Hur slutar röka för sista gången


Det kan vara svårt att sluta röka om ditt liv är stressigt, och inte alla du stöter på är stödjande. Lyckligtvis kan följande råd hjälpa dig att motstå dessa tryck och slutligen sparka rökning vana.

Hypnos kan hjälpa till att sluta röka. Varje år använder tusentals människor av licensierade hypnotiska terapeuter för hjälp med sin rökning. Hypnotisten placerar dig i ett tillstånd där du är särskilt mottaglig för förslag och lägger in positiva idéer i ditt undermedvetna. När du kommer ut ur trance kommer lusten att röka inte vara lika stark. Det betyder att du kommer att närma sig att sluta med framgång.

TIPS! Du bör försöka lindra smärtan att sluta så mycket som möjligt. Försök inte avsluta den kalla kalkonväggen.

Låt dina nära och kära veta att du vill sluta röka. När du berättar för dessa människor har du slutat, de kommer att motivera dig att förbli engagerad. Det kan vara vad du behöver för att fortsätta.

Ersättningsbehandling

Ett bra sätt att sluta röka är nikotinersättningsterapi. Nikotinuttaget är mycket kraftfullt och kan leda till depression, rastlöshet och bli frustrerad eller irritabel. Cravings kan vara mycket svårt att hantera. Nikotinutbytesbehandling kan hjälpa till med dessa känslor. Studier visar att individer som använder nikotingummin, fläckar eller pastiller dubblar deras chanser att sluta med framgång. Det är viktigt att undvika att använda dessa om du fortfarande röker.

TIPS! Om du är redo att sluta röka, försök hypnos. En licensierad hypnotisör ger dig verktyg som inte finns någon annanstans.

Försök inte själv det här. Att ha kärleken stödjer dig, hjälper dig enormt. Du kanske också vill överväga att gå med i en supportgrupp för personer som försöker sluta röka. Att bara prata med människor som går igenom samma sak hjälper till att stimulera dig att sparka vanan.

Om du verkligen bryr dig om dina nära och kära, bör du sluta röka så fort du kan. Secondhand rök kan påverka hälsan för någon som finns omkring dig som kommer i konstant kontakt med det. Genom att sluta förbättrar du inte bara din egen hälsa, du hjälper också människorna runt dig. Att sluta röka ger fördelar för dig och de du älskar.

Berätta för alla du känner till de stora nyheterna – du slutar! De kommer att stödja dig och hålla påminna om att du måste sluta. Studier har visat att användandet av ett familjestödssystem är ett av de bästa sätten att sluta röka. Detta kommer att öka dina chanser att slutligen vara rökfria för livet.

Tips! När du slutar röka, informera din familj och vänner om dina avsikter. När du litar på dem runt dig med information som detta, kan de hjälpa dig att hålla dig motiverad, liksom att behålla frestelsen i våg.

Du blir bättre att sluta varje gång du gör det. Fråga någon tidigare rökare du vet han eller hon lyckades inte lyckas efter bara ett försök. Sluta röka, och ha tanken att du kommer att stanna så länge som möjligt. Om du misslyckas och har en cigarett, sätt snabbt ett nytt slutdatum. Försök sluta och kom ihåg att försöka längre varje gång, som du lär dig längs vägen. Så småningom kommer en av dina ansträngningar att bli permanent.

Be om support online via grupper eller forum. En snabb sökning kommer att visa upp ett överväldigande antal webbplatser för personer som vill sluta röka. Prata med andra människor och dela dina tips med dem. Det kan också hjälpa till att få stöd av personer som vet exakt vad du går igenom.

Slutdatum

TIPS! Skapa en träningsplan eller ett träningsprogram som hjälper till att fylla tomrummet kvar av cigaretter. Övning är en beprövad stressavlastare, och personer som slutar röka behöver stressavlastningar! Gå en lång promenad varje dag, eller spela en sport.

Förhöj inte ditt slutdatum eftersom detta borde ske omedelbart. Ställ inte in ett slutdatum för någon gång i framtiden, gör bara dagen din dag att sluta. Genom att sluta nu minskar du risken att bli offer för en potentiellt dödlig sjukdom. Du håller också din familj från att bli offer för begagnad rök, vilket gör det mycket viktigare att sluta.

Om du inte slutar en gång kan du alltid försöka igen. Även de svåraste arbetarna kan misslyckas. Du kan lära av dina misstag och göra dem till styrkor. Du kan ha en lättare tid att övervinna samma hinder om det uppstår igen.

Om du har problem med att motstå uppmaningen att röka, få någon annan in på det direkt. Oavsett om det är en vän eller en familjemedlem, nå ut och dela dina känslor av frestelse. Spendera tid på telefonen kommer att distrahera dig medan krävet passerar, och det är bra att veta att du har stöd i ditt slag med nikotin.

Tips! Som en del av ditt försök att sluta röka, vill du diskutera det med din läkare. Din läkare kommer att kunna ge dig användbara tips och råd för att sluta.

När du bestämmer dig för att sluta röka, få hjälp av vänner och familj. Faktum är att alla är medvetna om det faktum att du slutar. Be om stöd, uppmuntran och förståelse för din möjliga humör och irritation. Denna typ av hjälp kan göra en stor skillnad för din framgång. Du kan också maximera dina chanser till framgång genom att gå med i en supportgrupp för personer som försöker sluta eller arbeta med en terapeut.

Vissa människor är beroende av känslan av att ha en cigarett i munnen. Om du är en av dessa människor, sätt någonting i munnen när du känner dig villig att röka. Många som slutar röka gillar att bära hårt godis eller tuggummi med dem av denna anledning. Vissa andra upplever lättnad med elektroniska cigaretter.

Försök att träna, istället för att röka. Din kropp kommer att utvisa toxiner, börja ombygga sig själv och du kommer att känna resultaten i dina träningspassar på nolltid. När du blir mer passform, är du mindre benägna att bli frestad att röka.

TIPS! Prata med dem som du är nära med om rökningens inverkan i ditt liv och ditt beslut att sluta. De är där för dig, och de kommer att hjälpa påminna dig om att du måste sluta.

När du hounds av andra att sluta röka, försök att använda en ersättning för den. Andra har ingen kraft över ditt beslut och engagemang – det är upp till dig att bestämma sig för att sluta. Om en person börjar bli självrättig och säger att de hade rätt, börja spela lite bullriga videospel eller högljudd musik och berätta för dem att det är din nya ersättning för att röka! Att engagera sig i andra aktiviteter kommer att tänka på din svåra uppgift, och betydelsen av andras åsikter kommer att minska.

Efter den information du just har läst borde du ha större självförtroende för att du äntligen kan bryta din rökvanor. Ta stegen för att sluta istället för att fortsätta att skada hälsan hos dig själv och de som finns omkring dig.Source link