Kick din nikotinberoende och sluta röka med dessa enkla tips


Forskning har visat att nikotin är extremt beroendeframkallande. Det här är de svåraste sakerna du fysiskt och psykiskt kommer att kämpa för att sluta röka.

Leta efter en supportgrupp som hjälper dig att sluta röka. De bästa grupperna har en blandning av nya quitters, och människor som har slutat ett tag. Det är till hjälp att träffa andra ex-rökare eftersom de förstår vad du upplever och kan hjälpa dig genom dina kampar. Dessa människor kan stödja dig genom de svåraste tiderna med vägledning och tips om hantering. Du är säker på att hitta några supportgrupper i ditt område. De kan träffas i en kyrka, ett samhällscentrum eller en skola efter timmar.

TIPS! När du slutar röka är det en daglig händelse. Att sparka din vana för gott är inte en övernattning sak; Det är en långsiktig process.

Gör en lista över strategier som hjälper dig att använda för att uppnå detta höga mål. Varje person har ett unikt sätt att ta hand om saker som görs. Du måste lära dig de bästa teknikerna för dig själv och din livsstil. Skapa din egen lista hjälper dig att göra det här.

Om du försöker sluta röka, sluta tänka på för alltid. Fokusera på att komma igenom bara en dag i stället för resten av ditt liv. Du kan alltid ställa in mer långsiktiga mål som går bra in i framtiden så snart du känner dig bekväm med åtagandet att sluta.

Planera att använda motion när du slutar röka, inte bara för de extra hälsoförlängningarna, utan att distrahera dig från önskan att röka. Övning hjälper dig också i stressavlastning. Om du inte tränar, börja långsamt med några promenader. Du bör konsultera en läkare innan du utför någon träningsrutin.

Försök att äta hälsosamt för att bekämpa all vikt som uppstår genom att sluta röka. Det här hjälper till att förhindra eventuell viktökning som du kan uppleva.

Till exempel, om dina utlösare inkluderar rökning under körning, än vad du behöver hitta något annat att göra med dina händer, så får du inte automatiskt att röka. Försök hitta någon typ av ämne.

Det första steget mot att sluta röka är förmågan att begå dig själv till orsaken. Om du inte antar en positiv, optimistisk utsikt och en vilja att fortsätta, kommer du att ha en svår tid att döda din vana. Hjälp dig att vara motiverad genom att komma ihåg allt som orsakade att du vill sluta och skriva ner dem för att hålla dem på ditt sinne.

Sluta röka

Låt familj och vänner veta att du vill sluta röka. De kommer att hålla dig på rätt spår och uppmuntra dig att du måste sluta. Att ha människor runt om dig som bygger ett stödsystem är de bästa sätten att sluta röka. Detta kommer att göra det mycket lättare att lyckas med din chans att framgångsrikt sluta röka mål.

Sök support online. Många webbplatser är dedikerade till att hjälpa dig att sluta. Det kan vara till hjälp för dig att jämföra dina strategier med andra. Dessutom kommer de som slutar med dig att kunna relatera till de känslomässiga utmaningar som följer med att röken upphör.

Planera framöver hur man hanterar stressiga tider. Många rökare brukar röka när de stressas. Ha en reservplan om den första planen inte hjälper tillräckligt.

Håll dig fri från platser eller symtom där du normalt associerar med rökning.

Börja träna så fort du slutar röka. Strax efter att du slutat röka börjar din lungkapacitet att förbättras. Detta gör att träna lättare än det brukade vara. Dessutom kan du eliminera alla viktproblem, vilket tjänar som en extra fördel av träning. Även om endorfiner som produceras från träning inte ersätter nikotinbehov, kan det minska trängseln.

TIPS! Slå inte dig själv om du har en cigarett. Börja helt enkelt din plan igen.

För att hålla dig motiverad, kom ihåg att dina nära och kära skulle påverkas negativt om du blev sjuk som en följd av rökning. Statistik visar att en av fem dödsfall i Amerika ensam är relaterad till rökning. Gör ditt bästa inte tillåt dig att bli ett nummer!

Den första veckan efter att du slutat sluta röka är det värsta skedet. De första 48 timmarna är när kroppen rysar sig helt av all nikotin som den har höll på. När du har tagit bort nikotin från din kropp kommer du oftast att hantera den psykologiska missbruk. Medan de fortfarande är mycket verkliga och kan vara intensiva, kommer det att göra att de motstår dem betydligt mindre traumatiska.

Du bör eliminera allt som hör samman med rökning från ditt hem, medan du slutar röka. Rid ditt hem av askkoppar och tändare. För att bli av med rök lukt i ditt hem, städa ditt hus och tvätta dina kläder. Att göra detta kommer att förhindra saker som påminner dig om att röka från att utlösa ditt begär efter en cigarett.

Även de människor som är mycket organiserade misslyckas ibland. Du kan hitta framgång i din nästa gång.

Om du känner att du håller på att knäcka, få någon annan in på det direkt. Inte bara är det dags att prata en stor distraktion tills frestelsen att röka passerar, kommer du också sannolikt att få den uppmuntran du behöver att recommit att sluta.

När du försöker bryta rökning vana, äta mycket nötter, frön, frukt och grönsaker. Att äta hälsosamma naturliga livsmedel med lågt kaloriinnehåll hjälper verkligen, medan du slutar, av flera skäl. Om du har något att ockupera din mun och dina händer kan du ersätta rökningens beteende. Om du gör det regelbundet kommer det att bidra till att minska viktökning. Att få rätt vitaminer och näringsämnen hjälper dig att känna dig mycket bättre medan du går igenom uttag.

TIPS! Var medveten om vad dina rökvanor är. I vissa fall kan du lära dig att du är mer benägen att röka i vissa typer av situationer.

Rådgivning kan hjälpa dig att sluta smoing. Det finns ibland känslomässiga skäl som gör att du vill röka. Om det emotionella problemet behandlas, kan rökbehovet gå bort.

Skapa en mantra baserat på de viktigaste orsakerna du måste sluta. Upprepa dem till dig själv, eller när din motivation förloras. Detta är ett enkelt sätt att påminna dig själv varför sluta är viktigare behov och behov.

För att undvika att gå upp i vikt medan du slutar röka, se till att du äter förnuftigt. Dieten och försök inte sluta röka samtidigt. Istället borde du äta en balanserad kost full av frukt och grönsaker medan du slutar röka. När du äter hälsosamma frukter eller grönsaker och försöker röka, kommer det ibland att lämna en konstig smak i munnen. Men genom att konsumera dessa livsmedel kommer din hälsa att öka, medan din lust att röka kommer att försvagas.

TIPS! Håll fast i din upplösning att aldrig röka igen. De flesta ex-rökare fick kämpa för att övervinna deras missbruk i månader eller till och med år innan de lyckades.

Det är svårt att sluta röka eftersom det är lätt att bli beroende av nikotin som finns i cigaretter. Att ge upp cigaretter kan tyckas nästan omöjligt, både fysiskt och mentalt. Informationen i den här artikeln kan hjälpa dig att göra processen enklare. Med hjälp av dessa bra tips, tillsammans med din egen önskan om framgång, kan du slutligen sluta röka för gott.