Kick din nikotinberoende och sluta röka med dessa enkla tips


Alltför många människor blir avskräckta och överger sina försök att sluta röka. Med en positiv utsikt och de råd du får i denna artikel kan du avsluta med framgång. Sätt dessa tips till handling, och du kommer att upptäcka att sluta är lättare än du trodde.

Överväg att besöka en hypnotisör för hjälp med att sparka vanan. En erfaren, licensierad hypnotisör kan hjälpa dig att sluta röka för livet. En terapeut placerar dig i en hypnotisk trance, och de talar med dig i positiva bekräftelser som inbäddar sig i ditt undermedvetna sinne. När du vaknar från denna trance, kanske du inte är lika intresserad av cigaretter som du var tidigare, vilket gör ditt mål mer uppnåeligt.

Tips! Skriv ut fördelarna med att sluta röka för att lägga till din motivation och eliminera cigaretter från din dagliga rutin. Att skriva ut fördelarna kan bidra till att belysa fördelarna med den åtgärd du tar.

Om du har svårt att sluta röka, tala med en sjukvårdspersonal. Receptbelagda läkemedel kan göra att sluta röka lättare att hantera. De är inte för alla, så denna diskussion bör också inkludera din detaljerade medicinska historia. En läkare kan också ge dig information om hotlines, supportgrupper och andra resurser som kan öka sannolikheten för framgång med att sluta.

När du slutar först, planera ut olika tidsbaserade milstolpar som du kommer att belöna dig själv. Till exempel, en gång i veckan har gått utan en cigarett, gå till en film. Ett annat mål kan vara att göra en hel månad rökfri. När du uppnår det målet, ge dig en trevlig middag ute på en speciell restaurang. Därefter bygga belöningen långsamt tills du har nått den punkt där du inte längre tänker på att röka.

Om du vill undvika starka begär och känslor av tillbakadragande, se om du kan komma med hälsosamma metoder för att hantera stress. Du kan försöka gå till gymmet under ett begär eller starta en ny hobby. När du har stillestånd, omger dig med trevliga distraktioner, som bra böcker, schemalagda chattar med vänner eller nya spel.

Sluta röka

En av fördelarna med att sluta röka är att förbättra din familjs hälsa. Secondhand rök kan leda till många stora hälsofrågor. Din familjemedlemmar kommer att spendera mindre tid utsatt för farorna med begagnad rök när du slutar röka. Att sluta röka ger fördelar för dig och de du älskar.

Ett av de sätt som kan hjälpa dig att sluta röka är att byta till ett annat märke av cigaretter. Att välja ett varumärke du hatar smaken eller lukten av är ett bra sätt att få dig att hata att röka ännu mer. Rök inte en större mängd om du har valt att köpa lätta cigaretter. Du kommer att ha en bra start med att sparka din vana.

TIPS! För att sluta röka mer tolerabel, ta bara ett steg i taget. Försök att inte tänka på att aldrig ha en annan cigarett.

Se till att du berättar för dina vänner och familj att du slutar röka. De kommer att hålla dig på rätt spår och uppmuntra dig när du känner dig svag. Att ha ett stödsystem är det bästa sättet att sluta. Om du gör det hjälper du maximera din sannolikhet för framgång och kommer dig närmare ditt mål.

Sluta röka för gott, sluta så många gånger som det tar. Många som inte röker mer troligt lyckades inte lyckas första gången de försökte. Istället för att förvänta sig perfektion från dig själv, sluta bara så länge som möjligt. Om du startar igen, välj omedelbart ett nytt "avsluta" datum. När du går, fortsätt lära och sluta sluta varje gång. Så småningom kommer du att sluta för gott.

Hitta ett sätt att vara motiverad hela tiden. Det kan innebära att motivationsmeddelanden läggs på kontorsmuren eller till och med bär armband som påminner dig om dina avsikter. Du kan också köpa dig en bit smycken för att bära som en visuell påminnelse om ditt engagemang för att sluta röka.

TIPS! Gör ett gym medlemskap del av din avslutande plan. Din hälsa kommer att förbättras och ännu viktigare kommer du att ge dig själv något istället för att röka för att uppta din tid.

Planera framåt så att du är beredd att hantera stress utan att tillgripa rökning. De flesta rökare använder cigaretter för att lugna sig under stressiga stunder. Du är mindre benägna att ge dig denna frestelse om du lägger en plan för att hantera stress. Har flera idéer du kan använda om den första inte hjälper till.

"No One Puff Ever" eller "Nope" ska vara din mantra. Även om du kan bli frestad att röka under stressperioder, låt inte de uppmanas att ångra ditt hårda arbete. Tänk på vad en enda puff kan göra.

Om du redan har försökt sluta och inte lyckats, känner du dig inte avskräckt. Även planerna som är mycket organiserade misslyckas ibland. Ta reda på vad som orsakade din beslutsamhet att avta och behandla den som en lärande upplevelse som hjälper dig att guide dig nästa gång du slutar. Du kan hitta seger i en framtida ansträngning på vägen.

TIPS! Medan du slutar röka, ge dig själv en belöning när du når vissa milstolpar. Till exempel, gå till en film när du har slutat röka i en vecka.

Titta på att sluta som något du tjänar, snarare än något du offrar. Detta hjälper dig att få motivation och öka uthållighet mot dina mål. Sätt värdet av att sluta i dina sevärdheter och föreställ dig ditt liv utan att röka ständigt. Detta kommer att hålla din motivation upp samtidigt som det ger verklig anledning att sluta nu.

Komma upp med en lista som anger dina huvudorsaker för att sluta. Håll dessa orsaker i åtanke varje gång du förlorar din motivation tills cravingsna går bort. Detta kommer att bidra till att skapa positiva budskap i ditt sinne.

Många människor vill sluta röka, men ändå försöker så få av dem faktiskt. Typiskt, när en person försöker sluta, har de en plan att göra det för att hålla sig på rätt spår. Läs vidare för att lära dig några tips som kan hjälpa dig att utforma din egen plan för attack mot rökning.