Hur slutar röka: hemligheter för framgång


Massor av människor rapporterar att det är mycket svårt att sluta röka, men det kan bara vara för att de inte är helt säkra på hur man gör det. Liksom något ämne, ju mer kunskap du har desto mer framgångsrik kommer du att vara. Vem som helst borde kunna sluta röka om de använder informationen i följande artikel.

Behandla rökningstopp som att sparka någon annan missbruk: som en serie dagar av nykterhet. Detta är en process som kan ta månader innan resultaten är uppenbara. Oroa dig inte för imorgon, nästa månad eller till och med nästa år. Att byta idag kan göra din framtid ljusare, så ta ditt avslutande mål ett steg i taget och försök ditt bästa att vara stark under hela processen.

Fördröjningstaktik

Använd en bra fördröjning taktik när du känner en överväldigande längtan att röka en cigarett. Med fördröjning taktik, berätta du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat. Efter de tio minuterna är upp, distrahera dig själv med något annat. Generellt sett kommer en 10 minuters fördröjning att vara allt du behöver för att komma över önskan att röka. Om så inte är fallet, upprepa det steget så många gånger som nödvändigt.

Tala med en läkare om du behöver hjälp i försök att sluta röka. Receptbelagda läkemedel kan vara biljetten för att hjälpa dig. Din läkare kan också styra dig för att stödja grupper, program och andra resurser som hjälper dig.

TIPS! Se till att du går ett steg åt gången. Att sluta är inte en binär sak; det utvecklas under en lång tid.

Om du tycker att det är för skrämmande att sluta röka kallkalkon, överväg att hjälpa processen med att försöka byta ut nikotinplåster eller tuggummi. Dessa nikotinutbyten hjälper dig att sluta genom att leverera din kropp med en liten del av läkemedlet för att hjälpa till med att stoppa borttagning.

Nikotinersättningsterapi kan vara ett effektivt vapen för att bryta rökningens vana. När du tar ut nikotin kan du känna rastlös, deprimerad, irritabel eller frustrerad. Dessutom kan cravings orsaka extremt obehag under dagen. Nikotinersättningsterapi är ett bra sätt att hjälpa till att hantera begär. Sådan behandling kan effektivt dubbla dina chanser att sluta. Du vill dock inte använda dessa produkter om du fortfarande röker.

En av nycklarna för att sluta för gott undviker de saker som får dig att röka. Ändra ditt beteende, så du är inte frestad, till exempel, gå till nya restauranger som inte tillåter att röka. Hitta något annat för att distrahera dig under dessa tider.

TIPS! Se till att du får en tillräcklig mängd sömn när du håller på med att ge upp din rökvanor. Om du stannar upp sent, kan det öka cigarettbehovet.

Stoppa kall kalkon – det blir svårt, men värt det. Stopp är där du måste börja. Genom att göra detta gör du en pakt att aldrig börja röka igen. Denna metod kan tyckas vara extremt svår. Det har dock visat sig vara mycket effektivt.

Sluta röka

Efter att ha läst den här artikeln borde du nu bättre förstå hur man ska sluta röka på ett hälsosamt och informativt sätt. När du förstår vilka metoder som fungerar bäst för dig, blir sluta röka mycket enklare än du förväntade dig. Använd det du har lärt dig i den här artikeln och du kommer snart att kunna sluta.Source link