Hur slutar röka: hemligheter för framgång


Många människor inser att rökning inte är bra, men de fortsätter att göra det. Det är väldigt lätt att hämta vanan, men det kan vara en riktig utmaning att bli av med den. Denna artikel kan hjälpa dig att lära dig om att sluta röka för gott.

Om du vill sluta röka, gå med i en supportgrupp. Det är användbart att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar. Människor med erfarenhet som slutar, eller går igenom samma sak som du, kan erbjuda sina egna tips och råd. Du är säker på att hitta några supportgrupper i ditt område. De kan mötas i en kyrka, ett communitycenter eller en skola efter timmar.

Tips! För att du ska sluta röka framgångsrikt måste du utarbeta en lista med dina skäl för att göra det. Att sitta ner och skriva sättet att sluta kan införa en optimistisk inställning och motivation för din resa.

Om du känner att du absolut måste röka, försök försöksmetoden först. Vad du än kan göra för att försena rökning hjälper dig, så ta en promenad, drick lite vatten eller lägg dig ner. Ibland är det bara att ge dig lite mer tid för att hålla dig från att ta en puff. Om du slutar ge dig i alla fall, var det lite längre att du kunde vara rökfri.

Gör en lista över metoder du kan använda för att hjälpa dig att sluta röka. Sitt ner och gör en lista över saker som kommer att fungera för din personlighet. Varje person uppnår sina mål olika. Du måste göra vad som fungerar för dig. Det här är lätt att bestämma genom att skriva en egen lista.

Om du har svårt att sluta röka, tala med en läkare. Han kan ge dig råd om receptbelagda läkemedel som är tillgängliga för att hjälpa dig och kan till och med rekommendera saker som antidepressiva medel för att hjälpa till med emotionella uttag. Din läkare kan också presentera dig för ett nätverk av support, inklusive hotlines och grupper, som gör det mer troligt att du kommer att sluta.

TIPS! Om du försöker sluta röka, få mycket vila. De flesta har mer intensiv cigarettbehov sent på kvällen.

Prata med dina nära och kära för att få sitt stöd när du slutar röka. Gör dem medvetna om att deras stöd är viktigt, men att de inte borde vara dömande. Låt dem veta att du är moody i början, eftersom ditt tänkande inte kommer att vara lika tydligt. Det är inte en lätt uppgift att sluta röka och du bör se till att din älskade stödjer dig under denna process.

Försök inte sluta röka utan hjälp och stöd från andra. Frigör inte vänner och familj, eftersom du kan använda dessa personer för stöd. Du kan också få lite av att gå med i en supportgrupp. Dessa människor kan erbjuda empati samt hjälp med insikter i processen.

Ett av de sätt som kan hjälpa dig att sluta röka är att byta till ett annat märke av cigaretter. Överväg att röka ett varumärke du inte gillar. Klipp tillbaka på antalet cigaretter du röker på en dag eller andas in dem på olika sätt. Det här hjälper dig att komma igång på vägen till att bli en nonsmoker.

Kallt Turkiet

Det absolut bästa rådet som hjälper dig att sluta röka är att bara göra det. Att stoppa är det enda sättet att starta slutprocessen. Stanna bara och börja inte göra det igen. Kallkalkonmetoden kommer att tyckas mycket svår. Några studier visar emellertid att det är lättast att sluta sluta kallt kalkon.

Få stöd genom onlineforum och supportgemenskaper. Det finns en hel del webbplatser helt fokuserade på att hjälpa rökare att ge upp sin vana. Du kan hitta externt stöd som är fördelaktigt för dina ansträngningar. Dessutom kommer människor som slutar med dig att förstå de unika känslomässiga kamperna som följer med den här resan.

TIPS! Har dina kära stöd för ditt beslut att sluta röka. Det är viktigt att du låter dem veta att du behöver sitt stöd och att du inte behöver dem att vara dömande.

Planera för hur du hanterar stressiga händelser som kan uppstå. En massa människor som röker används för att röka en cigarett när de blir stressade. Att ha en plan på plats kommer att se till att du inte faller byte mot dina begär. Förbered dig på flera strategier, så du är beredd om den första inte fungerar.

Sluta röka

Det är möjligt att sluta röka om du bestämmer dig för att lägga lite ansträngning i det. Du måste hålla upp din engagemangsnivå och fortsätta med de hälsosamma förändringarna du gör. Använd det du just har lärt dig för att sluta röka för gott och njut av ett längre och hälsosammare liv.Source link