Imponera din familj genom att sluta röka för gott


Det är ingen hemlighet att rökning tobak har många negativa effekter på din allmänna hälsa, rökning är en svår vana att ge upp för gott. Om du har haft problem med att sluta, kan följande tips hjälpa dig. Applicera dessa tips så att du kan komma på vägen för att sluta röka.

Att skriva ner en lista med positiva och negativa om att sluta kan hjälpa till att öka din chans att lyckas. När du går igenom den taktila erfarenheten och fysiska handlingar skrivs ditt psykologiska perspektiv ofta i processen. Din insats kommer att bli enklare på det här sättet, eftersom du kommer att fokusera på ditt mål.

TIPS! Om du försöker sluta röka, låt dina vänner och familj veta. När du berättar för dessa människor har du slutat, de kommer att motivera dig att vara engagerad.

Gör en lista över vilka metoder du kan använda för att sluta. Att ta tid att anpassa din personliga lista är en utmärkt hjälp för att uppnå ditt mål. Det finns typiskt många olika sätt att uppnå ett visst mål, och människorna varierar i vilket av dessa sätt som är mest effektiva för dem. Du måste lära dig de bästa teknikerna för dig. Att göra en lista för dig själv kommer att uppnå detta.

Börja med någon typ av övning, för att hålla ditt sinne upptagen och hålla sig borta från cigaretter. Rörelse av något slag är också ett effektivt verktyg för stressavlastning. Gå en lång promenad varje dag, eller spela en sport. Innan du börjar något träningsprogram bör du först kontakta din läkare.

Gör en tid med din läkare om du har problem med att sluta röka. Receptbelagda läkemedel kan vara biljetten för att hjälpa dig. Han kan också ge dig information om lokala supportgrupper, onlinematerial eller medicinsk personal som kan hjälpa dig genom det.

TIPS! Ta saker dag för dag. Tänk inte på att sluta för alltid; istället fokusera på idag.

För att undvika den viktökning som vanligtvis följer med att du slutar, bör du försöka äta grönsaker och frukter istället för godis. Detta kan hjälpa till att balansera ditt system och undvika onödig viktökning. Förvänta sluta att få dig att kräva mat, så ha gott om hälsosam mat redo.

Vissa människor gillar inte tanken på att sluta kall kalkon, så ge nikotinersättningsterapi ett försök. Dessa finns i disken på något apotek och ger din kropp en liten mängd nikotin, vilket kan minska abstinenssymptomen och få dig genom de värsta tiderna.

Nikotinutbyte

TIPS! Rökningstopp är en av de få gånger när det är bäst att förutse Fördröjning taktik är ofta en effektiv strategi. Berätta för dig själv att du väntar 10 minuter och sedan hitta ett sätt att distrahera dig själv för den perioden.

Överväg att använda en nikotinbyte av terapi. Nikotinuttaget är mycket försökt och kan förvärra känslor av stress, depression och ångest. Cravings för en cigarett kan vara mycket kraftfull. Du kan hjälpa till med cravingsna med hjälp av nikotinersättningsterapi. Du får dubbelt så mycket chans att sluta röka om du använder tillförlitliga nikotinplåster, pastiller eller tuggummi. Var försiktig om du inte använder dessa produkter medan du fortfarande röker.

När du jobbar med att sluta, ta bort de saker som du mentalt kopplar till rökning. Till exempel, om dina triggers inkluderar rökning under körning, slutet på en måltid eller körning, försök hitta alternativ till cigaretten för att ersätta dem. Du måste hitta en distraktion, att tänka på något annat.

Ett annat motiv för att sluta är att det kommer att gynna din familj såväl som dig själv. Secondhand rök kan vara skadlig för de i ditt hushåll. Genom att sluta röka minskar du dina käraas exponering för detta farliga ämne och förbättrar kvaliteten på den luft som de andas. Att sluta kommer inte bara att förbättra din egen hälsa, men det kan också hjälpa dina nära och kära att bli friskare.

TIPS! Berätta för dina släktingar att du slutar, så att de kan ge stöd. Det är viktigt att du utnyttjar ditt stöd, men berätta för dem att inte döma dig.

Följ dessa förslag för att sparka cigaretter ur ditt liv. Ditt liv är värt att bo på en tobaksfri väg. Ge dig själv chansen att bli av med denna vana. Du kommer att skörda fördelarna med detta beslut varje dag med bättre hälsa, vitalitet och mycket mer förändring i fickan!Source link