Imponera din familj genom att sluta röka för gott


För många människor, stress och tryck från omvärlden gör att rökning verkar vara ett absolut måste. det är svårt att finna skäl att sluta. Du behöver inte fortsätta röka. läs den här artikeln för några bra tips.

Låt människorna omkring dig veta att du slutar nikotinvanan. Genom att låta dem veta, kan de ge dig den motivation du behöver. Det ger dig möjlighet att be om hjälp när du behöver det och hjälpa andra att förstå din situation.

TIPS! Försök att sluta röka genom att använda den metod som är lättast för dina behov. Det är vanligtvis inte klokt att försöka sluta med kall kalkon.

För att sluta röka mer tolerabel, ta bara ett steg i taget. I stället för att fokusera på att sluta för alltid, fokusera bara på att sluta för idag. Du kommer ofta att hitta det lättare ur en psykologisk synvinkel att utföra saker på en kortare tidslinje. När varje dag passerar, förläng din tidslinje lite mer in i framtiden.

Sluta röka

Om du försöker sluta röka, få mycket vila. För många ökar cigarettbehov under sena nätter. Dessutom kommer du vara ensam sent på kvällen, vilket ökar din frestelse att röka. Om du går och lägger dig på ett schema, är det mycket mer troligt att du slutar röka för gott.

Tips! Berätta för din familj och vänner om du planerar att sluta röka. När du berättar för dessa människor har du slutat, de kommer att motivera dig att vara engagerad.

Rökning har mycket starka föreningar med vissa aktiviteter, och att undvika dessa situationer kan hjälpa dig att sluta röka. Till exempel byta saker som att röka när du kör eller läser så att du inte automatiskt tänker på din rökvanor. Försök hitta någonting för att tänka på ämnet.

För att undvika att uppleva begär som är relaterade till nikotin, leta efter hälsosammare metoder för att hantera stress. Detta kan översättas till att göra möten för aktiviteter, som gym eller spa, under de timmar då dina nikotinbehov är i topp. När du har lagt ner tid, försök att omringa dig med några trevliga distraktioner som att gå ut med vänner, spela spel eller läsa en bok.

Secondhand Smoke

TIPS! Diskutera din önskan att sluta röka med din läkare. Det finns receptbelagda läkemedel, inklusive vissa antidepressiva läkemedel, som kan göra processen att sluta tolerera mer.

Skydda din familjs hälsa genom att sluta röka. Secondhand rök kan leda till många stora hälsofrågor. Att sluta minskar din familjs exponering för sekundär rök, så att de blir mindre benägna att bli allvarligt sjuk om du slutar. Avsluta kommer att göra både dig och de som du älskar friskare.

Avsluta tills du får det rätt. Du måste vara motiverad, eftersom det är möjligt att misslyckas först. Sluta röka och planera att undvika cigaretter så länge som möjligt innan du tänder tillbaka. När du ger in en cigarett, försök att sluta igen omedelbart efter. Varje gång du slutar röka och har ett återfall, lär du dig vad som gick fel och strävar efter att sluta längre nästa gång. Varje gång du försöker sluta röka, kommer du att utveckla ny taktik som så småningom gör att du kan sluta helt.

Du måste göra allt för att hålla din beslutsamhet och motivation att sluta röka högt. Du kan göra det genom att sätta meddelanden på väggen för att påminna dig om de mål du ställt in. Oavsett din metod är en visuell påminnelse ofta en tvingande motivator för att fortsätta.

TIPS! När ett begär kommer att äta när du slutat röka, räcker du efter grönsaker och frukt. Detta kommer att öka din hälsa genom att njuta av hälsosam produktion samtidigt som du stoppar viktökning i spåren.

Skapa idéer för hur du hanterar stunder som är stressiga. Många rökare brukar upplysa när något stressigt händer. Om du har en plan för vad du ska göra istället, är du mer sannolikt att undvika att röka. Det är bäst att ha några olika metoder att välja mellan.

Kom ihåg att när du vill sluta röka, kommer den första veckan sannolikt att vara den svåraste. Det värsta av dina abstinenssymptom kommer att komma under de första 48 timmarna och avsmalna som veckan utvecklas. Därefter blir dina begär mest psykologiska. Den psykologiska missbruk är inte lätt att övervinna, men att du vet att du har passerat det värsta av det är en bra motivator för att motstå uppmaningen att hämta en rök.

Under stressiga tider kan rökning ha varit din krycka. Om så är fallet kommer det att vara nödvändigt för dig att identifiera ett annat sätt att uppnå avslappning. Meditation eller yoga är hälsosammare alternativ du bör titta på.

Tips! Få mycket stöd. Frigör inte vänner och familj, eftersom du kan använda dessa människor till stöd.

Du kan ersätta din rökning vana med motion. Efter träning frigör kroppen endorfiner. Dessa får dig att må bättre och är en stor distraktion från cigaretter. Övning kommer också att bidra till att öka din metabolism för att kompensera för det slag som krävs när du slutar röka, vilket minskar din potentiella viktökning.

Gör en mantra av de främsta anledningarna till varför du slutar röka. Upprepa din mantra till dig själv när du känner ett starkt begär. Detta gör det möjligt för dig att ta kontroll över din missbruk, i syfte att optimera din chans till framgång.

Sluta röka

TIPS! Fira varje milstolpe längs din väg för att sluta, välj små belöningar du tycker om. Till exempel, njut av en film med en speciell vän efter den första veckan har gått.

En av de viktigaste teknikerna att utveckla när man slutar röka är motivation. Du bör göra en grundlig lista över orsakerna till att du vill sluta, liksom fördelarna med att sluta röka. Du bör häfta denna lista till ditt cigarettpaket: När du vill ha en cigarett, läs den här listan istället.

Djupa andningsövningar kan hjälpa dig att komma förbi ett cigarettbehov. Den här avkopplande uppgiften kan låta dig fokusera på dina känslor och påminna dig själv om dina skäl att sluta. Det kommer också att tvinga lite syre i dina lungor, vilket kan hjälpa dig att känna sig mer uppdaterad. Du kan använda enkla djupa andningsövningar när du behöver, oavsett var du är.

Återkallande symtom

TIPS! Försök ge dig själv belöningar när du når viktiga milstolpar. Planera ut dessa belöningar i god tid.

Nikotinersättningsterapi kan vara ett mycket fördelaktigt sätt att förbättra chanserna att sluta röka. Genomförandet av denna teknik kan stimulera dina abstinenssymptom medan du hjälper dig att sluta samtidigt. Vänta tills du har slutat röka för att sluta använda dessa hjälpmedel. Vid den tiden kan du avta dem så att du blir nikotinfri utan att uppleva abstinenssymptom.

Ha ett belöningssystem som är inställt för när du slutar röka. Att inte köpa cigaretter betyder att du har lite extra pengar i din budget. Sätt dessa pengar åt sidan och sporadiskt belöna dig själv med det. Real-life belöningar, som ett nytt par skor eller en måltid ute, kan verkligen hjälpa dig att vara motiverad att sluta.

Du borde må bättre om att sluta efter att ha granskat den här artikeln. Du vill också bidra till att främja de åtgärder som krävs för att sluta röka för alla som kan dra nytta av denna typ av kunskap, så gör det du och alla kan vinna.Source link