Imponer din familj genom att sluta röka för gott


Så många människor vill sluta röka men är avskräckta långt innan de ens börjar. Avsluta är möjligt om du har en positiv attityd, viljestyrka och några knep som hjälper dig på vägen, som i artikeln nedan. Om du använder dessa tips kommer du snart att lyckas sluta röka.

För att öka dina chanser att lyckas sluta röka, tänk på att lägga ner på papper alla möjliga fördelar och konsekvenser av att sluta. Att skriva ut fördelarna kan bidra till att belysa fördelarna med den åtgärd du tar. Det kan hålla dig fokuserad på ditt mål, vilket skulle göra det lättare att sluta.

Sluta röka

TIPS! Hypnos har visat sig vara en effektiv stopprökning för många människor. Denna icke-traditionella metod att avsluta har visat stor framgång med många rökare.

Så snart du bestämmer dig för att sluta röka, gå med i en supportgrupp. Att arbeta med andra som slutar eller som slutat röka kan hjälpa dig att hålla fokus på ditt ultimata mål. Att ha ett stödsystem kan vara ovärderligt. Du kan hitta grupper för stöd i lokala kyrkor, fritidscenter eller högskolor.

Om du försöker sluta röka, se till att du får gott om sömn. För många rökare kan uppehåll i längre timmar leda till ökad efterfrågan. Många gånger finns det ingen runt under sena kvällstimmar, vilket gör det lättare att smyga i ett par puffar. Att få gott om sömn kommer inte bara att begränsa den tid du sitter och tänker på cigaretter, det kommer också att hjälpa din kropp att övervinna nikotinuttaget.

Få stöd av dina nära och kära för att hjälpa dig att sluta röka. Det är viktigt att du utnyttjar sitt stöd, men berätta för dem att inte döma dig. Låt dem veta att du är mer än sannolikt moody när du slutar, och att du kanske inte har ett tydligt sinne. Försök att maximera din stödnivå under hela processen att sluta röka.

TIPS! Om du försöker sluta röka, ta saker en dag i taget. Fokusera inte på att röka någonsin igen.

Gör en studie av vad som utlöser din rökning, och hitta sedan sätt att undvika dina triggers. Till exempel, om dina triggers inkluderar rökning under körning, slutet på en måltid eller körning, försök hitta alternativ till cigaretten för att ersätta dem. Kom upp med något som kan distrahera dig vid dessa tillfällen.

Älskade Ones

Sluta röka för att gynna dina nära och kära, och deras hälsa. Tänk på farorna med begagnad rök och inser att du sätter din familj i risk att bli offer för dessa faror varje dag. Detta borde verkligen motivera att du slutar. Ju tidigare du slutar röka, desto tidigare kommer dina nära och kära att vara fria från de risker som är förknippade med inandning av begagnad rök medan de är i din närvaro. Inte bara kommer sluta röka göra dig en mycket friskare person, men det kommer också att förbättra dina älskade hälsa också.

Tips! Få en god natts sömn varje natt om du försöker sluta röka. Att inte få tillräcklig sömn kan ibland leda till begär.

Du kanske vill röka ett alternativt cigarettmärke när du överväger att sluta vana. Ge upp ditt favoritmärke till en som du tycker är helt hemskt. Rök inte en större mängd om du har valt att köpa lätta cigaretter. Detta är ett utmärkt första steg på vägen för att sluta!

Gör din familj och vänner medvetna om din avsikt att sluta röka. De kommer att hålla dig på rätt spår och uppmuntra dig när du känner dig svag. Det är svårt att sluta utan stödsystem. Detta ökar dina chanser att lyckas avsevärt och tar dig till var du vill.

Det bästa du kan göra för att starta din cigarettfria livsstil är att bara sluta röka. Avsluta omedelbart kommer att ge bästa möjliga chans till optimal hälsa i framtiden. Stoppa dig omedelbart och se aldrig tillbaka. Denna strategi kan verka hård. Vissa studier visar emellertid att det är lättast att sluta sluta kall kalkon.

Tips! Du bör försöka fördröjning taktiken när du känner att du absolut måste ha en cigarett. Berätta för dig själv hur du kommer att känna på omkring 10 minuter och distrahera dig själv.

Om ditt hem luktar rök, rengör det noggrant. Har dina mattor och möbler rengjorts, skrubba dina väggar och tvätta eventuella tygfönsterbehandlingar du kanske har. Detta kommer att göra ditt hem luktigt bra och göra det så att du kommer in i ditt hem inte utlöser behovet av att röka.

Internet är ett bra ställe att ta emot online-support från personer som har behandlat liknande problem. Du hittar ett överflöd av webbplatser skapade för att hjälpa människor med deras önskan om att sluta röka. Det kan hjälpa dig att jämföra stoppa strategier och hantera mekanismer med andra. Du kommer att hitta tröst när du pratar med människor som går igenom samma slags kampar.

Planera dina stresshanteringsmekanismer så snart du slutar röka. Många rökare är vana vid att ha en cigarett när de stöter på ett stressigt ögonblick. Ha några bra alternativ redo så att du kan undvika uppmaningen att lysa upp. Förbered dig på flera strategier, så du är redo om den första inte fungerar.

TIPS! Be dina familjemedlemmar att gå ombord med ditt beslut att sluta röka. Se också till att de vet att de inte är dömliga och är så optimistiska som möjligt för att förbättra chansen till framgång.

Alltid säga, "Nej!" Till ens en puff. Det är lätt att berätta för sig att en cigarett kommer att bli bra, men det kan ångra allt ditt engagemang och hårt arbete, och det är verkligen inte värt det på lång sikt. Tänk på vad en enda puff kan göra.

De första dagarna blir det svåraste. Under de första 48 timmarna kommer din kropp att eliminera sin uppbyggnad av nikotin. När de första dagarna har gått, är begär ofta psykologiska. Den psykologiska missbruk är inte lätt att övervinna, men att du vet att du har passerat det värsta av det är en bra motivator för att motstå uppmaningen att hämta en rök.

De flesta vill sluta, men få är villiga att försöka göra det. De människor som framgångsrikt kan sluta har vanligtvis gjort en solid plan och har mycket motivation att fortsätta. Från de tekniker som har givits till dig i den här artikeln kan du förbereda din egen kampplan så att du kan lyckas en gång för alla.

Tips! När du slutar röka, måste du undvika de utlösare som du alltid har förknippat med att röka. Tänk på alternativa aktiviteter under de tider du normalt hade haft en cigarett.