Inga fler cigaretter! Bra tips om hur man slutar röka.


De flesta som röker vill verkligen sluta, men anser att det är svårt att nästan omöjligt att göra det och att de helt enkelt inte är kapabla. Tips och tekniker från följande artikel hjälper dig att ta det viktiga första steget till ett rökfritt liv.

Var lätt när du slutar röka. Att försöka sluta med att gå kallt kalkon är aldrig en bra idé. Det finns en stor chans att du kommer att misslyckas om du använder den här metoden. Din chans att lyckas är störst med nikotinutbytesbehandling eller medicinering. Användning av dessa behandlingar hjälper dig att undvika abstinenssymptom så att du lättare kan sluta röka för gott.

TIPS! Det är viktigt att närma sig din resa genom att fokusera på en enda dag i taget. Kom ihåg att sluta kommer alltid att vara en process, och det sker vanligtvis inte över natten.

Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig för att du är redo att sluta. Det är fördelaktigt att ha ett nätverk av andra som är var du är och kan förstå vad du går igenom. Andra ex-rökare kan stödja dig i ditt försök att sluta röka, och kan föreslå tekniker för att försöka som fungerade för dem. Supportgrupper finns på många ställen, till exempel din kyrka, rec center eller college, fråga runt.

Kan hypnos fungera för dig? Hypnos har hjälpt många människor att framgångsrikt sluta för gott. Att skriva en djup trance medan du hör positiva bekräftelser kan fungera för dig. När transen är trasig kan du konstatera att cigaretter håller lite överklagande, vilket gör dig ännu närmare ditt mål att sluta.

Du kan börja träna, så att du kan undvika viktökning när du slutar röka och att tänka på cigaretterna. Träning är också en bra stressavlastare. Om du för närvarande inte är i bästa form, börja med korta promenader eller en enkel rutin och bygg dig därifrån. Innan du börjar träna rutin, kontakta din läkare.

Tips! Låt din familj och vänner veta om du planerar att sluta röka. Bara genom att låta dem veta vad du försöker göra, kommer de att kunna vara ett supportteam för dig och hjälpa dig att hålla dig motiverad och kämpa för frestelser.

Se till att du får tillräcklig sömn när du försöker sluta röka. Massor av människor tycker att om de stannar upp sent, är de mer benägna att kräva cigaretter. Det finns inte folk runt sent på kvällen, det gör det enkelt för dig att smyga en rök. Att få gott om sömn kommer inte bara att begränsa den tid du sitter och tänker på cigaretter, det kommer också att hjälpa din kropp att övervinna nikotinuttaget.

Din läkare kan hjälpa dig att sluta när alla andra strategier misslyckas. Han kan ordinera dig ett läkemedel för att underlätta din ångest, abstinenssymptom och till och med irritabilitet. Din läkare kan ha andra resurser till hands, till exempel supportgrupper och gratisnummer, där du kan diskutera din kamp.

Rökvanor

TIPS! För att sluta röka, försök att skapa en lista över sätt du kan sluta. Sitt ner och gör en lista över saker som kommer att fungera för din personlighet.

Få dina nära och kära att stödja dig i ditt beslut att sparka din dåliga rökning vana. Gör dem medvetna om att deras stöd är viktigt, men att de inte borde vara dömande. Varna dem om det faktum att du sannolikt blir grumpigare än vanligt när du börjar processen. Du kan också vara lite fuzzy-brained. Att skicka rökning vana kan vara det svåraste du någonsin gjort, och stöd från vänner och familj är kritiskt.

När du försöker sluta röka, måste du undvika de särskilda triggarna som får dig att röka. Tänk på alternativa aktiviteter under de tider du normalt hade haft en cigarett. Bli involverad i något annat under de här tiderna, för att hålla ditt sinne av din önskan att röka.

Innan du börjar röka, är det viktigt att du är säker på att du kan vara motiverad och engagerad. Vanligtvis kan människor inte sluta röka om de inte har en positiv utsikt. Du måste bygga beslutsamhet. Du kan göra detta genom att hålla din motivation i åtanke och syn hela tiden.

TIPS! Ta mycket vila när du försöker sluta röka. Människor som lägger sig på en sen timme har ofta mer begär för en cigarett.

Du kommer troligen att upptäcka att beslutet att sluta röka är ett av de tuffaste besluten du någonsin kommer att göra. Men det behöver inte vara omöjligt. Allt som krävs är tålamod, tid och framför allt viljestyrka. Du kommer bäst att tjäna genom att få så mycket kunskap och hjälp som möjligt. Använd tipsen från artikeln ovan och du kommer att vara rökfri innan du känner den.