Hur slutar röka för sista gången


Rökning har en myriad av negativa effekter på både din hälsa och de som finns runt dig. Du kan få lungcancer, hjärtattacker, emfysem och många andra tillstånd. Second hand rök är också lika farlig. Farorna med rökning gör det viktigt att sluta. Den här artikeln innehåller flera tips som kan hjälpa dig att sluta med framgång.

Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig för att du är redo att sluta. Det kan vara till hjälp för dig att tala med människor som vet vad du går igenom, som också kan identifiera med den fysiska och emotionella belastningen du kan uppleva. De kommer att erbjuda ovärderligt stöd och vägledning, liksom insider tips som kan hjälpa dig att sluta. Det kan finnas en supportgrupp för personer som försöker sluta i ditt samhälle. Titta på platser som samhällskollegor eller kyrkor.

TIPS! Gör ditt avslutande försök så enkelt själv som du kan. Det är vanligtvis inte klokt att försöka sluta med kall kalkon.

Om du känner att du behöver röka en cigarett, försök först att försäkra dig. Berätta för dig själv att du måste ta en promenad innan du kan röka, eller ens avsluta ett stort glas vatten innan du röker. Genom att fördröja dina handlingar finner du att du verkligen inte vill ha den cigaretten trots allt. Om du fortfarande väljer att röka, kommer du inte att röka så mycket eftersom din tid kommer att spenderas, gör något annorlunda.

Hypnos är värt att prova för dem som söker ett sätt att sluta röka. Att se en licensierad hypnotisör kan vara effektiv och har visat sig lyckad för många människor. De kommer att placera dig i ett hypnotisk undermedvetet tillstånd som gör att de kan fylla ditt sinne med positivitet och motivation. Detta bidrar till att minska cigarettillverkningen.

Ta bara varje dag som det kommer. Att sluta röka är en lång process. Oroa dig inte för imorgon, nästa månad eller till och med nästa år. Ta varje dag som det kommer och koncentrera dig på att inte röka den dagen, vilket kommer att hjälpa till att skapa en vana som hjälper dig på lång sikt.

TIPS! Ta varje dag en i taget. Att bryta vanan är en process; det händer inte över natten.

Låt människorna omkring dig veta att du slutar nikotinvanan. Att dela dina planer med dem omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när cravings slår. Detta stöd kan vara det extra tryck som du behöver för att vara starkt när du slutar.

Försök inte sluta ensam. Att ha kärleken stödjer dig, hjälper dig enormt. Tänk på att gå med i en supportgrupp i ditt område. Ibland kan du prata med någon som upplever samma situationer som du är, kommer att hjälpa dig att fortsätta.

Om du vill undvika starka begär och känslor av tillbakadragande, se om du kan komma med hälsosamma metoder för hantering påfrestning. Du kan överväga att betala gymmet ett besök, eller anmäla dig till en klass som lär dig en ny hobby. Även massage eller bubbelbad kan ge lättnad under tider då stressen är hög. Ge dig själv roliga distraktioner för att hålla dig borta från att röka, som att leka med dina husdjur eller barn.

Tips! För att du ska sluta röka framgångsrikt måste du utarbeta en lista med dina skäl för att göra det. Ta tid att anpassa din lista som ett sätt att sluta röka mer effektivt.

Överväg att använda ett nytt märke när du börjar tänka att sluta röka. Genom att använda ett märke du ogillar, blir rökning lite mindre tilltalande. Rök inte mer än normalt eller på annat sätt. Du kommer att ha en bra start med att sparka din vana.

Berätta för alla du vet de stora nyheterna – du slutar! De människor som bryr sig om dig kommer att påminna dig om ditt behov av att sluta. Det absolut bästa sättet att hjälpa dig att sluta är att ha ett starkt stödsystem. Att få hjälp från andra människor gör att du är mer sannolikt att lyckas.

Klipp ner på rökning. Om du vill sluta röka helt, kan det leda till att du pekar i rätt riktning. Rök inte under den första timmen när du vaknar om du planerar att ha en cigarett. Försök röka endast en halv cigarett för att minska rökning.

Tips! Om du helt enkelt inte kan sluta röka rakt ut, använd nikotintum eller hudfläckar. Dessa produkter kan köpas i disken och ge din kropp nikotin medan du bryter vanan.

För att sluta röka för gott, sluta så många gånger som det tar. De flesta tidigare rökare var tvungna att försöka mer än en gång innan de lyckades sparka sina nikotinvanor. Istället för att förvänta sig perfektion från dig själv, sluta bara så länge som möjligt. När du blir motiverad igen, var noga med att ange ett annat datum för när du ska sluta. Avsluta varje gång du startar om och lär dig av dina misstag. Att tillämpa denna teknik kan ge dig viljan att sluta röka helt.

Träna dig själv psykiskt för att hantera alla typer av stressiga situationer som kan uppstå. Många rökare blir vana vid rökning när de stressas. Planering i förväg för dessa stunder hjälper dig att undvika att ge stress och ta tag i en rök. Att ha flera planer på plats är perfekt, om en plan inte fungerar.

När du lär dig att leva utan cigaretter, är det bra att undvika utlösningssituationer som normalt skulle innebära att du röker för dig. Ändra din rutin om det alltid är fråga om att ha en rök. Dricka ditt kaffe när du pendlar eller i en kafé och håller dig borta från barer för ett tag kan hålla dina begär kvar.

TIPS! Nikotinersättningsterapi kan vara ett effektivt vapen för att bryta rökningens vana. Nikotinuttaget är mycket försökt och kan förvärra känslor av stress, depression och ångest.

För alla som försöker sluta röka är den första veckan alltid det svåraste. Under de första två dagarna kommer din kropp att släppa ut toxiner, särskilt nikotin, vilket kan ge dig några obehagliga känslor. Efter det att de fysiska begären har gått, kommer du mest att hantera den psykologiska missbruk. Psykologiska cravings kan vara svåra att motstå, men du kommer inte att drabbas av fysisk återkallelse.

Besluta inte att sluta "någon dag". Gör det idag. Ange inte ett datum i framtiden som hänger på något annat, börja idag och skapa planen och säkerhetskopiorna som du behöver vara framgångsrika. Om du slutar här, sänker du din risk för sjukdom. Att sluta kan inte bara skydda din hälsa utan även din familj. Låt inte exponera dem för potentiellt dödlig begagnad rök; sluta idag.

Rökning dödar inte bara rökare, utan även deras nära och kära. Det finns farliga hälsorisker kopplade till rökning, med de största som är lungcancer, emfysem och hjärtattacker. Röket från begagnad inandning är också en mycket farlig sak, och är därför farlig för allmänheten som helhet. Förhoppningsvis kommer de råd som ges till dig i denna artikel att hjälpa dig att nå ditt mål att sluta röka.Source link