Hur slutar röka för sista gången


Om du hoppas sluta röka, behöver du en personlig önskan att sluta. Det finns många fördelar att sluta röka. En av dem är tillräcklig för att motivera dig när det blir tufft. De många anledningarna att sluta kan vara din och din familjs hälsa, kostnaden för rökning och risken för allvarlig sjukdom. Fortsätt läsa för mycket värdefullt råd om var du ska börja med dina ansträngningar att sluta röka, och hur du bor rökfritt för alltid.

Begå din fritid och energi för att träna mer, både som ett sätt att förbättra din hälsa och som ett sätt att undvika cigaretter. Övning är ett bra sätt att lindra stress. Om du inte har tränat regelbundet, börja sedan långsamt genom att gå en promenad ute en gång varje dag eller två. Var noga med att diskutera någon träningsrutin med din läkare innan du börjar.

Tips! Ett sätt att öka din framgång när du slutar röka bygger på en lista bra och dåliga föreningar med att sluta. Att skriva ner det kan påverka ditt mentala perspektiv.

Om du har svårt att sluta röka, tala med en sjukvårdspersonal. Dessa dagar finns det många mediciner som kan hjälpa till att underlätta dina ansträngningar att sluta röka. Din läkare kan också presentera dig för ett nätverk av support, inklusive hotlines och grupper, som gör det mer troligt att du kommer att sluta.

Om du inte kan sluta kall kalkon, byt ut dina cigaretter med nikotinplåster eller tandkött. Du kan köpa dessa produkter i disken. De låter dig få din dagliga dos av nikotin och arbeta för att bli av med denna vana utan att drabbas av abstinenssymptom.

Du vill berätta för din familj och vänner om dina planer att sluta röka. De är där för att påminna dig och hjälpa dig att sluta. Det är svårt att sluta utan stödsystem. Möjligheten att bli framgångsrik i ditt försök att sluta röka kommer att öka betydligt.

TIPS! Notera alla de metoder du planerar att använda för att sluta röka. Anpassa den här listan till ditt liv och dina behov, för att sluta effektivt.

Om du är en inomhusrökare, var noga med att städa ditt hem grundligt, när du slutar röka. Rengör dina mattor och inredning, tvätta alla dina gardiner eller draperier och tvätta alla väggarna i ditt hem. Detta kommer att göra ditt hem lukta rent och frånvaron av lukten av cigaretterna hjälper dig att undvika att bli påminnad om den vana som har plågat ditt liv när som helst du kommer in i ditt hem.

De första sju dagarna utan cigaretter kommer att vara den svåraste delen av att sluta. Tänk på att du inte kan komma igenom den första veckan. Under de första två dagarna efter att du slutat röka, kommer din kropp att kasta all nikotin du har konsumerat. När din kropp skyller nikotin kommer den svåra delen att vara psykisk missbruk. Trots att psykologiskt begär kan vara svårt att hantera, är de inte så nära så traumatiska som fysiska begär.

Sluta röka

TIPS! När du har en rökning, försök försökstaktiken. Genom att berätta för dig själv om att du kommer att se hur du känner på 10 minuter och sedan distraherar ditt sinne och kropp under den tiden kommer du normalt att se till att 10 minuter senare kommer begäret att gå.

Du måste kämpa genom de utmanande stunderna när du försöker sluta röka. Om du kommer ihåg hela tiden varför du slutar kommer du mindre sannolikt att välja vanan på nytt. Håll råd från den här artikeln i åtanke för att bränna dina ansträngningar för att sluta röka, och kunna motstå framtida frestelser att lysa upp.Source link