Inga fler cigaretter! Bra tips om hur du slutar röka.


Om du röker vet du hur det kan sänka livskvaliteten. Förutom att du tänder dina tänder och ger kläderna en skarp lukt kan det förändra hur du ser ut. Det kan också orsaka många allvarliga hälsoproblem. Det är möjligt att ångra alla skador som orsakas av rökning genom att helt enkelt sluta. Om du inte vet hur du ska sluta, kan den här informationen komma igång på rätt väg.

För att öka dina chanser att lyckas sluta röka, tänk på att lägga ner på papper alla möjliga fördelar och konsekvenser av att sluta. Bara genom att skapa listan förstärker du ditt humör. Dina ansträngningar blir enklare på det här sättet, eftersom du kommer att fokusera på ditt mål.

Många ex-rökare har funnit att hypnos fungerar när man slutar röka. Många har hittat framgång med professionella hypnotisörer. Genom att implantera positiva affirmationer i ditt sinne medan du är i trance får du den boost som du behöver för att fortsätta arbeta mot ditt mål. När du äntligen vaknar kan cigaretter inte ha samma lock som de gör nu, vilket gör att du får större chans att lyckas.

TIPS! Be din läkare att hjälpa dig att sluta röka. Vissa mediciner kan göra det lättare att sluta röka.

Innan du börjar planera att sluta röka, skapa en personlig lista över steg du kan ta för att sluta. Att sitta ner och skriva sätt att sluta kan införa en optimistisk attityd och motivation för din resa. Varje person gör saker på egen väg. Du måste göra vad som fungerar för dig. Att göra din egen lista kommer att uppnå detta.

Om du försöker sluta röka, få mycket vila. Sena nätter kan ge mer tid att längta efter nästa cigarett för vissa individer. Många gånger finns det ingen runt under sena kvällstimmar, vilket gör det lättare att smyga i ett par puffar. Så se till att du får minst åtta timmars sömn varje natt så att din kropp och sinne är välviljade och kunna ta itu med ditt rökavvikande huvud.

Det finns en viss mängd viktökning som ofta är resultatet av att man slutar röka, och att äta frukt och grönsaker istället för sötsaker är ett sätt att hjälpa till att undvika detta. Oavsett vikt du får kommer sannolikt att minimeras som ett resultat. Förstå att du kommer att ha matbehov efter att du har slutat, och det bästa sättet att mätta dessa begär är att skapa en hälsosam sinnesstämning genom hälsosam kost.

Tips! Om du vill hålla dig borta från någon viktökning som du kommer att ha som är involverad i att sluta röka, försök att äta frukt och grönsaker. En förnuftig diet hjälper till att förhindra någon viktökning du annars skulle uppleva.

När du funderar på att sluta röka, gör ett avtal för att se din läkare. Din läkare kommer sannolikt att ha tillgång till resurser som du inte känner till för att hjälpa dig att sluta. Din läkare kanske vill ha dig på receptbelagt läkemedel för att hjälpa dig att sluta.

Försök inte sluta röka utan stöd. Be om stöd och uppmuntran från dina vänner och familj, så att de vet att du vill sluta och låta dem ge dig hjälp. Att gå med i en supportgrupp kommer också att öka dina chanser att lyckas. Att träffa andra som vill sluta hjälper dig att vara motiverad och du kommer att kunna dela tips.

Om du vill undvika starka begär och känslor av tillbakadragande, se om du kan komma med hälsosamma metoder för att hantera stress. Prova gymmet. Överväg att utveckla en ny hobby. Vad sägs om att få en massage? Om du har fritid, distrahera dig själv med hobbyer du tycker om och människor du älskar.

TIPS! Be dina familjemedlemmar att komma ombord med ditt beslut att sluta röka. Det är kritiskt att människorna närmast dig erbjuder stöd, inte kritik eller dom.

Det bästa rådet att börja sluta är att helt enkelt sluta röka. Det bästa sättet att börja ditt uppdrag är att sluta helt och hållet. Det här är en enkel lösning att sluta, men det är inte alltid lätt. Denna metod kan verka hård. Med tiden är det den mest effektiva metoden.

Om du försöker sluta röka, håll dig borta från situationer, miljöer och aktiviteter som generellt resulterat i att du röker. Om du alltid har en drink i en hand och en cigarett i den andra, är det dags att skaka upp din rutin lite. Drick inte i baren en stund, eller drick ditt kaffe någonstans nytt för att stoppa begäret.

Som ett extra incitament att hjälpa dig att ge upp din rökning vana, tänk på din familj och vänner vars liv skulle vändas upp och ner om ditt liv förkortades av denna farliga vana. Enligt amerikanska statistiken är tjugo procent av alla dödsfall direkt relaterade till rökning. Jag tror inte att du vill vara på den förlorande slutet av den här statistiken.

TIPS! Nikotinersättningsterapi kan vara ett effektivt vapen för att bryta rökningens vana. Effekterna av nikotinuttag kan få dig att känna irritabel, deprimerad eller rastlös.

Sluta röka

Istället för att tänka på att sluta röka som en tortyr, se den som en gåva till dig själv. När man tittar på någon uppgift positivt, inklusive att sluta röka, är det lättare att hålla sig fokuserad och motiverad. Fördelarna är mycket större än de tillfälliga svårigheterna, och det kommer att göra en kraftfull förändring i ditt liv. Detta kommer att hålla dig motiverad och ge dig sanna skäl att sluta nu.

Eliminera påminnelser om dig själv som rökare, om möjligt. Bli av med tändare och askkoppar. Avlägsna stanken av rök i ditt hus genom att rengöra alla kläder som innehåller röklukten. Detta kommer att förhindra utlöser dina begär efter cigaretter som kan komma från lukten av dessa föremål.

Rökning har mycket starka föreningar med vissa aktiviteter och undvikande av dessa situationer kan hjälpa dig att sluta röka. Om du till exempel tyckt om att röka i ditt fordon eller när du läser en bok måste du ändra detta beteende när du utför dessa uppgifter, så att du inte automatiskt drar ut en cigarett utan vana.

Få hjälp från vänner och familj när du fattar beslutet att sparka röken vana. Faktum är att alla är medvetna om det faktum att du slutar. De kan inte göra själva arbetet, men de kan uppmana dig från sidled, och alla som har spelat sport vet hur mycket det spelar roll. Försök att gå till en supportgrupp, eller gå till beteendeterapi så att du kan sluta.

Försök att andas djupt när du vill röka. Det här låter dig fokusera om en minut, och du kan komma ihåg varför du ville sluta. Detta rör syrgas i dina lungor vilket hjälper dig att slappna av. Att öva djupt andning är en enkel teknik och kan utföras på vilken plats som helst.

Att sparka röksvanen är sällan en enkel uppgift, men det är väl värt det på flera sätt än vad man kan tänka sig. När du ställt de tips som erbjuds i den här artikeln till handling, kommer du förhoppningsvis att känna dig motiverad för att sparka vanan för gott! Börja använda dessa tips direkt.

När du arbetar med att sluta röka, kom ihåg att ge dig själv en belöning varje gång du träffar en viktig milstolpe. Ett exempel mellanmål kan vara att gå en vecka utan att ha en rök.Source link