna med vägledning och tips om hantering. Supportgrupper finns på många ställen, till exempel din kyrka, rec center eller college, fråga runt.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka. Det finns mediciner tillgängliga för att hjälpa dig att sluta röka eller förenkla processen. Din läkare kan ha andra resurser till hands, till exempel supportgrupper och gratisnummer, där du kan diskutera din kamp.

När du är redo att sluta röka, gör allt du kan för att göra ditt engagemang starkt och säkert. Genom att ha en positiv utsikt är du mer sannolikt att lyckas. Du kan förbli engagerad genom att tänka på alla orsaker som du ville sluta i första hand.

Om du vill sluta röka, besök din läkare. Din läkare kommer sannolikt att ha tillgång till resurser som du inte känner till för att hjälpa dig att sluta. Din läkare kanske vill ha dig på receptbelagt läkemedel för att hjälpa dig att sluta.

Använd fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en rök. Genom att berätta för dig själv kommer du att checka tillbaka om tio minuter för att se om du fortfarande vill ha en cigarett, kommer du vanligtvis att undvika begäret. Om detta inte händer genast, fortsätt att upprepa denna teknik.

Om du vill undvika starka begär och känslor av tillbakadragande, se om du kan komma med hälsosamma metoder för att hantera stress. Du kan prova nya hobbies, massage eller ansträngande träning under höga krav. När du befinner dig med tiden på händerna fyller du den med saker du älskar att göra, som att prata med vänner, intressanta spel eller böcker.

En fördel med att sluta röka är så att du kan förbättra hälsan hos alla som är nära dig. Secondhand rök kan orsaka olika farliga hälsoförhållanden och sjukdomar som cancer. Att sluta innebär att du sparar hela din familj från en livstid av sjukdomar. Inte bara blir du friskare när du slutar röka, men dina nära och kära kommer också att vara friskare.

Berätta för alla du vet om din önskan att sluta röka. Dina älskade vill utan tvekan stödja dig, och de kan fungera som påminnelser om varför sluta är så viktigt. Att ha ett stödsystem är en av de bästa metoderna du kan använda för att sluta. Ett solidt stödsystem förbättrar dina chanser att sluta permanent.

Be din läkare att hjälpa dig att sluta röka. Vissa mediciner kan göra det lättare att sluta röka. Din läkare kan också hjälpa dig att hänvisa till supportgrupper och andra resurser du kan använda för att se till att du lyckas sluta.

Att hålla en positiv attityd kan vara den extra motivationen att sluta röka. Tänk bara på hur många sätt ditt liv kan förbättras om du kan sparka vanan. Att sluta röka kan förbättra lukten av andan och den totala hälsan i munnen. Även om det är bra att känna till de många negativa effekterna av rökning, kan många människor komma ihåg att de positiva fördelarna med att sluta vara ännu mer användbara.

Sluta röka

Några rökare tycker att skära tillbaka på att röka är en bra start. Det hjälper dig långsamt börja din resa för att sluta röka. Vänta en timme efter att ha vaknat för att få din första cigarett på morgonen och sluta röka efter middagen. Ett bra sätt att minska antalet cigaretter du röker är att bara tillåta dig att kunna röka hälften av cigaretten när som helst.

Om du inte kan sluta kall kalkon, använd nikotinplåster eller tuggummi. Dessa finns i disken på något apotek och ger din kropp en liten mängd nikotin, vilket kan minska abstinenssymptomen och få dig igenom de värsta tiderna.

Det absolut bästa rådet att hjälpa dig sluta röka är att bara göra det. För att börja din resa måste du helt enkelt sluta röka först. Genom att göra detta gör du en pakt att aldrig börja röka igen. Denna metod kan tyckas vara extremt svår. Vissa studier visar emellertid att det är lättast att sluta sluta kall kalkon.

Sluta röka

Det är sant att många människor vill sluta röka, men majoriteten av dem kan bara inte tyckas göra det. För att framgångsrikt sluta röka måste människor ha två saker: en handlingsplan och tillräcklig motivation att fortsätta gå när det blir svårt. Använd tipsen i den här artikeln för att ställa in din egen strategi för att sluta röka.

Försök med nikotinbytesprodukter som erbjuds. Återkallande från cigaretter kan lämna dig irriterad, deprimerad eller frustrerad. Cravings kan vara mycket svårt att hantera. Att använda en nikotinbytesbehandling hjälper dig att kämpa mot frestelsen. Forskning har visat de som använder nikotinplåster, tuggummi eller pastiller har dubbelt chansen att framgångsrikt sluta. Du vill dock inte använda dessa produkter om du fortfarande röker.Source link