Hur slutar röka: Secrets for Success


Nikotinberoende är mycket kraftfullt och människor tycker att det är mycket svårt att sluta röka. Om detta gäller dig kan du läsa tipsen som ges här och hjälpa dig att skaka av denna ohälsosamma vana. Applicera de råd du anser är relevant för att hjälpa dig att sluta röka.

Sluta röka gradvis. Att sluta kall kalkon rekommenderas definitivt inte. Om du försöker sluta med kall kalkon kanske du hamnar i återfall. Nikotin är extremt beroendeframkallande, så använd en patch, terapi eller medicinering. Detta kommer att underlätta dig genom de tidiga tillbakadragningsstadierna och göra slut på mindre svårigheter.

Tips! För att öka dina chanser att lyckas sluta röka, tänk på att lägga ner på papper alla möjliga fördelar och konsekvenser av att sluta. Att skriva något ner kan förändra hela ditt mentala perspektiv.

Hypnos har visat sig vara en effektiv stopprökning för många människor. Professionella hypnotister har varit mycket framgångsrika när det gäller att behandla individer som vill ge upp vanan. Hypnotisten sätter dig i trance och ger dig positiva bekräftelser som håller med dig. När transen är trasig kan du konstatera att cigaretter håller lite överklagande, vilket gör dig ännu närmare ditt mål att sluta.

Rökning är en steg-för-steg-process som bör göras dag för dag. Det finns inget behov av att bo på att stanna för alltid; helt enkelt besluta att sluta röka för den dag du är i just nu. Att skapa en kortare tidslinje kan få saker att verka mer uppnåeliga. När du går vidare kan du börja förlänga dina mål.

10 minuter

Vissa människor gillar inte tanken att sluta kall kalkon, så ge nikotinersättningsterapi ett försök. Att använda dessa nikotin-tillhandahållande OTC-produkter i samband med din egen personliga viljestyrka kommer att bekämpa de grova symtomen på uttag.

Om du är överväldigad av uppmaningen att röka, försök använda fördröjning taktiken. Berätta för dig själv hur du kommer att känna på omkring 10 minuter och distrahera dig själv. Du borde se längdpasset inom 10 minuter. Om du fortfarande känner uppmaningen, upprepa processen! Berätta för dig själv att du väntar fem till tio minuter innan du röker.

Tala med en läkare för att få en bättre uppfattning om alternativen som finns tillgängliga för att sluta röka. Din läkare kan hänvisa dig till en supportgrupp eller ha kunskap om specialister i ditt område. Om du är kandidat kan din läkare också ge dig receptbelagd medicin som kan hjälpa dig att sluta röka.

När du försöker sluta röka, belöna dig själv för varje milstolpe du passerar. Ta dig till exempel en film efter en vecka av att vara rökfri. När du har passerat den månaden långa milstolpe, njut av en fin kväll ute på din favoritrestaurang. Därefter öka din belöning långsamt tills punkten har uppnåtts att du inte tänker på att röka längre.

TIPS! Tänk på att använda nikotinbytesalternativ när du slutar röka. Nikotinuttag kan få dig att känna dig deprimerad, rastlös, frustrerad eller irriterad.

För att undvika nikotinbehov, försök att hantera din stress på andra sätt. Antag hälsosamma vanor och hobbyer som att träna, ta långa promenader eller lyssna på musik och dans. När du befinner dig med tiden på händerna fyller du den med saker du älskar att göra, som att prata med vänner, intressanta spel eller böcker.

Om du är seriös om att sluta röka vana, måste du bli bra på det. De flesta som försöker sluta misslyckas första och andra gången. Avsluta en dag i taget, och försök inte röka tills du bara inte kan ta det längre. Om du startar igen, välj omedelbart ett nytt datum för att avsluta. Avsluta för längre och längre perioder varje gång. Efter ett tag borde du kunna sluta för sista gången.

Om du rökning hemma, se till att du rengör huset noggrant när du slutar. Detta inkluderar mattor, gardiner, väggar och jämn möbler. Detta kommer att göra ditt hem lukta rent och frånvaron av lukten av cigaretterna hjälper dig att undvika att bli påminnad om den vana som har plågat ditt liv när som helst du kommer in i ditt hem.

TIPS! Gör en studie av vad som triggar din rökning och hitta sedan sätt att undvika dina triggers. Om du gillar att ha en cigarett med kaffe kan du byta till te, till exempel.