Kick din nikotinberoende och sluta röka med dessa enkla tips


Du måste vara motiverad om du vill vara framgångsrik när du slutar röka. Det finns en myriad av fördelar som väntar på att bli haft om du sparkar din rökningstopp. En eller flera av dem kan vara tillräckligt för att stimulera dig när saker börjar bli svåra. Du kan förbättra hälsan hos dig och dina nära och kära, spara mycket pengar, minska dina chanser att få lungcancer och bara se och känna dig mycket bättre. Så läs vidare för att hitta tips som hjälper dig att sluta röka.

Dessa typer av människor kan vara en bra ryggrad som kan hjälpa dig att sluta och hantera tips. Du kan hitta supportgrupper på platser som rekreationscenter, rec center eller community colleges.

Ett sätt att öka din framgång när du slutar röka bygger på en lista bra och dåliga föreningar med att sluta. Att skriva något på papper gör det mer kraftfullt och mer riktigt till ditt sinne. Det kan också motivera att gå framåt och kan sluta vara svårare genom att låta dig hålla ögonen på priset.

TIPS! Ta varje dag en i taget. Det är en långsam process som tar tålamod och beslutsamhet.

Övning är också ett utmärkt sätt att lindra stressavlastaren. Om du är ute av form eller dålig hälsa, börja långsamt genom att gå på varannan dag. Tala med en läkare innan du börjar någon form av träningspass.

Din primärvårdspersonal kan hjälpa dig att sluta röka. Det finns ett antal receptbelagda läkemedel som kommer att sluta, såsom vissa antidepressiva medel, som kan hjälpa dig att sluta med mycket mindre obehag.

Försök att äta hälsosamt för att bekämpa all vikt som uppstår genom att sluta röka. Det här hjälper till att balansera ditt system och undvika onödig viktökning.

När du bestämmer dig för att sluta röka, berätta för din familj och vänner. Att dela dina planer med dem omkring dig kan innebära att du kan lita på dem för att öka din motivation eller distrahera dig när cravings slår. Detta kan bara vara det extra tryck som du behöver hålla dig på spår med din avslutande plan.

TIPS! Om du plötsligt får trängsel att röka, försök att fördröja din rökning. Genom att påminna dig om att du kommer att återkomma dina känslor om tio minuter och hålla dig upptagen medan dessa minuter passerar kan du upptäcka att ditt begär har försvunnit inom den tiden.

För att undvika nikotinbehov, hitta hälsosamma sätt att hantera den resulterande stressen. Du kan prova nya hobbies, hålla en journal eller boka massage på ett regelbundet schema. När du har stillestånd, försök omgärda dig med några trevliga distraktioner som att gå ut med vänner, böcker och spel, schemalagda chattar med vänner eller nya spel.

En strategi för att hjälpa dig att sluta röka är att göra en annan märkesbrytare. Överväg att röka ett märke du inte bryr dig om. Rök inte en större mängd om du andas in dem. Denna teknik kommer att underlätta dig att sluta röka.

De flesta människor kommer inte att lyckas sluta på sin första gång. När du slutar röka, ta det dag för dag. Om du startar igen, ange ett nytt datum för att sluta igen. Bara recommit varje gång du slutar, lär dig längs vägen.

Nikotinersättningsterapi kan vara ett effektivt vapen för att bryta rökningens vana. Återkallande från cigaretter kan lämna dig irriterad, deprimerad eller frustrerad. Dessa begär kan överväldiga vissa människor. Du kan hjälpa till att lindra dessa känslor genom att använda nikotinutbytesbehandling. Studier har visat att personer som använder någon form av nikotinbytesprodukt dubbelt så sannolikt lyckats sluta röka. Kom bara ihåg aldrig att koppla dessa produkter med rökning.

TIPS! Tala med läkare om du vill sluta röka. Din läkare kan ha slutat resurser som du kanske inte har i din besittning.

Om du har rökt inuti ditt hus, var noga med att städa ditt hem grundligt, så det luktar inte av rök. Tvätta och måla dina väggar, schampo eller byt ut mattan och tvätta dina fönsterbehandlingar, väggar och andra typer av ytbeläggningar. Detta kommer att hjälpa ditt hem att känna sig ren och fräsch, och frånvaron av lukten av cigaretterna hjälper dig att undvika att bli påminnad om den vana som har plågat ditt liv när som helst du kommer in i ditt hem.

Det kan tyckas bra att röka en enstaka cigarett, men det kan störa hela din strategi och sätta dig tillbaka länge. Kom ihåg att ha "bara en" kan starta om mental missbruk.

Att träna efter att du slutat röka blir lättare, så börja en vanlig träningsrutin så snart du slutar röka. Regelbunden träning kommer också att säkerställa att du håller din kroppsviktökning. De naturliga endorfiner som frigörs under träning kan uppfylla ditt humör och hjälpa dig att minska svårighetsgraden av abstinenssymptom.

När du förbinder dig att sluta röka, planera ut lämpliga belöningar för varje milstolpe du uppnår. Till exempel, gå till en film när du har slutat röka i en vecka. Om du kan sluta för en månad, kan du äta middag på den mest utsökta restaurangen i stan. Därefter öka din belöning långsamt tills punkten har uppnåtts att du inte tänker på att röka längre.

TIPS! Skulle byte varumärken hjälpa dig i ditt mål? Detta kan vara särskilt effektivt om du köper ett varumärke du vet är obehagligt i smak eller lukt. Rök inte mer än normalt eller på annat sätt.

Kom ihåg hur viktigt det är att vara stark, även genom dina svåraste tider, för att sluta röka. Om du är fullt medveten om alla motivationsfaktorer och bakomliggande drivsystem bakom ditt beslut, blir det lättare att fortsätta. Håll detta råd i åtanke och för att hjälpa dig att hålla dig på vägen till att vara en före detta rökare.

Denna artikel har presenterat användbara tips om ämnet Array. Hitta bra information resurser och fortsätt att göra din forskning. Ju mer du lär dig om och alla relaterade saker, desto bättre är dina chanser för framgång.