Kick din nikotinberoende och sluta röka med dessa enkla tips


Rökning är dålig för din hälsa och ofta en smärta i nacken. Varje gång uppmaningen slår, måste du stoppa allt och gå ut för att få en rök. Om du vill sparka den här pinsamma vanan, fortsätt läsa. Följande artikel har ett stort antal användbara förslag för att hjälpa dina ansträngningar att sluta röka, en gång för alla.

Skriv ut fördelarna med att sluta röka för att lägga till din motivation och eliminera cigaretter från din dagliga rutin. Att ta upp problemet skriftligt hjälper dig att se det tydligare. Det kan stärka din motivation att sluta, och minska svårigheten att sluta, genom att hålla din uppmärksamhet på din önskan att sluta.

TIPS! Ta varje dag en i taget. Att ge upp tobaksvanan är en lång process.

När du känner trängseln för en cigarett, sätt en viss tid att du får vänta dig. Berätta själv att du måste ta en lång promenad innan du kan röka, eller försök att dricka ett glas vatten innan du röker. När du blir klar kan du ha viljestyrka att säga nej. Du kan bestämma dig för att inte röka den alls.

Kom bara igenom en dag om du försöker sluta röka. Att sluta är inte en binär sak; det utvecklas under en lång tid. Oroa dig inte för hur du ska klara fram till nästa månad eller året efter. Bara fokusera på idag, som att sluta nu hjälper dig i framtiden.

När du bestämmer dig för att sluta röka, berätta för din familj och dina vänner. När du låter folk veta dina planer kan de hjälpa dig att behålla frestelsen och vara motiverad. Det ger dig möjlighet att be om hjälp när du behöver det och hjälpa andra att förstå din situation.

TIPS! Din läkare kan hjälpa dig att sluta röka om du inte kan göra det själv. Receptbelagda läkemedel kan göra att sluta röka lättare att hantera.

Fortsätt försiktigt dag för dag när du arbetar för att sluta röka. Tänk inte på att sluta för alltid; istället fokusera på idag. Ibland har det en kortare tidslinje som gör det lättare för dig mentalt och fysiskt. När du känner dig bekvämare kan du börja tänka på långsiktiga mål.

Försök träna eller gå med i ett gym för att hålla dig från att röka och förbättra din hälsa. En bra träning underlättar också mycket stress från din dag. Om du inte är en väldigt aktiv person kan du börja långsamt med att gå på promenader regelbundet. Var noga med att diskutera någon träningsrutin med din läkare innan du börjar.

Se till att du får tillräckligt med sömn när du försöker sluta röka. Människor som går och lägger sig på en sen timme har ofta mer begär för en cigarett. Du kan bli frestad att smyga en rök eftersom ingen är omkring för att fånga dig under dessa timmar. När du får resten du behöver, är det lättare att fokusera på ditt engagemang för att stoppa och motstå frestelsen att ge efter efter begär.

TIPS! Om du inte kan sluta kall kalkon, använd nikotinplåster eller tuggummi. Dessa mediciner, varav många finns tillgängliga i disken, håll nivån på nikotin i ditt system stadigt när du arbetar med att inte röka.

När frestelsen att röka överväldigar dig, använder du stalling taktik för att få dig att vänta. Med fördröjning taktik, berätta du själv att du kommer att få en rök på bara tio minuter och gå göra något annat. Efter de tio minuterna är upp, distrahera dig själv med något annat. Generellt sett kommer en 10 minuters fördröjning att vara allt du behöver för att komma över önskan att röka. Om begäret inte har passerat, upprepa det första steget igen.

Att känna sig redo att sluta röka är hälften av slaget. Vad du har läst här hjälper dig att gå vidare till steg två, faktiskt sluta, och genom resten av stegen som leder dig på din resa för att bli nikotinfri. De tips och förslag som nämns i den här artikeln hjälper dig att göra just det.Source link