Kick din nikotinberoende och sluta röka med dessa enkla tips


Det kan vara lätt att börja din plan att sluta röka med engagemang och beslutsamhet, bara för att erkänna nederlag någon gång på vägen. Artikeln nedan kommer att ge dig några viktiga uppgifter, för att göra dina avsikter att sluta, till en verklighet. Sätt råd i praktiken i ditt eget liv för att inse en rökfri framtid.

När du känner en uppmaning att röka och inte kan motstå, släcka den åtminstone till senare. Tvinga dig själv att göra något, om det går en promenad runt blocket eller helt enkelt dricker ett helt glas vatten, innan du får få en cigarett. Du kan upptäcka att försena din nästa cigarett lite kommer att minska dina begär. Om du fortfarande känner att du behöver den cigaretten, kan försena det innebära att du kommer att röka minst en mindre på den aktuella dagen.

TIPS! Skriv ner anledningar till varför du borde sluta för att öka chansen att du faktiskt slutar. När du går igenom den taktila upplevelsen och fysiska handlingar skrivs ditt psykologiska perspektiv ofta i processen.

Det bästa sättet att sluta röka är att helt sluta. Stopp är det bästa sättet att starta din resa. Bara gör det, sluta röka kall kalkon och börja aldrig igen. Det kan verka ganska svårt. På lång sikt uppväger hälsan och de fysiska fördelarna det ursprungliga obehaget.

Om du rökning hemma, se till att du rengör huset noggrant när du slutar. Har dina mattor och möbler rengjorts, skrubba dina väggar och tvätta eventuella tygfönsterbehandlingar du kanske har. Detta kommer att hjälpa ditt hem att känna sig ren och frisk och hålla dig från luktande rök varje gång du går genom dörren.

När du planerar ditt slut, glöm inte att fakturera belöningar för de viktiga milstolpar som du kommer att nå. Dessa belöningar kan vara knutna till en viss tid utan rök, oavsett om det är en dag eller en månad. Se till att du lägger din belöningslista på en plats där du kan se den dagligen. Detta kan ge dig hjälp att hålla dig motiverad när du känner dig svag.

TIPS! Tala med dina nära och kära om ditt beslut att sluta röka. De kan hjälpa till att stödja dig efter eget val.

Försök hitta en supportgrupp online, det finns många forum tillgängliga. Massor av webbplatser finns där ute som ägnas åt att hjälpa människor att sluta röka. Du kan hitta externt stöd som är fördelaktigt för dina ansträngningar. Dessutom kan du vara säker på att de personer du diskuterar dina problem med kommer att förstå var du kommer ifrån.

Du kanske vill undvika aktiviteter i samband med att röka när du bestämmer dig för att sluta. Om du drack ditt morgonkaffe och hade en cigarett, byt din rutin. Att byta till örtte eller inte till baren kan hjälpa dig att undvika dina begär medan de är på sitt värsta.

Tänk på hur vår rökning påverkar din familj. Kom ihåg att om du blir allvarligt sjuk eller dör på grund av rökning, kommer det att skada din familj. Att tänka på detta kan hjälpa dig att vara motiverad att sluta. En av fem amerikanska dödsfall är relaterad till rökning på något sätt, enligt många statistik. Låt dig inte bli en statistik.

TIPS! Tänk på att använda nikotinbytesalternativ när du slutar röka. Nikotinuttaget är mycket försökt och kan förvärra känslor av stress, depression och ångest.

Gör "NOPE, inte en puff, någonsin" din mantra. När du är frestad, kanske en enda cigarett inte spelar någon roll, men det kan sätta dig tillbaka efter allt ditt hårda arbete. Berätta för dig de faror som tar den ena puffen kan göra. Detta kan stoppa dig i dina spår och göra det möjligt att kämpa bort från begäret.

Kom ihåg att den första veckan säkert kommer att vara den svåraste när du slutar röka. De första 48 timmarna av att sluta är när din kropp skjuter all den otäcka nikotin du har konsumerat. När det är borta kommer dina känslor av begär att bero på psykologiska orsaker. Det är fortfarande svårt, men de kommer att bli mycket mindre hotande.

Du kommer att känna dig mer optimistisk om resten av ditt liv, för du förstår att du kan sluta röka och leva en hälsosam livsstil genom de kommande åren. Gå vidare och tillämpa det du lärde dig idag och känner ingen ånger.Source link