Hur slutar röka: Hemligheter för framgång


Alla som bryr sig om dig berättar att du slutar röka. Det är också något som din läkare rekommenderar. Ditt försäkringsbolag danglar en rabatt framför dig för att få dig att sluta. Så, varför rökning du fortfarande? Det är dags att spänna ner och göra det, så läs vidare för tips som hjälper dig att uppnå ditt mål.

Försök med hypnos för att hjälpa dig att sluta röka. Professionella hypnotister har varit mycket framgångsrika när det gäller att behandla individer som vill ge upp vanan. En hypnotisör kan hjälpa dig att sluta röka genom att sätta dig i en trance och bygga uttalanden i ditt sinne som kommer att hålla din hjärna från att vilja röka. När du vaknar kan du konstatera att cigaretter har något förlorat sin överklagande, vilket är ett positivt steg i slutprocessen.

Få mycket sömn varje natt om du slutar röka. De flesta har mer intensiv cigarettbehov sent på kvällen. Sena nätter är också vanligtvis en tid när det inte finns någon annan, vilket betyder att det är lättare att smyga den ena cigaretten. Genom att sova åtminstone åtta timmar varje natt kommer dina mentala förmågor att bli mer akuta och du har mer viljestyrka för att övervinna dina begär.

TIPS! Om du önskar att röka smälter din lösning, försök åtminstone att sätta av det så länge som möjligt. Tvinga dig själv att göra något, om det går en promenad runt blocket eller helt enkelt dricker ett helt glas vatten, innan du får en cigarett.

Om du inte kan sluta kall kalkon, titta på produkter som är speciellt gjorda för att hjälpa processen. Dessa inkluderar tuggummi och fläckar. Dessa produkter kan köpas i disken och ge din kropp nikotin medan du bryter vanan. De är mycket hjälpsamma för att minska abstinenssymptomen.

Nikotinutbyte

Tänk på att använda nikotinersättning alternativ när du slutar röka. Återkallande från cigaretter kan ge dig irritation, deprimering eller frustration. Cravings kan ibland verka överväldigande. Du kan hjälpa till att lindra dessa känslor med hjälp av nikotinutbytesbehandling. Forskning visar att nikotinersättningsprodukter som tuggummi, fläckar eller pastiller kan dubbla framgångsgraden för att sluta. Se till att inte inkludera dessa produkter samtidigt som du rökning, eftersom det kan vara förödande effekter.

TIPS! Du bör behandla sluta röka dag för dag. Vägen till stopp är bara en process.

Som en del av ditt försök att sluta röka, vill du diskutera det med din läkare. Det är möjligt att din läkare har resurser som du inte gör. Om du är kandidat kan din läkare också ge dig receptbelagd medicin som kan hjälpa dig att sluta röka.

Försök inte sluta röka utan hjälp och stöd från andra. Få stöd från din familj och dina vänner och berätta för dem att du försöker sluta röka och att du skulle vilja om det hjälper dem att uppnå det målet. En utomstående stödgrupp av tidigare rökare kan också hjälpa till. Bara prata med andra som är på samma resa som du kan ge dig mer inspiration och styrka för att slutligen sluta.

Om du vill sluta röka, måste du vara okej när du slutar mer än en gång. Många tidigare rökare misslyckades med sitt första försök att sluta. När du slutar försöker du hålla dig till avhållsamhet så länge som möjligt. Om du upplever ett bakslag, ange ett slutdatum och återgå till spår. Fortsätt sluta under längre perioder, och du blir bättre på det. Vid någon tidpunkt kommer du att vara så skicklig att säga att det blir permanent.

TIPS! Har dina kära stöd för ditt beslut att sluta röka. Det är viktigt att du berättar för dem du behöver och värderar deras stöd, och du kan utan att dom är dömande.

Komma med nya planer för att hantera stress. De flesta rökare använder cigaretter för att lugna sig under stressiga stunder. Att ha en plan på plats kommer att se till att du inte faller byte mot dina begär. Ha en reservplan om den första planen inte fungerar.

Håll dig borta från de situationer där du skulle bli frestad att röka. Är en rök del av din morgon eller kväll rutin? Hitta en ny rutin. Att byta saker upp lite, som att hålla sig borta från barer, kommer att göra det enklare att undvika att ge efter för dina begär.

Försök att maximera träning och lyft under dagen. När du slutat röka är träning mycket fördelaktig och hjälper din lungkapacitet att förbättras. Dessutom kan träning regelbundet hjälpa dig att undvika viktökning i samband med att du slutar röka. Endorfinerna ökar produktionen inte ersätter nikotinhöjder, men de bidrar till att ta avkanten av uttag.

TIPS! Som en del av ditt försök att sluta röka, vill du diskutera det med din läkare. Din läkare kan ha slutat resurser som du kanske inte har i din besittning.

Stopp beroende på en cigarett som hjälper dig att hantera stress, men det kan vara en lång tid vana. Hitta andra tekniker du kan använda för att slappna av när du känner dig stressad. Vad sägs om yoga eller meditation?

Gör lite motion när du känner för att röka. Övning orsakar endorfiner att släppas som gör att du mår bra, och att få lite motion hjälper till att läka dina rökningrelaterade hälsoproblem. Distraktionen skadar inte heller! Också hjälper utarbetandet till att förhindra viktökning som kan hända när du slutar röka.

Tala med din läkare om mediciner som kan användas för att hjälpa dig att sluta. Det finns en hel del alternativ där ute för att hjälpa dig att sluta. Nikotinersättningsprodukter och mediciner som minskar abstinenssymptom är bara några av de tillgängliga alternativen. Konsultera med din läkare för att bestämma det bästa handlingssättet när det gäller behandlingar.

TIPS! En viktig del av att ge upp cigaretter, försöker inte göra det helt själv. Få lite stöd från dina nära och kära.

Nu är du väl rustad med information som gör att du kan stoppa denna oönskade vana för gott. Inte bara kommer sluta förlänga din livslängd och göra dig friskare, men du kommer att känna dig lyckligare. Tillbringa de pengar du sparar genom att inte betala för cigaretter och ge din familj en belöning för att ge dig stöd genom de hårda tiderna.Source link