Hur slutar röka för sista gången


Du måste ha hört tusen gånger hur svårt det är att sluta röka, men det kanske beror på att människor bara inte vet hur man gör det. Liksom med allt i livet, ju mer kunskap du har om någonting, desto mindre förvirrande blir det. Fortsätt läsa för en mängd olika tips som hjälper dig att sluta röka.

Sluta röka

Tips! Du borde oroa dig för att gå igenom en dag efter en annan. Istället för att tänka på att stanna för alltid, tänk på att ta det en dag i taget.

Var lätt när du slutar röka. Försök inte sluta utan att ha en coping plan på plats. 95% av tiden kommer människor som försöker sluta röka med hjälp av den kalla kalkonmetoden börja röka igen strax efter att ha försökt sluta. Nikotin är en extremt beroendeframkallande substans, så medicinering, fläckar eller terapi kan vara nödvändiga. Dessa hjälpmedel hjälper dig genom de första stadierna av tillbakadragande och gör din plan att sluta röka lättare.

Du bör behandla sluta röka dag för dag. Att sluta röka är en process. Du ska inte förlora sömn över nästa vecka, månad eller till och med nästa år. Fokusera på nuvarande ögonblick och ta itu med varje dag som det kommer. Alla dessa rökfria dagar kommer snart att ge upp till en rökfri framtid.

Låt din familj och vänner komma in i hemligheten att du vill sluta röka. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och kämpa för frestelser.

Tips! Din primärvårdspersonal kan vara en stor resurs om du inte kan sluta röka själv Det finns mediciner, som antidepressiva medel, som hjälper till att sluta mycket lättare.

Om du vill sluta röka, måste du göra en lista över hur du ska gå om att sluta. Att ta tid att anpassa din personliga lista är en utmärkt hjälp för att uppnå ditt mål. Varje person uppnår sina mål olika. Det är viktigt att förstå vad som fungerar för dig och dina behov. Utarbetande av en personlig lista hjälper dig att uppnå detta.

Gör en tid med din läkare om du har problem med att sluta röka. Vissa mediciner kan göra det lättare att sluta röka. Din läkare kan också hjälpa dig att hänvisa till stödgrupper och andra resurser du kan använda för att säkerställa att du lyckas sluta.

För att undvika den viktökning som vanligtvis kommer att gå med din slut, bör du försöka äta grönsaker och frukter istället för sötsaker. Detta kommer att hjälpa till med att hålla viktminskningen borta. Kom ihåg att din kropp kommer att kräva mat när du slutar och det bästa är att ge det hälsosam mat för att hålla dig i en hälsosam sinnestillstånd.

Tips! Motivation och positivt tänkande kan vara till stor hjälp i hjälper dig att sluta röka. Gör ansträngningarna att föreställa dig alla sätt att ditt liv kan bli bättre efter att du har slutat röka.

För att sluta röka framgångsrikt måste du förbli åtagande att sluta. Ditt engagemang bör komma innan du bestämmer dig för att avsluta. Vanligtvis kan människor inte sluta röka om de inte har en positiv utsikt. Du kan stärka din beslutsamhet genom att påminna dig ständigt om de många anledningarna som gör det viktigt för dig att sluta.

Ett av de sätt som kan hjälpa dig att sluta röka är att byta till ett annat märke av cigaretter. Välj ett märke som har en obehaglig smak. Vissa tycker att detta är till hjälp. Du kanske tycker att det här gör cigaretterna obehagliga och hjälper dig i dina ansträngningar att sluta.

Förhoppningsvis har den här artikeln utbildat dig på bästa sätt att närma sig svårigheterna att försöka sluta röka. Det blir enkelt att sluta när du förstår vad som fungerar. Informationen från den här artikeln bör vara till hjälp för dig, så du kan lyckas med ditt slut.Source link