Inga fler cigaretter! Bra tips om hur man slutar röka.


Även om du förmodligen redan vet hur rökning skadar dig är det fortfarande svårt att slå missbruk. Om du försöker sluta kanske du bara behöver lite vägledning till rätt väg. Rådgivning i denna artikel hjälper dig att sluta röka.

Att skriva ner en lista med positiva och negativa om att sluta kan hjälpa till att öka din chans att lyckas. När du skriver något skriftligt har det ofta en inverkan på hela din mentala uppfattning. Det kan också motivera att gå framåt och kan sluta vara mindre svårt genom att låta dig hålla ögonen på priset.

Gör ditt avslutande försök så enkelt på dig själv som du kan. Försök aldrig att sluta med kall kalkon. Denna metod att avsluta har en 95 procent felprocent. Nikotin är extremt beroendeframkallande, så använd en patch, terapi eller medicinering. Dessa saker kommer att minska svårighetsgraden av dina initiala abstinenssymptom, vilket gör det lättare för dig att sluta röka.

Tips! Var lätt när du slutar röka. Försök aldrig att sluta kalla kalkon.

Supportgrupper

Supportgrupper kan vara en bra resurs när du väl bestämt dig för att du är redo att sluta. Det är fördelaktigt att ha ett nätverk av andra som är var du är och kan förstå vad du går igenom. Dessa människor kommer att erbjuda dig vägledning, support och råd om hur du slutar. Kontakta lokala samhällsorganisationer som samhällskollegor, fritidscenter och religiösa organisationer för att fråga om stödgrupper för ex-rökare.

När du känner viljan att röka, försök att skjuta upp din cigarett så länge som möjligt. Ett enkelt glas vatten först, eller sätta på dig röken tills du går en promenad, kan vara mycket effektiva sätt att fördröja ditt begär. Du kan upptäcka att försena din nästa cigarett lite kommer att minska dina begär. Även om du sänker cigaretten i slutändan, har du åtminstone rökt en eller två mindre än du normalt skulle ha den dagen.

TIPS! När du har fattat beslutet att rökning inte längre är För dig, leta efter en supportgrupp för hjälp. Det kan vara till hjälp att diskutera dina problem med ex-rökare som har haft samma utmaningar som dig.

Sluta röka dagligen. Fokusera på att ge upp cigaretter för dagen istället för resten av ditt liv. Ibland när du tror att dina mål inte är så långt borta, blir du mer mentalt och fysiskt förberedd. När du går vidare kan du börja förlänga dina mål.

Gå in i träningsrutinen genom att gå med i ett gym och uppta din rökningstid med bra motion. Träning kommer att göra din stress försvunnen. Om du för närvarande inte är i bästa form, börja med korta promenader eller en enkel rutin och bygg dig därifrån. Fråga din läkare innan du börjar delta i någon övningsaktivitet.

Ha en plan för effektiv stresshantering för att motverka effekterna av nikotinuttag. Det kan hända att några effektiva alternativ inkluderar att träna, hålla en journal eller behandla dig själv till ett spa-besök när dina önskemål är i topp. Fyll din stilleståndstid med roliga, ljuvliga distraheringar – den senaste romanen, datumkvällen eller en kulturell utflykt.

TIPS! Om du måste röka en cigarett, försök att försöka med dig först. Vad du än kan göra för att försena rökning hjälper dig, så ta en promenad, drick lite vatten eller lägg dig ner.

Älskade

En bra anledning att sluta är för människorna nära dig. Secondhand rök kan orsaka olika farliga hälsoförhållanden och sjukdomar som cancer. När du slutar röka, minskar du den tid som dina nära och kära utsätts för den farliga sekundärrökningen. Det betyder att inte bara kommer sluta göra dig friskare, det kommer att göra dina nära och kära friskare också.

En viktig faktor när det gäller att sluta kommer att vara ditt positiva tänkande och din motivation att sluta. Fortsätt fokusera på de positiva sätten ditt liv kommer att förändras när du befriar dig från cigaretter. Tänk på hur ditt andetag kommer att lukta bättre, eller hur mycket rengörare dina tänder kommer att bli, eller hur mycket renare och fräschare ditt hem kommer att bli. Fokusera på de positiva förändringar som slutar kommer att ge kan hålla dig ur en negativ inställning.

Tips! Fortsätt försiktigt på en dag för dag när du arbetar för att sluta röka. I stället för att fokusera på att sluta för alltid, fokusera bara på att sluta för idag.

Sluta kallt kalkon – det blir svårt, men värt det. Det är faktiskt det enda möjliga sättet att starta dig själv på vägen till en rökfri livsstil. Börja aldrig säkerhetskopiera. Medan den här metoden kan verka lite svår. Tid har visat att denna metod är mycket effektiv, övergripande.

Om du röker hemma, gör en noggrann rengöring av ditt bostadsutrymme, när du bestämmer dig för att sluta. Tvätta och måla dina väggar, schampo eller byt ut mattan och tvätta dina fönsterbehandlingar också. På det här sättet kommer ditt nya luktande hus inte påminna dig om att röka.

Rama slutar röka som något du gör för dig själv, snarare än för dig själv. Du kommer att kunna sluta röka tidigare och förbli rökfri om du tycker positivt om att sluta. Inse att du kommer att ha ett mycket bättre liv, och hur det finns så många fler förmåner att sluta än det finns nackdelar. Håll dig fokuserad på de positiva motivationsfaktorerna som är inblandade i ditt val.

TIPS! Om du är överväldigad av trangen att röka, försök använda fördröjningstaktiken. Berätta för dig själv att du väntar 10 minuter och sedan hitta ett sätt att distrahera dig själv under den perioden.

Hitta någon som du kan ringa på för support om du känner dig frestad att röka medan du försöker sluta. Förklara dina känslor för någon som har gått igenom den och de kan hjälpa dig att komma igenom de grova fläckarna. Detta hjälper till att distrahera dig, liksom påminner dig om att du inte är ensam.

Du kan behöva se en rådgivare för att sluta röka. Många människor kan inte sluta på grund av känslomässiga anknytningar till rökning eller frågor om självkänsla. Genom att ta itu med frågan kan det hjälpa dig att röka försvinner. Fråga din läkare om hjälp att komma igång med det här programmet om du tror att det kan fungera för dig.

Sluta röka

Tips! Försök att äta hälsosamt för att bekämpa all viktökning från att sluta röka. Människor kan gå upp i vikt när de slutar röka, så var uppmärksam på vad du lägger i munnen, gör dessa veggie snacks till en bra idé.

Tala med dina nära och kära när du vill sluta röka. Låt alla veta att du vill sluta röka. De kan uppmana dig och ge dig stöd, och det kan vara en stor hjälp för dig. Tänk också på att sitta i en stödgrupp eller titta på att få hjälp från en beteendeterapeut som hjälper dig att sluta.

Att sluta röka är mycket svårt för många människor, men om du är medveten om några effektiva strategier, det kan göra processen mycket enklare. Om du tillämpar de råd som du har läst bör du vara redo att försöka sluta röka. Fortsätt läsa för idéer som hjälper dig att sluta och aldrig se tillbaka.Source link