Inga fler cigaretter! Bra tips om hur man slutar röka.


Varje rökare är medveten om att de måste sluta. Skryter någon om alla de stora fördelarna med att röka har fört dem? De som aldrig rökt kan göra ljuset av ansträngningarna att sluta, men en tidigare rökare vet hur svår det kan vara. Ta dig tid att läsa råd från några som har gått i dina skor.

Se till att du tar processen en dag då. Att sluta röka är en uppgift som måste hanteras metodiskt. Oroa dig inte för hur du ska klara fram till nästa månad eller året efter. Närma dig din plan att sluta röka en dag i taget, och när du är framgångsrik på kort sikt kan du tänka på framtiden.

TIPS! Sluta röka så fort du kan. Kallkalkon är kanske inte det mest effektiva tillvägagångssättet för dig.

Tala med dina nära och kära om ditt beslut att sluta röka. När du låter folk veta dina planer kan de hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad. En stödjande grupp av nära och kära kan ge dig det tryck du behöver hålla fast vid dina planer för att sluta.

Gör en lista över metoder du kan använda för att hjälpa dig att sluta röka. Detta kan vara ditt bästa verktyg för framgång, om det används till din fördel. Varje person uppnår sina mål olika. Det är viktigt att du hittar en formel som är hanterbar och bekväm. Detta uppnås när du skapar en egen lista.

Om du inte kan sluta kall kalkon, titta på produkter som är speciellt gjorda för att hjälpa processen. Dessa inkluderar tuggummi och fläckar. Dessa nikotinutbyten hjälper dig att sluta genom att leverera din kropp med en liten del av läkemedlet för att hjälpa till att stoppa uttag.

TIPS! Hypnos är värt att prova för dem som söker ett sätt att sluta röka. Att förvärva tjänster av en licensierad hypnotisör har visat sig vara effektiv för många andra.

När du försöker sluta röka, måste du se till att du undviker några triggare som gör att du vill ha en cigarett. Ett par exempel är som om du röker efter att du äter en måltid eller när du kör din bil. Du måste identifiera dessa triggers och ändra hur du svarar på dem så att du inte börjar börja röka automatiskt. Distrahera dig själv med något annat vid dessa tillfällen.

Om du vill sluta röka, tala med din läkare. Din läkare kan ha slutat resurser som du kanske inte har i din besittning. Dessutom kan din läkare känna att det i din situation är bäst att ordinera en medicin som kan hjälpa dig att sluta.

Om du röker i ditt hem, ge det en noggrann rengöring när du slutar. Tvätta gardiner och möbler, skrubba ner väggarna och andra saker i ditt hem som luktar cigaretter. Skillnaden kommer att bli tydlig inte bara för dig utan för alla dina besökare, och du behöver inte lukta cigaretter medan du försöker sluta.

TIPS! Berätta för dina kära att du slutar röka idag. Andra som vet om ditt mål kommer både att hålla dig ansvarig och ge dig ett supportsystem.

Du bör hitta ett sätt att hålla din motivation tydligt i sikte och i åtanke hela tiden. Ställ motivativa post-it-anteckningar på uppenbara ställen och överväga att ha på sig något som påminner dig om din önskan att sluta. Detta kan dämpa dina frestelser, vilka är de främsta synderna för rökning av cigaretter.

Det är omöjligt för en nonsmoker att "få" varför du röker när det skadar dig. De som inte är beroende av nikotin kommer aldrig att inse hur svårt det är att ge upp. Många har dock kunnat sluta, och de råd som hjälpt dem gavs bara till dig. Använd dessa tips för att hjälpa dig att befria dig från att röka.