Imponera din familj genom att sluta röka för gott


Om du röker vet du hur det kan sänka livskvaliteten. Det har en inverkan på hur du presenterar dig själv eftersom det orsakar missfärgning i dina tänder och får dig att lukta som rök. Viktigast, det kan påverka din hälsa väldigt. Genom att stoppa kan du ångra all den skada som rökning har gjort. För personer som är osäkra på hur man avslutar, ger den här artikeln användbar rådgivning.

Att skriva ner en lista med positiva och negativa om att sluta kan hjälpa till att öka din chans att lyckas. Att skriva ner det kan påverka din mentala uppfattning. Detta kan hjälpa dig att fokusera din avslutande ansträngning tydligare, samt att identifiera eventuella svagheter i din plan.

För att öka sannolikheten för att du kommer att lyckas med din önskan att sluta röka, försök att sammanställa en lista på papper om de positiva och negativa konsekvenserna att sluta Att skriva saker ner kan förändra hela ditt tankesätt.

Ett regelbundet träningsprogram hjälper dig i dina ansträngningar att sluta röka. Rörelse av något slag är också ett effektivt verktyg för stressavlastning. Om du inte har tränat regelbundet, börja sedan långsamt genom att gå en promenad ute en gång varje dag eller två. Innan du börjar en övningsplan, diskutera det här med din läkare.

När drömen att röka blir överväldigande, försök använda en fördröjning taktik. När en längtan slår, berätta för dig att hålla på i bara tio minuter. Hitta något produktivt att göra under de tio minuterna, och chansen är att begäret blir mindre intensivt när de är över. Om du fortfarande vill ha en cigarett fortsätter du med denna taktik tills den äntligen fungerar.

Tala med din läkare om du har svårigheter att sparka din rökvanor på egen hand. Det finns mediciner, som vissa antidepressiva läkemedel, som kräver recept som kan hjälpa dig att komma igenom försök och triumfera att sluta. Han kan också ge dig information om lokala supportgrupper, onlinematerial eller medicinsk personal som kan hjälpa dig genom det.

Nikotinutbyte

Försök med terapi som innebär nikotinutbyte. Uttagssymptom innefattar depression, slöhet och irritabilitet. Kraven kan vara överväldigande. Nikotinersättningsterapi är ett bra sätt att hjälpa till att hantera begär. Människor som använder dessa produkter har dubbelt så stor sannolikhet att sluta för gott som de som går kallt kalkon. Undvik nikotinutbyten som pastiller eller tuggummi om du fortfarande röker.

När det är dags att sluta röka, var noga med att hålla sig borta från de triggare som får dig att känna dig som en cigarett. Om du gillar att ha en cigarett med kaffe kan du byta till te, till exempel. Distrahera dig själv med något annat vid dessa tillfällen.Source link